Kohti uutta

Hiljaista on ollut tällä puolen blogeja, Mungobabyssa. Muutamaan kertaan olen alkanut hieman päivittelemään, mutta aina kohdannut saman ongelman. Mielessä on paljon aiheita, jotka eivät kuulu Mungolifen alle, mutta tuntuvat omituisilta kirjoittaa Mungobaby-nimiseen blogiin. Miten imetys vaikutti rintoihin? Miten rakkaus parisuhteessa on muuttunut? Miten lapsitoiveemme on muuttuneet ja miten parisuhde selviytyy vauvavuodesta? Nämä kaikki on asioita, joista tekee mieli kirjoittaa, mutta samalla ne tuntuvat hirveän hankalilta aiheilta Mungobabyn puolelle. Varsinkin kun kyseinen Mungobaby ei ole enää pieni vauva, vaan omalla persoonalla varustettu ihana pieni taapero, ja koen tärkeäksi pitää hänet enemmän ja enemmän pois työni julkisesta puolesta. Hänen luonteensa ja hänen puuhailunsa ovat hänen juttujaan. Hänen “nimikkoblogissaan” on taas hieman outoa puida minun fiiliksiäni äitiydestä, perheestä ja muista lapsiarjen ilmiöistä.

Niinpä päätin käyttää tämän blogien muuttamisen hyväkseni täysin ja tehdä totaalisen uudistuksen Mungobabylle. Vielä viimeisiä viilauksia tehdään, mutta tänään Mungobaby lakkaa olemasta Mungobaby ja syntyy uudelleen muotoon Familylife by Mungo-Anna. Ehkä joku huomasikin jo, että Instagram-tili @mungobaby on muuttunut muotoon @mungofamilylife. En ole koskaan ollut kovin kummoinen nimeämään blogejani ja olen lähes kymmenen vuoden ajan manannut koko Mungolifeakin nimenä, mutta Mungo on jo niin iso osa koko minua itseäni, että siitä poistuminen tuntuu vieraalta. Olenhan jo ystävillenikin Mungis tai Mungo heidän puhelinten muistioissa. Niinpä mennään tällä, vaikka aikamoisen pitkä on tuo blogin nimi näin :)

Uudistuneen blogin aihepiiri tulee olemaan laajempi ja monipuolisempi kuin Mungobabyssa. Se tulee pyörimään puhtaasti perhe-elämän, lapsiarjen ja parisuhdeajatusten ympärillä. On mahdotonta vetää tiukkaa rajanvetoa Mungolifen ja Familylifen välille, mutta painotuspisteet on selvät. Myös esimerkiksi Mungolifen puolella näkyneet Mielipidemaanantait tulevat vuorottelemaan molemmissa blogeissa. Familylifen aihepiiriin kuuluvat mielipidemaanantait tulen julkaisemaan tämän blogin puolella, ja pyrin vuorottelemaan niitä viikottain.

Toivoisin Familylifen puolelle aktiivista kommentointia ja keskustelua. Nämä asiat, joista tulen kirjoittamaan Familylifen puolelle, koskevat monia lapsiperheitä ja mielipiteitä ja ajatuksia herää varmasti puolin ja toisin. Toivon myös teiltä mielipiteitä ja postaustoiveita siitä, mikä teitä kiinnostaa lukea.

Kauneus & Terveys tuntui tosi luonnolliselta ja mukavalta uudelta kodilta blogille, jossa tullaan käsittelemään niin raskausarpia kuin parisuhteen uusia ulottuvuuksia lapsensaannin myötä, varsinkin nyt kun K&T on niin isosti osana terve.fi – sivustoa, jonka keskiössä on niin hyvinvointi kuin myös hyvä arki. A-lehtien porukka on kaikin puolin aivan mieletön tiimi bloggaamisen taustatueksi, ja odotan innolla tätä uutta yhteistyötä. Mikään ei tietenkään ole täydellistä ja varmasti niin teiltä kuin minulta menee hetki oppia uuteen ulkoasuun. Valitettavasti tietyt lainalaisuudet pätevät myös sivuston rakenteessa, ja en pysty niihin loputtomasti vaikuttamaan. Esimerkiksi postaustan väleissä saattaa vilahtaa mainoksia sivustorakenteen vuoksi, ja sivupalkki löytyy nykyisin ihan alhaalta. Toisaalta tämä mahdollistaa sen, että kirjoitusalusta on leveämpi ja kuvatkin hieman näyttävämmän kokoisia. Lisäksi tämä tuo uutta ilmettä myös mobiiliversioon.

