Ranskalainen kirahvi, suomalainen menestystarina

*Kaupallisessa yhteistyössä Sophie la girafe Cosmetics 

Suurin osa äideistä tietää varmasti erään hyvin tunnetun ranskalaisen kirahvin. Sophie-kirahvi on tuttu hahmo jo lähes kuuden vuosikymmenen ajalta, ja meiltäkin veikeän Sophien hahmoa näkyy nykyään ympäri kotia. Suurimmaksi osin sen takia, että Danten hoitotuotteet ovat lähes kaikki Sophie la girafe Cosmeticsin tuotteita, hän rapsuttaa kutisevia ikeniään Sophie-leluun ja hänen ihanat kutrit harjataan puisella Sophie-harjalla.

Tiesin Sophien jo kauan ennen kuin tulin äidiksi, se oli painunut mieleeni tyylikkäänä lastenmerkkinä. Enpä tuolloin tiennyt, että Sophie la girafen kosmetiikkatuotteet valmistaa eksklusiivisesti suomalainen perheyritys, Alva Organics. Sain mahdollisuuden haastatella Alva Organicsin perustajaa, Jonna Jalkasta blogiini. On mielestäni ihan mieletöntä, että tällaisen kansainvälisesti supertunnetun merkin kosmetiikkatuotteiden takana seisoo suomalainen naisyrittäjä ja halusin tuoda lisää tietoa myös lukijoideni saataville tässä asiassa, joka on ainakin omassa arjessa hyvin tärkeää vauvani ihon hyvinvoinnin kautta.

Alva Organicsin Jonnalla on pitkä tausta kosmetiikka-alalta. Hän on toiminut erilaisten ranskalaisten luksussarjojen kouluttajana ja tiedottajana, sekä ollut aihepiiristä vastaavana erikoistoimittajana kauneuden ja terveyden parissa niin Ellessä kuin Kauneus & Terveys -lehdessäkin. Tästä oli luontevaa perustaa vuonna 2009 hellävaraisten tuotteiden maahantuontiyhtiön. Yrityksen perustaminen seurasi Jalkasten esikoisen syntymää ja tuore äiti näki, että Suomessa ja Ruotsissa oli selvä markkinarako ekologisten, haitta-aineettomien vauva- ja lastentarvikkeiden saralla, Yhtenä tärkeänä tekijänä oli myös tuotteiden viimeistelty design, jonka Jonna koki olennaiseksi osaksi laatua ja tuotteen kokonaisuutta.

”Sophie la girafe -lelu oli ensimmäinen maahantuontimme tuote. Paiskimme hurjasti hommia vuosia, jotta Sophie-kirahvista tuli tunnettu ja se sai tarpeeksi myyntipisteitä niin Suomeen kuin Ruotsiin. Sophiesta tuli maahantuontimme hitti. Ruotsissa kirahvineito on supersuosittu, kuten myös ihonhoitomme. Niitä sekä maahantuontimme muita tuotteita käytetään kuningashuonetta myöten.”

Diorista ja Givenchystä siirtyminen lasten kosmetiikan puolelle oli hyvin luonnollista Jonnalle. Lasten syntymän jälkeen Jonna on viime vuodet ollut tekemisissä nimenomaan lasten ja haitta-aineettomien tuotteiden parissa ja hän koki, että lasten ja vauvojen tuotteiden kohdalla oli selkeä puute ylellisistä, kauniista ja ennen kaikkea turvallisista tuotteista.

Kun Jonnan lasten isä ja yhtiökumppani Samuli palasi joitakin vuosia sitten tapaamisesta Sophie la girafen edustajien kanssa, kertoi hän Jonnalle heidän kannustavan lelun maahantuojia keksimään jotakin hienoa Sophie la girafen lisenssiohjelmaan: laatua ja ajatonta. Jonna oli jo pitkään pohtinut oman tuotesarjan tekemistä, mutta lasten syntymän ja maahantuontiyrityksen keskellä se jotenkin jäi taka-alalle. Tästä kehotuksesta inspiroituneena Jonna teki muutaman ranskalaisen kosmetiikkatalon tapaan esityksen ideastaan päämiehen lisenssiryhmälle. Kuukausien jännittyneen odotuksen jälkeen Jonna sai vihdoin toivottuja uutisia. Kokonaisvaltainen, harkittu ja perusteltu esitys oli hurmannut ranskalaispäämiehen ja Sophie la girafe Cosmetics sai syntyä. Jalkaset jännittivät pitkään idean vastaanottoa, sillä se oli ainoa laatuaan kosmetiikkalisenssin puolella, eikä Jalkasilla ollut sille vielä yhtiötäkään olemassa.

