Äitikavereita – mistä niitä löytää?

*Kaupallisessa yhteistyössä Momzie

Oletteko jo kuulleet Momziesta? Ne, jotka nyökytteli, niin jes, hyvä te! Ne, joille sana on täysin tuntematon, tervetuloa kerhoon. Katsokaas kun en minäkään tiennyt Momziesta mitään vielä vähän aikaa sitten, mutta kun asiaan tutustuin, niin huomasin, että kyseessä on yksi siisteimpiä applikaatioita äideille!

Lyhyesti; Momzie on äitien Tinder. Ja ensimmäinen reaktio on eittämättä “hui kamala, valitaanko siinä äitikavereita ulkonäön perusteella?”. No toivottavasti ei, en ainakaan itse ajatellut yhtään näin.

 Mutta mietitään hieman pidemmän kaavan mukaan. Oon kirjoitellut itsekin tässä viime aikoina hieman siitä, miten vaikeaa voi olla löytää uusia tukiverkkoja ja kuinka tärkeitä ne ovat elämässä. Täällä olen hieman pohtinut asiaa, ja kieltämättä viime kuukausina asia on aina enemmän ja enemmän mielessäni. Olen paljon puhunut juurtumisesta ja ollaan miehen kanssa molemmat tehty se päätös, että ihan heti ei enää muuteta minnekään. Halutaan juurtua, halutaan tuntea kuuluvuutta, halutaan rakentaa arki.

Iso osa arkea mulle on sosiaalinen kanssakäyminen, sosiaalinen verkko ja verkosto ja se, että tunnen arjessani, että mulla on ihmisiä ympärillä. He, jotka ovat asuneet aina samassa paikassa, eivät välttämättä ymmärrä tätä ajatusta hirveän helposti, mutta jos on minun tavoin muuttanut arviolta n. miljoona kertaa, niin tietää tasan mistä puhun. Mulla on paljon kavereita ja ystäviä, tuttuja ja läheisiä. Mutta, mulla ei ole juuri nyt hirveästi ketään täällä Lempäälässä. Danten kummisetä asuu lähellä, mutta siinäpä se. Mun symbioosiystävät on jääneet Helsinkiin, Australiaan, Lontooseen, Kuopioon… Muuttaneet ulkomaille ja poistuneet arjesta. Toki Whatsappaillaan ja skypetellään, mutta se ei ole sama asia. Mun kaltainen yltiösosiaalinen ihminen kaipaa arkeensa helppoja kaveruuksia, tuttavuuksia, näkemistä ja tekemistä. Vaikka toki meillä käy ystäviä, me käymme Helsingissä ja ulkomailla, niin kaipaan sellaista arkista kanssakäymistä. Sellaista “hei mitä teet tänään, mennäänkö lounaalle” ja sit vaan mennään.

Oon kaivannut iät ajat ystävystymiselle samanlaista helppoa tutustumisen appia kuin mitä Tinder on romanttisessa mielessä tutustumiselle. Mun mielikuvissa olisi huikeaa kun olisi applikaatio, missä ei olisi kasvokuvia lainkaan vaan ainoastaan kiinnostumisen kohteista kuvia ja sen perusteella valittaisiin, kehen haluaa tutustua.

Monelle kaveriapplikaatio voi tuntua jotenkin vaikealta. “Olenko epäonnistunut / säälittävä / mitälie kun mulla ei ole kavereita?”. Hyyyyyvin todennäköisesti vastaus on, että ei, et ole. Saatat vaan olla olosuhteiden uhri, vähän niin kuin minä koen olevani. Olen muuttanut niin paljon (milloin oma-aloitteisesti, milloin vähän muun sanelemana), että olen joutunut monta kertaa rakentamaan ystäväverkostoani uudelleen. Välillä se tuntuu vaan niin hankalalta. Esimerkiksi kotiäitinä pienen lapsen kanssa samalla kun yrittää pyörittää yritystoimintaa. Mistä mä niitä kavereita etin? Leikkipaikoilta? No ei näissä -15 asteen pakkasissa. Kerhoissa on ohjattua toimintaa, ei siinä ehdi alkaa kyselemään, että hei kuule, ollaan kavereita jookos? Mä teen töitä kotoa, mä vietän suurimman osan ajastani kotona ja kas kun ei kukaan tule mua kotiovelta hakemaan ystävystymään. 

