Kuulumisia ja korvatulehduksia

Pahoittelut piiiitkästä hiljaiselosta Mungobabyn puolella. Mungoshopia rakennellessani meni kaikki vapaa-aika sen kimpussa, ja blogille jäi vähemmän aikaa. Nyt olen siis avannut oman pienen verkkokaupan ja sen valmisteluun mennyt aika olikin aikamoinen. Ihanaa kun projekti on “valmis” tältä erää.

Mungobabylle kuuluu hyvää, tohina on mieletöntä ja koko ajan opitaan uutta ja kaikki on aika ihmeellistä ja mieletöntä. Meillä on tässä viimeiseen pariin viikkoon mahtunut ensimmäinen sairastaminen, konttaamisen kehittyminen todella nopeaksi ja kaikkea mahdollista uutta ja ihmeellistä. Aloitetaan siitä sairastelusta. Ensimmäinen flunssa ja korvatulehdus on nyt koettu, ja ne meni vanhempien osalta yllättävän kivuttomasti. Tyyppi oli hieman nuhainen ja pientä yskääkin oli päivän verran, ja sitten tuli yksi yö, kun poika heräsi itkuisena muutaman kerran ja halusi olla sylissä ja vaikutti kipeältä. Koska olimme juuri hieman sitä ennen tulleet reissusta, ajattelin varmuuden vuoksi käydä lääkärissä. Ulkomailla kuitenkin aina vähän eri pöpöt. Olikin aikamoinen yllätys, kun lääkäri kertoi, että oikeassa korvassa on korvatulehdus ja siellä näkyy korvatulehduksen aiheuttamaa eritettä, eli antibioottikuurille on mentävä. Oltiin ihan pöllämystyneitä, koska lääkärin mukaan tuo on jo hetken ollut päällä ja me oltiin huomattu ensimmäisen pienimmätkin oireet vasta edellisenä päivänä. Siitä sitten alkoi Amorion-kuuri, joka ei kuitenkaan tehnyt mitään, joten vaihdettiin sitten vielä Amoxion Compiin. Käytiin lääkärissä tutkimassa asiaa, kun tuntui että ekana päivänä nuha ja yskä meni pois ja sitten tokana päivänä tuli kahta kovempana takaisin tuolla ekalla antibioottikuurilla. Nyt on huomenna jälkitarkistus kun ollaan tuota laajakirjoisempaa antibioottia syötetty, joten toivottavasti korvat on puhtaat. Flunssaoireita ei ole hetkeen ollut, mutta ne korvat halutaan käydä tsekkaamassa vielä erikseen, kun tuo eka antibiootti ei kerta purrut. Fiiliskestä päätellen ei ole mitään hätää, nimittäin tyyppi on yhtä hymyä, vipeltää menemään kontillaan ja on kaikin puolin tyytyväinen.

Oon tässä alkanut tajuamaan koko ajan enemmän ja enemmän millainen sissi toi meidän pikkuinen on. Toisin kuin miessukupuoli yleisesti, sillä man flu tuntuu usein vähintäänkin tappavalta taudilta. Dantesta ois nimittäin todella vaikea arvata, että on kipeä, kun on energiaa ja intoa, syö hyvin ja nukkuu yönsä. Tällä hetkellä tosin ollaan viikon verran jouduttu ehkä 3-4 kertaa yössä käydä antamassa tuttia tai kääntämässä herra, tosin se tuntuu musta johtuvan enemmän konttaamisesta ja uusista taidoista kuin tuosta korvatulehduksesta. Valot sammuu edelleen joskus 20 aikaan illalla ja tyyppi nukkuu yhden yöruokailun voimin about kahdeksaan asti aamulla omassa sängyssään. Päikkäreitä ollaankin sitten nukuttu kainalokkain välillä parikin tuntia kerralla :D Hups. Ihan uskomattoman sitkeä pieni. Sen on huomannut kyllä tässä jatkuvassa tasapainon menetyksessä, jonka seurauksena nenä tai otsa ottaa osumaa. Itku on tullut vaan kerran, kun onnistui satuttamaan otsaansa pienen mustelman tuolia vasten.