Odotan todella innolla, että pääsen kirjoittamaan auki pitkää listaa luonnoksia, joita olen talletellut tässä kesän aikana :)

Tervetuloa siis jatkossa Kauneus&Terveys -lehden Familylife by Mungo-Anna -blogiin terve.fi -sivustolle!

Muuton kunniaksi arvomme yhdessä Kauneus & Terveyden kanssa viidelle seuraajalleni Kauneus & Terveys -lehden vuosikerran!

Kerrothan tämän viikon aikana mistä sinä haluaisit lukea uudistetussa blogissa? Kaikkien vastaajien kesken arvotaan siis yhteensä viisi vuositilausta Kauneus & Terveys -lehteä :)

Jatkossa osoitteista http://www.mungobaby.fi ja http://www.mungofamilylife.fi tulee olemaan uudelleen ohjaus uudistettuun Familylife-blogiin! :)

77 thoughts on “Kohti uutta

 1. Haluaisin lukea siitä, millaisia odotuksia/pelkoja sinulla oli äitiyteen liittyen ollessasi raskaana, mikäli vielä muistat sen ajan :) itse olen juuri viimeisilläni raskaana, joten päässä pyörii monia mietteitä ja odotan innolla äitiyttä!

  Like

 2. Vinkit parisuhteen ylläpitämiseen lapsiarjessa, parasta/raskainta äitiydessä, miten eri tavalla elämään ja tulevaisuuteen suhtautuu,kun on vanhempi

  Like

 3. Itseäni kiinnostaa varsinkin nuo “Miten lapsitoiveemme on muuttuneet ja miten parisuhde selviytyy vauvavuodesta?”. Omia lapsia ei vielä ole, mutta alustavasti toiveissa olisi perustaa perhe tulevan viiden vuoden aikana, ennen niitä pahamaineisia kolmekymppisiä ;)

  Like

 4. Haluaisin lukea siitä, miten parisuhde selviytyy vauvavuodesta. Myös imetys ja perheaiheet laidasta laitaan kiinnostavat! :)

  Like

 5. Haluaisin lukea isän ajatuksia perhe-elämästä ja miten lapsi on vaikuttanut teidän suhteeseenne.

  Like

 6. Kiinnostaa lukea tosi paljon siitä, miten lapsi on vaikuttanut parisuhteeseen ja vinkit parisuhteen ja lapsen yhdistämiseen.

  Like

 7. Täällä odotellaan viimeisillään toista lasta, joten ajatukset ehdottomasti kirjoitukset lapsihaaveista kiinnostavat:)

  Like

 8. Haluaisin lukea lapsiperheen hauskoista arjen sattumuksista.. “gag reel”, toimii aina 😀

  Like

 9. Mä olin jotenkin ajatellut, että aiheepiirin laajentamisen myötä nimi olisi ollut Mungofamily. Ihan ei arvaus kuitenkaan osunut kohdalleen.

  Mielenkiinnolla odotan uusia monipuolisia postauksia tämänkin blogin puolella. 🙂 Kiitos molemmista blogeista, niitä on ilo lukea!

  Like

 10. Minua kiinnostaisi aktiviteetti- ja lomakohdevinkit lapsen kanssa sekä rehellinen katsaus äitiyteen! Miiä kaikki on muuttunut ja miltä se tuntuu. Myös parisuhdeasiat kiinnostavat. Täällä eletään myös vauvavuotta joten kaikki neuvot ja näkökulmat kiinnostavat!