Sen jälkeen hommat lähtivät rullaamaan omalla painollaan ja me vanhemmat olemme saaneet nauttia aivan ihanista tuotteista pienille kullannupuillemme.

Mun mielestä on ihan MAHTAVAA, että markkinoilla on superturvallinen ja samalla niin tyylikäs sarja lapsille ja vauvoille. Me ollaan käytetty kohta vuosi Dantelle tuota Sophie la girafe Cosmeticsin Hair & Body Washia, ja on heti rehellisyyden nimissä myönnettävä, että myös äiti saataa välillä käydä putelilla, kun huomaa reissun päällä, etä oma saippua on jäänyt kotiin.

Meillä on aktiivisessa käytössä tuon lisäksi myös Baby Oil, Baby SOS Cream ja myös Baby Face Cream. Myös harjana meillä on aina ollut tuo Sophien harja, joka on mielestäni ihan paras markkinoilla löytyvistä harjoista ihan pienille.

Rakastan tuotteissa niiden tyylikkään ulkomuodon lisäksi kaikkea sisällöllisesti. Kaikki tuotteet on ECO CERT -sertifikaatin saaneita, mikä tarkoittaa lyhyesti sitä, että tuotteet ovat lähes sataprosenttisesti luonnollisista ainesosista valmistettuja. (Voitte tutustua aiheeseen tarkemmin täällä.) Tuotteissa on hyvin mieto ihana tuoksu, joka on anti-allergeeninen. Tuoksu on tuotu luonnollisista hyvin siedetyistä aineksista, eikä tuotteissa ole käytetty vahvoja öljyjä. Lisäksi tuote on 100% vegaani eikä sitä tietenkään ole testattu eläimillä. Tuotteet on dermatologisesti testattuja, ja ne käyvät hyvin herkälle iholle. Ja sitähän vauvan iho on, herkkää.

Kertaakaan ei ole tullut itku hiuksia pestessä, kertaakaan ei ole iho ärtynyt ja kaikki pienimmätkin ihoharmit on hoitanut tämä tuotesarja täysin.

Baby SOS Cream on todellinen ihmeaine, jota voi käyttää melkein mihin vain. Mä käytän sitä tosi usein huulirasvana tosi rohtuneille huulille, sillä se vie kireyden heti pois ja tuntuu ihanalta. Jonnan vinkistä päädyin kokeilemaan sitä myös kasvonaamiona, ja ai että kasvot tuntui kosteutetulta! Tuote toimii mihin tahansa, missä iho on erityisen kuiva, punoittava tai kutiseva, aina kynsinauhoista nuhan herkistämään nenän aluseen. Dantella sitä on käytetty niin vaippaihottuman hoitoon kun antibiootit on laittaneet pienen masun sekaisin, kuin myös poskille välillä illalla kun ollaan oltu pitkään pakkasessa päivällä ja posket on tuntuneet kuivilta. Pakkaspäivien leikkien jälkeen ja lentokoneiden jälkeen ollaan myös rasvattu posket Face Creamilla, joka on ihanan paksua kasvorasvaa. Saatan joutua myöntämään, että itsekin käytän sitä aina välillä :D

”Ranskassa meidän ihmevoide, Sophie la girafe Baby SOS Cream voitti alan asiantuntijaraadin valitsemana viime vuonna erittäin arvostetun ranskalaisen kosmetiikka-alan ”Oscarin” ainoana lasten ihonhoitosarjana. Taisimme olla ensimmäinen suomalaisyritys, jonka tuote on palkittu Chanelin, Kenzon, Diorin, Hermésin sekä muiden kosmetiikkapioneerien kanssa samalla lavalla Pariisissa. Pinkki palkintopysti on kunniapaikalla kotona. Se muistuttaa yrittäjän elämään mahtuvina vaikeina päivinä, että suunta on oikea”, kertoo Jonna.