Korvatulehduksesta huolimatta täällä on siis eletty aika normaalia arkea. Käyty ulkoilemassa ja ihastelemassa lunta, syöty, leikitty ja nukuttu. Dante oppi samanaikaisesti tuossa pari viikkoa sitten konttaamaan, nousemaan seisomaan tukea vasten ja karhukävelemään. Siinä on sitten ihmettelyä ollut. Ennen kun muksun vei sänkyyn, antoi pullon tai tutin suuhun ja pupun kainaloon, niin tuli uni. Nyt pitää ennen nukahtamista esittää pientä apinatanssi-esitystä vanhemmille siellä pinniksessä ja höpötellä kaikkea mahdollista. Höpöttelykin on lisääntynyt todella nopeasti. Voisin fiilistellä, että tänään suusta pääsi “ätti”, mutta se oli puhdas vahinko. Sieltä nimittäin tulee asiaa niin paljon, että joskus noiden kahden tavun oli kohdattava :D Moottoriturpa on ehkä siis äitiinsä tullut tässä asiassa. Tänään uusi kehitys tässä kaikessa on ollut yhden käden varassa seisominen. Hirvittää tää koko kehityksen vauhti, sillä en haluaisi, että lähtee kävelemään hirveän pienenä, se ei vaan näytä hirveän vakuuttavalta, kun on tollanen spagetti koko kaveri vielä.

Uusin hitti on kirjat, joita jaksaa kuunnella pitkät pätkät sylissä ja kirjan lukeminen siihen eläytyen onkina ainoa asia, joka pitää kaverin paikallaan. Benji-raukka, Danten tän hetken mielenkiinnon ykköskohde on Benjin ruokakuppi ja juomakuppi ja se konttaa niiden luokse hirveetä vauhtia. Miten muut koiranomistajat on järjestäny koiran ruokapaikan turvaamisen? Meillä kun on Benjin ruokakuppi ja juomakuppi keittiössä ja se saa aina käydä hakemassa lisää nappuloita halutessaan ja vettäkin on tietty saatavilla aina. Toki konttailevaa vauvaa ei saa jättää valvomatta, mutta tuntuu, että jos silmä välttää sekunniksikin, niin tuo on kylpemässä siellä juoma-astiassa. Muuten Benjillä on kyllä joulu. D on paljon kiinostuneempi sormiruokailemaan kuin syömään lusikalla, joten Benji on oppinut päivystämään syöttötuolin välittömässä läheisyydessä. Sinne uppoo mieluusti riisit ja lohet, mutta myös kaikki hedelmät ja muut. Kaikki mikä on käynyt Danten käsissä tai suussa. Annan sen olla, eipä tarvii imuroida :D

Mielenkiintoista nähdä 8 kk:n neuvolalääkärissä paljon poika on kasvanut, sillä hän tuntuu hurjan pitkältä ja ruokahalu on ollut ihan kohdillaan. Vihannessoseet menee nyt hyvällä ruokahalulla, kun ollaan vaihdettu jo joku aika sitten niihin 7kk ja 8 kk soseisiin, jotka ei oo enää ihan mössöä vaan sellaista hieman rakeisempaa. Eniten kyllä täällä tykätään riisistä ja parsakaalista, jota voi sormiruokailla. Hirveä sotku ja Benji taitaa saada enemmän ruokaa syödäkseen, mutta maailman tyytyväisin lapsi, kun saa syödä itse. On ollut ihan mieletöntä huomata, miten nopeasti tuo käden ote ja koordinaatio pienten ruokapalojen viemisessä suuhun asti on kehittynyt.

Nyt olisi illan suunnitelmissa värikylpy-tunti, joka on varmasti aika riemukas kokemus. Viikonloppuna on onneksi luvassa vauvatreffejä serkkuni ja kaverini kanssa, kiva että poitsun kanssa uskaltaa jo muita vauvoja nähdä :)

Onko teillä jotain toiveita juttuaiheista? Olen mielestäni ainakin suurimman osan edellisistä juttutoiveista toteuttanut ja mieluusti kuulen, mitä te haluatte kuulla. Postaus materialismista ja lapsen kasvatuksesta materialismiin liittyen on luonnostilassa, mutta mitä muuta? 