  Like

 11. Eniten kiinnostaa juurikin mielipidepostaukset perheen sisäisiin liittyvistä asioista, eikä ehkä niin jostain lapsen puuhailuista. Tämä oikeastaan siksi kun omia lapsia ei ole ja tuskin tuleekaan. Silti mielenkiinoista lukea myös tätä toista blogia :)

  Like

 12. Mielenkiintoista olisi saada kuulla isän ajatuksia nykyisestä arjesta taaperon kanssa ja kuinka hän kokee parisuhteen nyt :)

  Like

 13. Olen lukenut blogiasi alusta asti ja koska olit vähän sellainen oman elämäsi Carrie, niin olisi mielenkiintoista lukea pohdintaa siitä, miten kaikki on muuttunut.
  Itse uskon jossain määrin kohtaloon, mites sinä, näinhän sen piti mennä?
  Mutta jos ei olisi mennyt, mitä näkisit, että elämässäsi tapahtuisi nyt?

  Like

 14. Lapsihaaveet ja miten vauvan tulo muutti parisuhdetta, siinä ainakin kaks toivepostausehdotusta uuteen blogiin ☺️

  Like

 15. Pikkulapsiarjen, parisuhteen ja työelämän yhdistäminen sekä matkustelu pienen kanssa ovat minua kiinnostavia aiheita :)

  Like

 16. Minua kiinnostaa kovasti ns. äitiyden kielletyt ajatukset, joista ei löydä paljoa rehellistä, pohtivaa tekstiä. Ehkä juuri niitä äitiyden varjopuolia, joita varmaan löytyy, vaikka ne onkin valmis kokemaan lapsensa hyväksi koska tahansa.

  Like

 17. Itselläni ei vielä ole lapsia, mutta asia tulee parin vuoden sisällä ajankohtaiseksi. Siksi kiinnostaisikin lukea, mitä Anna n. 25v. ajatteli lapsista ja millaisia lapsihaaveita sinulla oli nuorempana.

  Like

 18. Eniten kiinnostaa, miten parisuhde muuttuu lapsen saamisen myötä, myös niitä miesnäkökulmia luetaan innolla, mikäli miehesi vain haluaa osallistua :) ja ehkä se, millaisia odotuksia sinulla (/teillä) oli vauvavuoteen ja mikä oli todellisuus ja sama näkökulma myös taaperoaikaan :)

  Tulen varmasti seuraamaan jatkossakin ja lupaan yrittää aktivoitua kommenttiboksin puolella niin täällä kuin Mungolifessäkin :)

  Like

 19. Mielipidemaanantait tämän perheblogin puolella kiinnostavat erityisesti – itsekin taaperon äitinä tulee oltua tosi jyrkästi jotain mieltä perhe-elämän aiheisiin liittyen ja on mielenkiintoista nähdä ollaanko samaa mieltä :)

  Like

 20. Hassut sattumukset lapsen kanssa tai lapsen hassut lausahdukset. Parisuhteesta huolehtiminen kaikessa kiireessä.

  Like

 21. Kasvatusjuttuja :) Ymmärrän ettet välttämättä halua Danten persoonaa tarkoin kuvata, mutta yleisellä tasolla sinun ja teidän kasvatusmalleja taaperoarjessa, kun enää ei pohdita niinkään vauvavuoden kysymyksiä tyyliin perhepeti vs. oma sänky ja huone vaan edessä on uhmaiän kohtaaminen, minkälaisilla kasvatusperiaatteilla lähdette uhmavuosiin?

  Ja koska matkustelu on teille niin iso osa elämää niin kiinnostaa suuresti että miten pyritte ja onnistutte pitämään yllä pienen lapsen kanssa suunnilleen säännöllisen rytmin/rutiinit vaikka aikaerot yms on välillä koviakin? Itelle matkustaminen ei oo ollenkaan samalla tavalla osa elämää mutta kiinnostaa suuresti :)

  Like

 22. Minua kiinnostaa, miten lapsihaaveet on muuttuneet lapsen myötä.itselläni ei ole yhtään lasta vielä ja haaveilen neljästä. Haaveilenkohan enää siinä vaiheessa, kun yksi on sylissä (jos sellainen suodaan) :p

  Like

 23. Minua kiinnostaisi kuulla kuinka lapsi vaikutti parisuhteeseen ja kuinka raskaus vaikutti kehoon ja kehon palautuminen raskauden jälkeen :)

  Like

 24. Mahdollisimman arkisia juttuja! Näin lapsettomana on mielenkiintoista ja kiva kurkistaa lapsi- ja perhearkeen.

  Like

 25. Parisuhdeasiat kiinnostaa, myös perhe-elämä miehesk näkökulmasta vaikka ymmärrän hyvln jos hän ei ole halukas jakamaan ajatuksiaan!
  Ihanalta kuulostaa koko Familylife!