Jonnalla oli monta hyvää vinkkiä, kuinka tuotteita voi käyttää mitä moninaisemmin tavoin.

Hyväksi havaittuja kikkoja on vaikkapa notkistaa esim. kaappiin unohtuneet ja käyttämättä jääneet liian paksuilta tuntuvat liftaavat voidemaiset meikkivoiteet sekä kuivahkot kestomeikkivoiteet hitusen kevyemmiksi Face Creamin avulla. Kun Face Creamia hieman puristaa kämmenelle ja sekoittaa siihen pari pisaraa meikkivoidetta ja levittää käsin iholle, notkistaa käsien lämpö koostumuksen.

Ja jos sinulla on hilseilevä hiuspohja, Hair & Body Wash saattaa olla pelastajasi. Jonna neuvoo pesemään tuotteella päivittäin. Samainen suihkugeeli on mahtavan mieto ja hellävarainen koko perheen käyttöön etenkin, jos kotona on kuivaihoisia.Usein kasvojen ihoa pestään liian kuivattavilla tuotteilla, joka pesee pois ihon oman suojan. Mulla on itelläni tosi kuiva iho varsinkin kasvojen alueella ja oon ottanut nyt tavaksi pestä tuolla Hair & Body Washilla iltaisin suihkussa kasvot meikinpoiston jälkeen.

Baby Oililla voi hyvin taikoa liian ohuen vartalovoiteen talvikäyttöön riittävän hoitavaksi. Ripaus Baby Oilia vartalovoiteen joukkoon sekoitettuna tekee voiteesta hoitavamman. Öljyn luonnolliset kasviöljyt ravitsevat ja suojaavat ihoa,  ja auttavat myös kevyempiä vartalovoiteita imeytymään syvemmälle

Jonnalla on myös vinkki atooppisesta ihosta kärsiville. Bubble Bathin ja Face Creamin yhdistelmä kasvojen ihon pesuun ja kosteuttamiseen on saanut kiitosta kosmetologikoulun johtajalta, joka sanoi sen olevan ainoa yhdistelmä atooppisen ihon pitämiseen tolkullisena.

Ainoana miinuksena tuotteille tuntuu olevan hinta. Ne eivät ole halvimmasta päästä (tuotteiden hinta on kahdenkympin molemmin puolin), mutta sekin on hieman suhteellista. Tuotteet on ihan superriittoisia. Meillä riittää Danten päivittäiseen kylpemiseen Hair & Body Wash noin 5 kuukaudeksi. Me kylvetään joka ilta, ja pestään hiukset välillä joka ilta ja välillä joka kolmas. Kun pienet sormiruokailijan kädet käy aika monta kertaa päivässä hiuksissa, on tuo hiustenpesu pakko hoitaa aina välillä hieman useammin. Ja vaikka tuote olisi hieman hintavampi, parempi panostaa yhteen laadukkaaseen tuotteeseen, joka toimiessaan kyllä maksaa itsensä takaisin. Toisaalta, verrattuna aikuisten luksusluonnonkosmetiikkaan, Sophie la girafe Cosmeticsilla on ehkäpä markkinoiden paras hinta-laatusuhde. Vastaavasta laadusta aikuisten tuotteissa saa maksaa maltaita. Ehkäpä tässä on yhtiön salaisuus?

Kansainvälisesti tunnettu kattobrändi asettaa yhtiölle tavanomaista korkeammat odotukset, mutta samalla se on hieno mahdollisuus. Haitta-aineetonta ja ekologista luonnonkosmetiikan merkkiä tulee samalla ostettua myös niiihin perheisiin, joissa ei välttämättä normaalisti ostettaisi luonnonkosmetiikkaa Sophie la girafen merkin vuoksi. Ihan mieletöntä, että suomalaisen perheyrityksen tuotetta löytyy nykyään niin Selfridgesistä kuin Ruotsin kuningasperheestä ja kansainvälinen suosio kasvaa kasvamistaan.