Ja tosiaan, myös Mungobabyn puolella on iloni kertoa, että olen avannut oman verkkokaupan, Mungoshopin, jossa on ihania juttuja kotiin ja keittiöön, ja myös jotakin kivaa perheen pienimmille :) Mungobabyn lukijat saavat sieltä 10 % alennuksen koodilla MUNGOBABY10! :) 

21 thoughts on “Kuulumisia ja korvatulehduksia

 1. Meillä on koiran vesikuppi kylppärissä, joka on eteisen, khh:n takana yleisistä hengailupaikoista katsoen, joten pikkuinen ei usein ehtinyt seikkailla kupille asti :) isommaksi kasvettuaan jättikin nopeasti rauhaan, mitä nyt pari kertaa pesi kasvonsa sillä vedellä ripustaessani pyykkejä 😂😨 ruokakuppi on vain ruoka-aikaan lattialla.

  Like

 2. Moi! Haluaisin kuulla millaisia soseita/ ruokia/ makuyhdistelmiä valmistat Dantelle😊 meillä täällä 6kk poika ja kovasti kaipailisin vinkkejä ja jopa ihan reseptejä ja ohjeita ja parhaaksi havaitsemiasi valmistusmenetelmiä, mitä olet tehnyt itse ja ostatko jotain kaupasta valmiina (mitä?)😊? Kun täällä myös arvostamme luomua ja sitä suosimme. Olisin ihan tosi kiitollinen!

  Like

 3. Meillä koirat syö ruuan samantien, mutta tuota vesikuppia on tullut itsekin mietittyä. Samoin siivous on turhaa kun syömisiin päästään, koirat auttaa :D

  Like

 4. Tsemppiä Dantelle, hyvä jos ei tauti ollut mahdottoman inhottava. Kiva lukea uusista taidoista, jännittävää senkin kannalta, että jokainen vauva etenee niin omaan tahtiinsa :) Olen hirveästi tykännyt sun kasvatusaiheisista kirjoituksista, että mitä tapoja haluat opettaa yms, niin jotain sen tyylistä kuulisin mieluusti. Vaikka että miten teidän vanhempien kasvatukset ovat eronneet toisistaan ja kuinka yhtenevät ajatukset on yhteisen lapsen kohdalla kaikesta. Ihan vain esimerkkinä! Vaatepostaukset eivät jostain syystä kiehdo yhtä paljon, mutta niidenkin lukemisesta kyllä nautin. Se on kai se sun taito tehdä “mainos”postauksista (vaikka siis kaikkihan ei ole edes mainoksia tai yhteistöitä) mielenkiintoisia :) Ja onnea hei Mungoshopista, näyttää upealta!

  Like

 5. Meillä lapsi on kaks kertaa sairastanu korvatulehduksen pari vuotta sitten. Eka saatiin tota samaa kuin teki eka ja meni sillä ohi. Puolentoista tai kahen viikon päästä tyttö sai uudestaan korvatulheduksen ja saatiin toi vahvempi niin kuin teki. Lääkäri kerto sit että toi heikompi määrätään aina eka, mutta suurimmalla osalla se ei edes tehoa vaan lähes ains vaatii ton vanhemman sen jälkeen… Siinä mä sit vähän mietin et miks ketussa se eka sit määrätään jos kerran tiedetään että lähes aina tarttetaan se vahvempi? Miksi pistää pieni lapsi käymään läpi kaksi antibioottikuuria niin lyhyessä ajassa?

  Like

  1. Ketään ei suoraan haluta altistaa vahvemmalle antibiootille, jos tauti vaikka hoituisi kevyemmällä. Sama juttu myös aikuisilla. Ehkä olet kuullut, että vastustuskyky antibioottien vaikutuksille on noussut, juurikin liiallisen antibioottien käytön takia.

   Like

  2. Amoksisilliinin käytön puolesta puhuvat sen kapeampi kirjo ja vähäisemmät (suolisto)haittavaikutukset amoksisilliini-klavulaanihappoon nähden (KäypäHoito).