And then there is Momzie. Idea on hyvin simppeli, samantyyppinen kuin Tinderissä. Valkkaat sinne kuvia, kirjoitat hieman itsestäsi, kerrot minkä ikäinen lapsi tai lapset sinulla on. Voit olla vielä odotusvaiheessa ja sekin sopii hyvin. Voit kertoa hieman millaista seuraa kaipaat ja millä alueella. Ja sitten samoin kuin siinä Tinderissä, voit alkaa swaippailemaan. Valitse etäisyys, valitse lapsen ikä ja valitse äidin ikä. Jos on ikinä käyttänyt Tinderiä, niin tuo on helppoa kuin mikä. Ja ilman mitään aikaisempaa kokemustakin appi on todella helppokäyttöinen ja selkeä.

Mä oon mätsäillyt tuolla jo useamman äidin kanssa ja tarkoitus olisi ehdottomasti sopia leikkitreffejä ja tutustua uusiin ihmisiin. Se tuo uutta ja mielenkiintoista sisältöä omaan arkeen ja myös Danten arkeen, sillä hän tykkää hurjasti lapsista, mutta harmittavan vähän näin talvella pääsee kommunikoimaan muiden lasten kanssa. 

Musta oli ihanaa päästä tekemään yhteistyötä Momzien kanssa, sillä applikaatio palvelee mun mielestä niin monen eri äidin tarkoitusta. Vasta muuttaneet tai uudessa elämäntilanteessa olijat hyötyvät tästä. Esimerkiksi jos ei muilla kaveripiirissä ole vielä lapsia, voi olla äitikavereiden löytäminen äärimmäisen iso ilo arkeen. Ja vaikka olisi koko ikänsä asunut samalla paikkakunnalla ja olisi paljon kavereita, niin uusien ihmisten tapaaminen on mun mielestä aina mielettömän iso hyöty ja rikkaus. Sieltä voi löytyä koko eliniän kestäviä ystävyyksiä. Niinpä on iloni päästä tekemään yhteistyötä Momzien kanssa, sillä uskon sen tuovan iloa monen elämään. Mä oon ainakin ilahtunut tosi paljon kun oon saanut ihmisiltä viestiä ja jutellut niitä näitä lapsista, vanhemmuudesta ja yrittänyt saada leikkitreffejä organisoiduksi. Olen vasta alle kuukauden applikaatiota käyttänyt ja tässä kun ollaan kipeänä oltu, ei olla varsinaisesti vielä treffeille ehditty, mutta eiköhän tästä pikkuhiljaa päästä siihenkin :) Oma lehmä ojassa applikaatiota myös mainostan, sillä olisi mahtavaa, että sinne tulisi roppakaupalla uusia käyttäjiä, jotta jokaiselle löytyisi sieltä kivaa seuraa ja lapsiarkeen piristystä. 

Ainoa negatiivinen palaute Momziesta on oikeastaan sinänsä hieman perustavanlaatuinen, että se on vain äideille suunnattu. Olisi hienoa, jos applikaatio laajenisi myös muita vanhempia koskemaan. Voisin kuvitella, että myös isillä olisi kysyntää tällaiselle, eikä mulla ainakaan ole merkitystä tapaanko äitejä tai isiä leikkitreffien merkeissä, sillä kaikki me olemme samassa jamassa; tuoreina vanhempina. Sellainen kehitysajatus siis Momzielle päin, että laajennus Dadzieen ja näiden yhdistäminen voisi olla kiva kehitysaskel ;) 

Tiedättekö mikä on parasta? Momzie on suomalainen keksintö! Momzien on nimittäin luonut suomalainen Hanna, ja mun mielestä olisi aivan sairaan siistiä, jos tää kasvaisi isoksi ilmiöksi, sillä on aina hienoa kun suomalainen yritys menestyy :) 

Joko te olette tutustuneet? Jos ette, niin ajattelitteko nyt tutustua? :) 

10 thoughts on “Äitikavereita – mistä niitä löytää?