Lasten elämä pyörii aikamoisessa riemunkirjavassa värimelskeessä ja lasten tuotteet ovat usein hyvin räikeitä, jopa ärsyttävyyteen asti. Olen alusta asti tykännyt Sophie la girafen rauhallisen tyylikkäistä paketeista, jotka ovat osoittautuneet myös erittäin kestäväksi käytössä, sillä pakkaukset ovat oikeasti laadukkaita. Korkit ei falskaa tai aukeile, ja märkätiloissa asuvat tuotteet pysyvät kauniin näköisinä, eivätkä kulahda. Pieniä juttuja, muttei kaltaiselleni esteetikolle. Meillä nuo usein käytetyt tuotteet ovat aina esillä Danten huoneessa ja hoitotasolla, ja ne pitää mielellään esillä. Jonna kertoo, että tuotteiden tyylikkyys on ihan tietoinen tavoite. ”Mielestäni laatua on toimiva, laatua viestivä kokonaisuus. Olennainen osa kokonaisuutta on tuotteen ulkoasu. Kerromme meidän kohderyhmällemme sen, että kiinnitämme huomiota pieniinkin yksityiskohtiin olevan merkki heidän arvostamisestaan. Visuaalisena ihmisenä myös koen saavani paljon kauneudesta ja viimeistellystä designista, mitä ne sitten itse kullekin merkitsevät.”

Ihonhoitotuotteiden lisäksi valikoimissa on mm. vinkulelu ja hiusharja sekä ilokseni myös hammastahna. Baby Natural Tooth Gel on nimittäin hyvin miedon makuinen fluoriton geeli ja täydellinen hammastahna pikkuruisille maitohampaille. Fluorin tärkein ominaisuus on korjata jo tullutta reikää kun vauvojen ja lasten tahnaustarpeisiin, hampaiden hyvän kunnon ylläpitämisen auttamiseen sekä reikiintymisen ehkäisyyn on nykytiedon mukaan parempi käyttää loistavaa suomalaista innovaatiota, luomulaatuista ksylitolia. ”Ksylitoli ja luomulaatuiset muut aineosat, kuten vadelma- ja lakkauute edistävät syljen eritystä, mikä on luonnollisin tapa ylläpitää suun, ienten ja hampaiden hyvää kuntoa ja ehkäistä tuhoja”, kertoo Jonna. Me ollaan yritetty harjata Danten hampaita nyt päivittäin hänen ensimmäisten pienten legojen ilmestyessä näkyviin. Tahnan maku tuntuu olevan D:n mieleen, nimittäin sitä imetään hammasharjalta niin innoissaan :D

Tällä hetkellä Sophie la girafe Cosmetics on noin 30 maassa ja päässeet myyntiin mm. mahtaviin tavarataloihin, kuten Harrodsille ja Selfridgesiin. Asiakkaiden palaute on ollut hyvin positiivista ja laajennusta on näköpiirissä useammalla alueella. Amerikan valloitus on tähtäimessä. ”Tiimin pitkäjänteisen työn seurauksena pääsimme Four Seasons Amenities-ohjelmaan yhdeksi tuotemerkiksi. Se tarkoittaa, että Four Seasons -hotelleissa matkaavat perheet saavat jatkossa nauttia myös Sophie la girafe Cosmeticsin tuotteista huoneissaan, ja osassa hotellien ja resorttien myymälöitä voi myös ostaa tuotteita.”

Suomessa tuotteita löytyy niin YA-apteekeista kuin myös Egosta ja nyt viimeisimpänä Kesko-Oriolan uusista Hehku-myymälöistä. On mahtavaa saada moderni, haitta-aineettomia tuotteita sekä luonnonkosmetiikkaa valikoimassaan vahvasti painottava uusi toimija Suomeen.