   Like

 6. Onneksi meillä kissoja. Kisujen ruokakupit on nykyisin, erittäin hygieenisesti, keittiön tasolla. :’D Kyllä meidän poju siinä 8kk iässä aina, etenkin jos tuli itku, alkoi selvästi sanomaan äiti. :) Monet väittää, ettei voi muka sanoa, mutta kun oli mummillakin yökylässä, itki kuulemma ihan selvästi äitiä kun yöllä oli ilm. paha uni. Hyvin voi teidänkin poju sitä äitiä jo tavata. :)

  Meillä oli sama ekan korvatulehduksen kanssa, en todellakaan ajatellut, että olisi tulehtunut korva. Nyt kun tarha alkoi olikin pitkään korvat pipit, mutta nyt onneksi helpottanut. Uusi kipuilun aihe on kulmahampaat. :’D

  Näin äitinä, tykkään ihan vain lukea teidän arjesta ja uusista taidoista. Kuvat on aina myös ihania. :)

  Like

 7. Meidan poika rupesi myos nousemaan ylos tukea vasten 7kk iassa ja siita nopeasti liikkui mm. Ympari omaa sankya kaiteista kiinni pitaen. Ennen 9kk ikaa kaveli kahdella kadella kasista kiinni pitaen mutta itse uskaltautui kunnolla kavelemaan “vasta” 13kk iassa. Selkeasti on muutenkin varovaisempaa sorttia. Mutta siita nopeasti eteni ja varmeni kavely eika pahemmin ole kaatuillut :) eli Ei valttamatta tarvitse odotella etta viela kavelee. Tosin tuntui ehka vahan hankalalle juuri tuo aika ennen kunnon kavelya kun piti olla kokoaika vahtimassa ettei kaadu tms nyt jotenkin helpompi kun luottaa,etta osaa :) tietenkin omat haasteet nyt kun pitaa taaperon perassa juosta ulkona ym. Ja ei tietenkaan malta olla sylissa tai rattaissa samalla tavalla.
  Mutta on se kylla uskomatonta miten nopeasti nama pienet oppii kaikkea uutta :)

  Like

 8. Hei juttuidea olisi ruokailuun liittyen. Itellä ei oo vielä lapsia, mutta haaveissa olisi. Oon miettiny tuota vauvan ruokaa jonkun verran näitten vauvahaaveiden iskiessä. Omana haaveena olisi mahdollisimman paljon tehdä omia soseita jo ihan taloudellisista syistä. Muistanko mä jotenkin väärin, vai teitkös itsekin jotain soseita? Mitä pitää ottaa huomioon niissä? Ylipäätään tuo ruokailu kiinteiden aloittamisesta eteenpäin kiinnostaisi.

  Like

 9. Voi tuo sairastelu on kyllä niin ikävää. Meilläkin iski tytölle eka tauti viime viikolla. Tätä on vissiin nyt paljon liikkeellä. Onneksi ei korviin asti mennyt vaan nuhalla ja yskällä selvittiin. Meidän 9-kuinen oli kyllä aika kiukkuinen flunssan kourissa, mutta varmaan huonot unet nuhan takia vaikuttivan osaltaan. Tuo on kyllä niin totta että toivoisi, ettei lapsi lähtisi liikkeelle liian aikaisin. Meillä otettiin 9kk päivänä ensiaskeleet ja koko ajan saa olla vahtimassa, kun en vaan millään luota, että noin pieni voisi osata itse kävellä. Hyvin kyllä jo kävelee kun toisesta kädestä pitää kiinni. Siinäpä se äitin päivä sitten meneekin tyttöä kävelyttäessä 😀 Mutta eipä sitä voi estääkään jos vauva päättää liikkeelle lähteä. Meillä varmaan sitten odotellaan sitä puhetta kauemmin, eikös se kieli monesti jää sinne jalan alle 😋

  Like

 10. Mua kiinnostaisi, mitkä ovat olleet sun suurimmat harhaluulot ennen lapsen saamista ja jotka ovat nyt osoittautuneet vääriksi? Tai onko jotain semmosia juttuja, joissa on mielipiteet ja ajatukset ihan muuttuneet totaalisesti? :)

  Like

 11. Heippa! Minusta tulevana äitinä on kiva lukea esim. vauvavuoden turhakkeet/hyödykkeet postauksia, ja esittelyitä eri välineistä, esim turvaistuimesta :)

  Like

 12. Kiinnostaisi suhtautumisesi ympäristöasioihin (tää toive saattaa kuulua enemmän tuonne mungolifen puolelle, mutta itselleni ainakin näistä asioista ahdistus lisääntyi lapsen myötä, vaikka olen niitä aiemminkin ajatellut) ja miten paljon niitä mietit lapsen ja muunkin elämäsi kannalta. :)

