Rela reissu

    

*Kaupallinen yhteistyökumppani: Verman 

Oon kirjoittanut jo ennenkin probioottien ja maitohappobakteerin tärkeydestä, ja kuten jokunen teistä ehkä huomasikin, meillä oli Välimeren risteilyllämme Relat mukana koko perheelle ja niitä syötiin ahkerasti jo ennen reissuun lähtöä. Relat on mulle tuttuja jo vuosien ajan ja kun pikkuisemme syntyi, kävimme hankkimassa Apteekista Rela-tippoja jo heti alkuvaiheessa.

Helpointa reissaaminen on ehkä ihan pienen vauvan kanssa. He nukkuvat pikkuisena paljon ja muuten ovat hyvin ”kontrollissa”, sylissä tai vaunuissa. Mutta jo tällaisen reilu puolivuotiaan kanssa peli muuttuu todella paljon. Tyyppi haluaisi ihan koko ajan liikkua, ryömiä, kontata ja koskettaa ihan kaikkea. Ja viedä sen mielellään suuhun. Reissussa myös todella todella moni ihminen jäi ihastelemaan vauvaa ja kun tuollaisella risteilyllä on aika paljon myös hieman vanhempaa porukkaa, oli siinä kaikenlaiset mummit ja papat taputtelemassa poskia. Keskieurooppalainen kulttuuri on vielä sellaista, että henkilökohtaista aluetta ei pidetä ihan niin pitkänä kuin Suomessa, joten päivittäin monet tulivat tuituilemaan Dantelle ja koskettamaankin häntä. En sinänsä sitä mitenkään estele, kiva kun lapsi tottuu erilaisiin ja erinäköisiin ihmisiin. 

Kuitenkin pienen vauvan vastustuskyky ei ole mitenkään huippuunsa kehittynyt ja vaikka hänen ruokansa ja maitonsa tuotiin Suomesta ja annettiin pullovettä reissussa, niin silti on aina uusia pöpöjä, jotka varmasti löytävät perille. Siksi on hyvä suojata vauvaa maitohappobakteerilla. 
Rela Tabsit sisältävät Lactobacillus reuteri -maitohappobakteeria, joka on erittäin paljon tutkittu ja on vahvaa näyttöä sen vaikutuksesta useista eri tutkimuksista. Rela Tabs on yksi Suomen suosituimpia maitohappobakteeri-tuotteita jo vuosien ajan, ja sille on varmasti syynsä. Lasten Reloja löytyy kolmera erilaista tippaa, joista yhdessä on lisäksi D-vitamiini. Helpottaa kummasti pienen kanssa, kun ei tarvitse antaa kuin yhtä tuotetta, ja saa molemmat hyödyt kerralla. 
Mutta maitohappobakteerit eivät ole ainoastaan tärkeitä lapselle, vaan on tärkeää, että koko perhe suojaa itsensä. Meillä ainakin nuo pienet kädet tutkivat ympäristöään ja sekuntia myöhemmin saattavat olla kiinni meikäläisen suussa tai nenässä. Pöpöt leviää lapsiperheissä paljon pahemmin kuin lapsettomissa, jonka takia on tärkeää pitää omasta terveydestä hyvää huolta, kun haluaa suojata perheen pienimpiä. Oma pieni flunssa voi johtaa lapsen flunssaan ja siitä sitten korvatulehduskierteeseen tai ikävään silmätulehdukseen. Maitohappobakteerit eivät toki ole mikään flunssan estolääkitys, mutta ihmisen hyvinvointi lähtee suolistosta, ja hyvinvoiva suolisto imeyttää ravintoaineet tehokkaammin ja vahvistaa kropan puolustusjärjestelmää.
Maitohappobakteereja voi käyttää vaikka joka päivä. 30 kpl purkki Reloja maksaa n. 15 euroa, ja purutabletteja menee 1 päivässä. Tällä laskutoimituksella voisi sanoa, että maitohappobakteerit maksavat n. 0,50 euroa päivässä, mikä on mielestäni pieni hinta hyvästä vastuskyvystä ja esim. lomalla siitä, että lomasta voi nauttia ilman sekaisin olevaa vatsaa. Jos ei maitohappobakteereja halua ottaa osaksi arjen rutiinia, niin reissaamisen aikana niitä kannattaa ehdottomasti muistaa käyttää. Mä aloitan maitohappobakteerit aina viikkoa ennen reissua, syön koko reissun ajan ja jatkan vielä viikko reissun jälkeen, sillä maan ja bakteerikannan vaihtuminen on aina raskasta kropalle, vaikka olisikin paluu kotiin. 
Ja jos nyt reissussa käy niin, että maha menee sekaisin, Relalla on tuo Rela juomajauhe, joka auttaa nestetasapainon tukemiseen. Kannattaa muutenkin pitää aina reissussa mukana sellaista ”mitä jos…” -lääkepussia. Mulla matkaa sellaisessa Panadol ja Burana, allergialääke, nenäsuihke, Vaporub ja antiseptinen suihke, laastareita sekä juomajauhe ja hiilitabletteja. Koskaan ei tiedä, mitä reissussa käy ja varsinkin pienen lapsen kanssa on hyvä varautua kaikkeen. Danten tulon myötä apteekkipussakassamme on myös Panadol, pieni Gaviscon ja tietenkin BabyVac ja nenä-Frida. Tuota juomajauhetta voi muuten antaa perheen pienimmillekin (alle 8 kg ja alle 6 kk lääkärin ohjeen mukaan), joten suosittelen kyllä reissussa sekä maitohappobakteereja ennaltaehkäisevänä, että varmuuden vuoksi mukana tuo juomajauhe. 
Lisäksi oon kokenut hyväksi antiseptiset kosteat liinat, käsien jatkuvan pesun saippualla ja sitruunavettä aamulla nassuun. Oon yrittänyt nyt tuoda mulle ja miehelle syksyn rutiiniksi aamulla puoli desiä sitruunamehua ja hieman inkivääriä sekoitettuna veteen, että voidaan pitää kaikki turhat pöpöt loitolla. Kummasti sitä kiinnostaa oma terveys ihan eri tavalla, kun tietää, kuinka herkästi altistuva pieni ihminen on vastuullamme. 
Onko teillä jotain kikkoja, joita käytätte reissatessa pienien kanssa? Desinfiointiaineet, ravintolisät tms.? Kertokaa? :)
Ja hei, Relojen IG:ssä on menossa vielä kaksi kilpailua, jotka laitoin aluille, joten käykäähän osallistumassa, jos haluatte mahdollisuuden voittaa tuotepaketin Reloja :) Ne löytyy @rela_maitohappobakteeri Instassa :)