”Tällä hetkellä meillä on työn alla mieto käsisaippua sekä superihana huulivoide sekä aurinkovoiteet.” Oh yesss, please! Haluan tuon huulivoiteen itselleni ja loppuupahan vihdoin se jatkuva pähkäily Danten aurinkosuojasta :D

”Olemme tosi iloisia siitä, miten ihanasti Suomessa meidän tuotteemme on otettu vastaan, sillä tiedämme, kuinka haastava vaihtuvat lämpötilat ja ilmasto-olosuhteet ovat kaikenikäisten iholle. Saamme jatkuvasti hyvää palautetta mm. atoopikoilta, herkkäihoisilta sekä erilaisia ihovaivoja potevilta. Sitä viestiä on ihanaa viedä maailmalle”, kertoo Jonna. Hän myös toivoo aina lisää palautetta asiakkailta, kokemuksia voi jakaa esimerkiksi Facebookissa. Yritys todella elää palautteesta ja siitä on apua tuotekehityksessä.

Oli mahtava päästä juttelemaan Jonnan kanssa enemmän aiheesta, sillä tuotesarja on lähellä sydäntäni ja ehdottomasti ykkösvalinta vauvani ihonhoidolle ja kylpyhetkiin. Hyväksi todettu lähes vuoden käytössä ja uskon, että jatkamme hyvin pitkään vielä Sophien kosmetiikkatuotteiden vakkarikäyttäjinä.

Kiitos paljon Jonnalle haastattelusta ja toivottavasti seuraajani saivat tästä mielenkiintoisia vinkkejä ja hyviä suosituksia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tuotesarjaa, mikä käy itse asiassa tosi näppärästi tuolla Starter Kitillä, josta löytyy Hair & Body Wash, Baby Oil, Body Lotion ja Face Cream. Setti maksaa hieman päälle 20 euroa, ja siinä pääsee hyvin tutustumaan merkkiin. Meillä tuo Starter Kit on matkoilla mukana ollut tähän mennessä, mutta nyt reissullemme pakkasin mukaan isot purkit. Oon vaan huomannut itse hyödyntäväni näitä niin ahkerasti, että pärjään näillä itskin reissussa. Eipä tarvii pakata omia saippuoita ja kasvorasvoja mukaan :D Lisäksi suosittelen lämpimästi tuota SOS Creamia, jolle kyllä löytyy käyttöä niin imettäjien nännien hoidossa kuin rohtuneiden huulten pelastajana.

Onko tuotesarja teille tuttu? Mikä on suosikkituotteenne? Ja tiesittekö, että tuotteet on suomalaisen valmistajan, vai tuliko se teillekin yllätyksenä?

Psst!! Sophien jälleenmyyjiä on edellä mainittujen YA:n, Egon ja Hehkun lisäksi mm. Ruohonjuuri ja monet muut kauneuden ja hyvinvoinnin kivijalka- ja verkkokaupat, kuten Natural Goods Company ja Hyvinvoinnin Tavaratalo.

15 thoughts on “Ranskalainen kirahvi, suomalainen menestystarina

 1. Moikka, nyt on ihan pakko tulla kommentoimaan tuosta hammastahnan fluorittomuudesta. Toivottavasti pesette kerran päivässä fluoria sisältävällä hammastahnalla, sillä on tutkimuksien mukaan nimenomaan karies bakteeria ehkäisevä vaikutus. Itseasiassa uusimmassa käypä hoito suosituksissa suositellaan näin: Alle 3-vuotiaille suositus on kerran päivässä sipaisu hammastahnaa, jonka fluoridipitoisuus on 1 000–1 100 ppm (parts per million) eli 0,10–0,11 %. Toisella harjauskerralla voi alle kolmivuotiaan hampaat harjata ilman tahnaa tai sipaisemalla harjalle fluoritonta tahnaa.
  Tässä vielä linkkiä hammaslääkäriliiton sivuille, mistä voi käydä kurkkimassa.
  Mukavaa lomaa teille!

  Like

  1. Meille neuvolassa suositeltiin harjaamaan vauvan hampaat hammastahnalla, jonka fluoripitoisuus on 500-1000ppm. Ja nimenomaan niin, että sipaisu tahnaa harjaan ja 500ppm tahnaa voi käyttää aamuin ja illoin, mutta 1000ppm tahnaa VAIN kerta päivässä.