  Like

 13. Juttuideoita:
  – Ajatuksia lapsilisistä ja niiden käytöstä sekä lapsesta johtuvat arjen kulut, kuinka paljon se lapsi tosiaan vie rahaa? Kuinka kunnossa talous pitää mielestäsi olla ennen lapsen syntymää?
  – mitä kaipaat ajasta ennen raskautta/ennen lapsen syntymää? Mistä kannattaa ottaa vielä ilo irti, kun on lapseton?
  – miten miehesi jaksaa? Oma mieheni olisi ihan kuollut oman työnsä ja meikäläiden sekoilujen ohella lapsesta, muutosta ja etenkin remontista 😀 remontti pelkästään jo niiiiin iso aikaa, rahaa ja voimavaroja vievä projekti.
  – miten sun omat harrastukset? Ootko joutunut luopuu jostain lapsen vuoksi? Ehditkö kuinka panostaa lentopalloon ja pääsetkö aina halutessasi harjoituksiin/peleihin? Onko joitain toiveita, mitä toivoisit Danten alkavan harrastamaan? Tai päästäisitkö pojan esimerkiksi nyrkkeilyharrastuksen pariin myöhemmässä iässä? Varmasti poika saa harrastaa mitä haluaa, mutta kiinnostaisi tietää että mitkä koet “hyvinä” harrastuksina ja kuinka suhtaudut esimerkiksi nyrkkeilyyn, jossa iskuja päähän tulee.

  Like

 14. Heippa! Menee ohi aiheen mutta kiinnostaa miten teit imetyksen suhteen kun kävit microbladingissä? Itsellä olisi sama edessä. Olitko jonkun aikaa imettämättä vai miten teit. Tekijöiltä saa hieman erilaisia ohjeistuksia vaikka samat tuotteet käytössä.

  Like

 15. Meillä koirien vesi- ja ruokakipot on aina nostettuna ylhäälle. Ruokakipot saavat ruoka-aikaan ja vesikippo lasketaan sillonkun sitä pyytävät. Yöks toki lasketaan aina lattialle jos yöllä iskee jano :) Meillä poika käy meinaan aina pesemässä kätensä vesikipossa ja kaataa sen lopuksi pitkin lattioita. Koirat on onneksi oppineet pyytämään sitä vettä.

  Musta olis kiva tietää onko joitain asioita muuttunu tässä Danten kasvaessa, missä olit esim syntymän jälkeen ihan ehdoton ja nyt vähän löysänny tai ajatukset muuttunu kokonaan. Esimerkkinä, itse kun poika oli täysimetyksellä ja jäi yöhoitoon ekaa kertaa, olin tarkka että pitää tahdistetusti syöttää pullosta jottei se pilaa imetystä, ja opastin hoitajia melkein kädestä pitäen :D Nyt kun poika on vanhempi, niin ajattelen että olis ne voinu syöttää ihan omalla tavalla sen maidon, en usko että olis yks kerta pilannu imetystä eikä hoitajien olis tarvinnu stressata että tekevät kaiken oikein. Näin jälkikäteen vähän hymyilyttää tuo ehdottomuus :)

  Like

 16. Moi!

  Hei minkä turvaistuimen hankittekaan Dantelle? Muistan että taisit instastoryssä ja tms esitellä sitä pikaisesti.. Olisi istuimen hankinta edessä tytölle :)

  Like

 17. Vinkkinä sormiruokailuun fb-ryhmä Simppeli sormiruokakeittiö. Siellä on paljon keskustelua aiheesta, sekä ihan hirvee määrä reseptejä, mitä voi pienelle tehä ite ja on helppoa syötävää :) Kaikkea myös, joka ei niin paljon sotke :D Meillä vauva pääosin sormiruokaili ja sain tuolta kyllä tosi paljon vinkkejä aiheeseen liittyen!

  Meidän poika oppi heti 6kk jälkeen parin viikon sisällä konttaamaan, nousemaan istumaan ja nousemaan/kävelemään tukea vasten. Sai sanoa hetkeksi hyvästit rauhallisille yöunille, kun kaikki uuden oppiminen meni selkeesti uniin. 9kk jälkeen lähti sitten kävelemään ilman tukea ja kyllä se meno hirvitti välillä :D Se on hauskaa, miten isoja kehityseroja pienillä on. Meille on tulossa toinen poika 2v ikäerolla ja on hauska nähdä, miten eroaa esikoisesta vai eroaako mitenkään :)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s