9 thoughts on “Rela reissu

 1. Itselläni ei ole lapsia, mutta olin keväällä neljän kuukauden reppureissulla, ja suosittelen kyypakkauksen lisäämistä apteekkipussukkaan! Huomasin että kyypakkauksia (eli ensiapuun muutama kortisonitabletti) ei oikein löydy reseptittä muualta kuin Suomesta, joten sellainen kannattaa todellakin käydä ostamassa! Koskaan ei tiedä milloin sitä joutuu ampiaisen pistämäksi (silloin kannattaa ottaa myös antihistamiinia), maneetin polttamaksi tai käärmeen puremaksi, niin se kyypakkaus on kyllä todella hyvä lisä apteekkipussukkaan :)

  Like

  1. Omasta kokemuksesta kyypakkaus on kortisonia sisältävänä myös erinomainen apu esim äkilliseen hammassärkyyn tai muuhun tulehduskipuun! Itselläni oli juuri aivan järkyttävä hammassärky (aiemmin jo loppuun asti juurihoidettu hammas, jonka poistoon olen nyt sitten menossa), johon ei särkylääke auttanut ja päivystyksessä ei voitu tehdä asialle muuta kuin katsoa hammasta. Otin kotona kyypakkauksen tabletin ja kipu hävisi seuraavan tunnin sisällä täysin! :)

   Like

 2. Mielipidekysymys tämäkin, mutta itse en matkalle ottaisi Relaa, sillä yhdessä tabletissa on niin vähän maitohappobakteereja verrattuna moneen muuhun maitohappobakteerimerkkiin, jossa on tutkitumpiakin bakteerikantoja. Euroopan ulkopuolelle matkustaessa valintani suoliston suojaamiseksi olisi ennemmin esimerkiksi lääkeprobiootti nimeltä Precosa.

  Like

 3. Ja täältä huomautus, että maitohappobakteerit voivat myös pistää lapsen vatsan sekaisin! Itse ihmettelimme yksivuotiaan jatkuvasti löysää vatsaa,kunnes lopetimme maitohappobakteerien antamisen ja kas, vatsa rauhouttoi normaaliksi. Jäi Relat ja Gefilukset sitten siihen. Nykyään maitohappobakteereja otetaan Precosan muodossa kun on antibioottikuuri tai vatsatauti.

  Like

 4. Ja on hyvä muistaa, että eri maitohappobakteerikantoja sisältävien tuotteiden bakteerimääriä ei voi verrata keskenään, sillä eri bakteerien “vaikuttava” määrä on erilainen.

  Like

 5. Itse olen käyttänyt aiemmin vauvalla arkikäytössä saman yrityksen alta Probiootti baby -tippoja. Jossain yhteydessä niitä suositeltiin parempana. Osaatko sanoa (tai voisiko kysyä Vermanilta) niiden eroa Relaan ja onko esim. käyttötarkoitukset erilaisia? Kohta olisi taas ajankohtaista miettiä, minkä valmisteen valitsee… :)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s