   Like

  2. Pitää muistaa, että tämä riippuu myös asuinpaikasta. Esimerkiksi me asumme alueella, jossa on Suomen fluoripitoisin vesi emmekä “saa” käyttää fluorihammastahnaa ennen kuin lapsi on 5. Sitä ennen vedellä tai fluorittomalla.

   Like

 2. Nyt kyllä vakuutuin siitä että seuraavaksi ostoslistalle menee kyseisen merkin tuotteita! Kuulostaa mahtavilta!

  Ja viitaten edelliseen kommenttiin. Omiin perusteluihin en luotettavaa tutkimustietoa nyt jaksa ettiä, mutta itse en kyllä oman 1v lapsen hampaisiin fluorihmmastahnaa laittaisi. Paljonhan tuosta fluorin terveellisyydestä on ollut puhetta mediassa.. Näin pienestä kun on kyse niin jopa vedellä pesu riittäisi ja vielä jos ruuan päälle huuhtelee hampaat vedellä. Tosin ksylitolihammastahna ei varmasti pahaa tee :) jos ei sokereita syö niin ei varmasti tule reikiä vaikkei fluoria käytäkään. Fluorista aion kyllä vielä pysyä kaukana, kerkeää sittenkin fluorihammastahnaa käyttää kun vähän kasvaa.

  Like

 3. Eppu, laitatko tosiaan “median puheen” erikoislääkäriliiton kannanoton ja Käypä hoito -suosituksen edelle? Sitä paitsi karies tarttuu toisista ihmisistä, eikä se tule sokerista. Pelottavaa, miten ohjailtavissa ihmiset ovat.

  Like

  1. Fluori on myrkky. Se saattaa olla hyväksi hampaille ulkoisesti käytettynä, mutta niin kauan kuin meidän lapsi ei osaa purskutella suutaan hampaiden pesun jälkeen, jää fluoritahnat kauppaan. Reikiä voi estää muutenkin ja mikäli niitä silti tulee, ovat ne korjattavissa, toisin kuin fluoroosin aiheuttamat vahingot.

   Like

   1. Fluori on haitallista liian suurissa määrissä, kuten moni muukin aine, esimerkiksi vesi. Hammastahnassa näitä raja-arvoja ei edes lähestytä. Pienissä määrin siitä on nimenomaan pelkkää hyötyä hampaiden terveydelle ja hampaiden terveys vaikuttaa koko kehon terveyteen. Ethän levitä muille väärää tietoa, vaikka itse riskeeraatkin lapsesi terveyden.

    Like

    1. Fluori kertyy elimistöön vuosien saatossa, toisin kuin vesi, joten vertauksesi ontuu. Hammastahnan normaali käyttö tuskin aiheuttaa akuutteja myrkytysoireita, mutta vuosien saatossa ne alkavat usein käydä ilmi. Asumme itsekin aiemmin mainitsemallasi Suomen fluoripitoisimman veden alueella. Veden ja hampaidenhoitotuotteiden lisäksi fluoria saa mm. hedelmistä, joissa sitä on torjunta-aineiden jääminä, sekä joistakin lääkevalmisteista. Fluoroosi on lähipiirissäni vanhemmassa sukupolvessa aiheuttanut paljon hammashaittoja, äitini miehellä esimerkiksi seitsemän juurihoidettua hammasta. Itsellänikin, 90-luvulla syntyneellä, on useita reikiä ja hampaat vaaleita läikkiä täynnä. Luuston tilannetta on mahdoton tietää päälle päin, mutta tuskin sekään voi paljon paremmin. Luiden lisäki fluori vaikuttaa epäsuotuisasti niveliin ja ainakin syntymättömien lasten aivojen kehitykseen. Kaiken kukkuraksi väite fluorin hyödystä karieksen ehkäisyssä on kiistanalainen.