  Like

 26. Haluaisin lukea ajatuksiasi ja suunnitelmiasi lapsen kasvattamisesta. Esimerkiksi miten tukea lapsen hyvän itsetunnon kehitystä. P.S. Uusi banneri on todella onnistunut. Siitä huokuu onnellisuus :)

  Like

 27. Itseäni kiinnostaa nyt raskaana ollessani kovasti ajatukset jälkikäteen loppuraskaudesta, synnytyksestä ja vauvavuodesta. Parisuhdekin varmasti muuttuu joiltain osin ja myös varmasti jatkaa muuttumista lapsen kasvaessa, niistä muutoksista olisi kiva kuulla:)

  Like

 28. Kaikki nuo mainitsemasi jutut kiinnostaa kovasti, ja lisäksi kasvatusasiat, kuten näkemyksesi hyvän itsetunnon “kehittämisestä”😊

  Like

 29. Haluaisin lukea lapsen ruokavaliosta, arjesta, rytmityksestä ja aktiviteeteistä, mitä teette yhdessä perheen kanssa :-)

  Like

 30. Parisuhdeasiat kiinnostaa, kun itselläkin on taapero, joten taaperoarki vaikuttaa täällä ainakin myös parisuhteeseen – niin hyvässä kuin pahassa :D

  Like

 31. Onnea näin alkuun! Huikea saavutus! :)

  Olisi kiva kuulla siitä, millaisen elämän kuvittelit “hankkivasi” esim parikymppisenä, eli missä ajattelit asuvasi, olisiko lapsia, mitä töitä jne! Miten ne nuoruuden haaveet menevät linjassa nykyisen elämäsi kanssa.. Mites sitten kymmenen vuoden päästä, millainen olisi ihanne tilanne? :)

  Kaikki mielipidejutut on edelleen jees, tällä puolella varsinkin perhe-elämään liittyvät aratkin aiheet, vaikkapa omat odotukset lasten suhteen tai paljon puhuttanut mielipide siitä, ettei ole ns kunnon äiti, jos näyttää hyvältä ja kaikki sujuu kivasti (esim herttuatar Catherinen dissaus synnytyksen jälkeen).

  Toivottavasti postauksia tulee usein, tykkäisin kovasti lukea tätäkin puolta! :)

  Like

 32. Ihan kaikki arkiset asiat. Sitten esim. parisuhteen hoitaminen lapsiarjen keskellä . Myös kaikki lastenhuoneen sisustukseen ja taaperon vaatteisiin liittyät jutut kiinnostaa.

  Like

 33. Mulla ei ole vielä lapsia, mut silti tykkään nimenomaan sun tästä lapsiblogista jotenkin ihan hulluna! Ehkä eniten kiinnostaa lukee sellasia yleisiä, arkisia perhe-elämän kuulumisia, etenkin koskien kielisyyttä :)

  Like

 34. Kaikki nää uudet aiheet kiinnostaa, erityisesti mielipidemaanantait! Jatkossakin seuraan molempia blogeja. 😊

  Like

 35. Nuo aiheet kuulostavat hyviltä. Olen Mungobabya klikannut viime aikoina monta kertaa ja siellä on aina sama juttu. Toivottavasti blogiin pääsee helposti. Semmoinen kiinnostaa vanhempaa blogilukijaa. Ja toivottavasti voitan Kauneus ja terveyslehden vuosikerran. Kirjoitat hyvin ja kuvasi ovat tosi kauniita.

  Like

 36. Parisuhteen hoitaminen vauva-arjessa, lisää matkustusjuttuja lapsen kanssa, normaali arki myös kiinnostaa.

  Like

 37. Joku pieni kokonaisvaltainen infopaketti ensisynnyttäjälle ja tulevalle äidille, mitä olisit itse halunnut silloin tietää kaiken uuden keskellä tai mitä pidit kullanarvoisena vinkkinä, tai että mitä saattaa olla odotettavissa :D. Myös juttua koirasta ja vauvasta, ja tuo parisuhde & eka vauvavuosi kiinnostaa!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s