 1. Mä tutustuin tohon reilu vuosi sitten, kun vielä olin raskaana. Latasin ja tutkailin,mutta en koskaan uskaltanut tehdä mitään. Syksyllä yritin olla rohkeampi, mutta jänistin kuitenkin. Nyt taas olen miettinyt, että pitäisikö koittaa. Ihme jahkailua :D jotenkin se on kuitenkin ollut liian jännä, pelottanut ettei osaa jutella. Tai ettei kukaan kiinnostu minusta/meistä.
  Äitikaveri olisi kuitenkin kiva. Pitäisi vaan ottaa se ensimmäinen askel :)

  Like

 2. Ihan mahtava juttu! 😊 Lasta ei (vielä) ole, toivottavasti tämmönen on vielä sitten kun on. Oispa ihan vaan kavereiden etsimiseen sama hommeli jo!!!

  Like

 3. Oon testannut, kun muutettiin uudelle paikkakunnalle pian lapsen syntymän jälkeen enkä tuntenut juuri ketään. Ihan huippu sovellus, oon saanut sen kautta pari mammaystävää joilla samanikäiset lapset omani kanssa :) Viikoittain saatetaan nähdä useammankin kerran, mikä piristää tätä kotiäidin elämää kovasti. Käyttäjiä saisi olla enemmänkin, toivottavasti niitä tämän postauksesi myötä tulisikin!

  Like

 4. Tämä kuulostaa aivan loistavalta! Oma lapsi on kohta 5kk ja kaverit joilla lapsia olisi ovat jo palanneet töihin. Välillä käy päivät pitkiksi kun itsekseen on vauvan kanssa miehen ollessa töissä. Sovellus lataukseen N-Y-T nyt! 😊

  Like

 5. Pitääkö ihan oikeasti paikkansa, että ainoastaan FB tunnuksilla voi kirjautua?? Harmi, en ole Facessa ja sovellus kiinnostaa.

  Like

 6. Latasin heti sovelluksen, koska itselläni ei ole yhtään äiti kaveria ja kovasti sellaista kaipaisin, mutta sovellus vaatiikin facebook tunnukset, joten siihen tyssäsi minun käyttöni. En voi työni vuoksi olla facebookissa, enkä kyllä edes ihan periaatteesta halua sinne mennä. Ehkä vähän lapsellista kapinoida, mutta itseäni ärsyttää niin suunnattomasti kun nyky olettamus on että koko maailma pyörii jonkun facebookin ympärillä, joten periaatteen ihmisenä en sinne mene minkään sovelluksien tai muunkaan asian vuoksi,kyllä tietoa,yhteyksiä ihmisiin ja asioiden hoitoa täytyy nykypäivänä pystyä toteuttamaan muutenkin kuin jonkun facebookin välityksellä. Pahoittelut tuohtumuksestani, mutta toivon kovasti, että palautteeni kantautuisi oikeaan osoitteeseen kerta teet yhteistyötä sovelluksen kanssa.

  Like

 7. Tosi hyvä keksintö toi sovellus!

  Nykyajan hengessä ja tasa-arvon nimissä, musta sovelluksen nimi voisi olla parentzie, että myös isät pääsisivät mukaan. Nykyään on paljon vanhempainvapaata tai hoitovapaata viettäviä koti-isiä, joille on äitejä paljon suurempi kynnys lähteä kotoa perhekerhoihin ja vauvaharrastuksiin.

  Itse asun pienellä paikkakunnalla ja oma mies vietti viime vuonna puoli vuotta hoitovapaalla, kun mä pääsin töihin. Hoitovapaan aikana mies usein tuskasteli juuri sitä, miten yksinäistä kotona oleminen oli tuntunut.

  Like

 8. Itse latasin myös sovelluksen ja innoissani alotin käyttämään kunnes tajusin että tarvitaan fb tunnukset. Harmi, mutta siihen sitten loppui mun käyttö.

  Like

 9. Meillä on jenkeissä vastaava mutta sen nimi on Peanut (ja kun tullaan matchiksi ollaan just like peanut butter & jelly) :) sinne voi myös ruksia omia juttuja kolme kappaletta, esim mielenkiinnonkohteita “food lover, wine time, neighborhood newbie, artsy, outdoorsy, ” etc.! Onneks Suomessa on tuommoinen kans! Helpottanut paljon mun elämää ainakin tuo app :)

  Like

 10. Sama täällä kun muutamalla muulla, latasin momzien, mutta en halua käyttää sitä facebook tunnuksilla.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s