     Like

 4. Hyvä että täällä oli jo muutkin kiinnittäneet huomiota fluoriasiaan. On siis erittäin tärkeää, että fluoria sisältävää hammastahnaa käytetään heti pienelle lapselle, kun hampaat alkavat puhjeta. Käypähoitosuosituksen mukaan tällä hetkellä suositellaan tosiaan hampaiden harjausta heti kaksi kertaa päivässä, kun hampaat puhkeavat. Toinen kerta 1000ppm fluoria sisältävällä tahnalla ja toinen kerta pelkällä vedellä. Kolme vuotiaasta ylöspäin 2xpvä fluoritahnalla. Voi toki käyttää fluorittomiakin tahnoja toisella kerralla jos haluaa. Fluori suojaa kehittyviä hampaita ja vahvistaa kiillettä, sekä korjaa alkavia kiillevaurioita. Kunnon reikää ei korjaa enää mikään muu kuin hammaslääkäri, siksi niitä pitää koittaa viimeiseen asti välttää. Ksylitoli on erittäin hyvä lisä tarpeeksi usein käytettynä, mutta ei korvaa fluoria.
  Reikiintymisen aiheuttaa bakteeri nimeltä streptococcus mutans ja jos tämä suussa on, niin hampaisiin voi reikiä tulla. Tätä ei lapsella suussa syntyessään ole vaan se on tarttuva tauti ja tarttuu sylkikontaktissa esim. aikuiselta lapselle. Ruokailutottumiksilla ja suun hoidolla on silti suuri osuus siinä, tuleeko reikiä vaikka bakteeritartunta olisikin. Summasummarum, fluorituotteiden käyttö on erittäin tärkeää heti kun hampaat puhkeaa ja ksylitoli tukee hyvin hampaiden terveyttä tarpeeksi käytettynä. Hyvä harjaustekniikka on myös erittäin tärkeä asia. Fluorin käyttö on erittäin hyvin perusteltu monissa tutkimuksissa, joten sen hyötyjä ei voi kiistä. Ja kuten joku jo aiemmassa kommentissa mainitsi, niin fluoria on myös juomavedessä, hyvin harvoilla alueilla (ja joskus omissa kaivoissa) pitoisuus on niin korkea, että fluorihammastahnan käyttöä ei suositella. Mutta normaalifluoristen vesien alueella ei ole mitään syytä olla käyttämättä fluorihammastahnaa.

  Like

 5. Vitsit, oon ostanut useammankin kerran näitä tuotteita lähipiirin vauvoille lahjaksi, mutta en ole tajunnutkaan, että näiden takana on suomalainen yritys! Nyt ostan kyllä varmasti jatkossakin :)

  Like

 6. Fluoriasia kiinnitti minunkin huomioni. Näin hammaslääkärin näkökulmasta voisin todeta, että tuo Baby Natural Tooth Gel soveltuu vain fluorihammastahnan ohella käytettäväksi tahnaksi, eli sitä voi käyttää esimerkiksi aamuharjauksen yhteydessä makua tuomaan. Käypä hoidon mukaista fluorisuositusta ei saa lähteä omin päin muuttamaan, koska kariesbakteerin tarttumisen ja lisääntymisen ehkäisyyn ei pelkkä tahnapesu tai ksylitoli riitä. Syynä fluorin rajoittamiseen voi olla esimerkiksi alueellinen korkea fluorimäärä vesijohtovedessä.

  Oikea suositus on:
  Pesu kerran päivässä 1000-1100ppm fluoritahnalla (tahnaa lapsen pikkusormen kynnen verran harjaan) ja kerran päivässä pesu ilman fluoritahnaa. 500ppm fluoritahna on vanhan Käypä hoidon mukainen, eikä sitä tule käyttää ilman erityistä määräystä enää lainkaan. Valitettavasti myöskään kaupallisten hammastahnamerkkien ikärajoihin ei tule luottaa, vaan oikea tahna tulee tarkistaa tuubin tuoteselosteen fluorimäärästä.
  Fluoripesun lisäksi suositellaan täysksylitolia käytettäväksi aina aterian jälkeen, eli viisi kertaa päivässä. Esimerkiksi Herra Hakkarainen -pastillit ovat lapsille sopivia tuotteita.
  Nämä tiedot perustuvat tämän hetkiseen tutkittuun tietoon, eikä mediassa esillä oleva “tieto” ole yhtä vakuuttavasti tutkittua ja luotettavaksi todettua. Luottakaa suomalaiseen tutkimukseen ja yliopistoon, älkääkä median “asiantuntijoihin” tai kaupallisiin toimijoihin.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s