Trailzien talvivaatteet

*Osa tuotteista saatu Stokkelta testiin blogin kautta

Kirjoittelin viimeksi Danten talvivaatteista ja samaan syssyyn tuli mieleeni kirjoitella hieman myös Danten kulkupelin talvivarustuksesta. Trailzin talvivaatteet on siis jo puettu ja päästy testaamaan ensimmäisten kylmien kelien aikana, ja niistä ajattelin kirjoitella hieman lisää.

Trailzeista käyttökokemuksia kirjoittelinkin jo viimeksi täällä ja nyt päästään rullailemaan näillä ensimmäinen kunnon talvi. Dante toki syntyi huhtikuun alussa Kuopiossa, eli käytännössä talvella, sillä hänen elämänsä ensiviikot meni aika lailla talvisissa lumikeleissä. Silloin sai testata noita isoja pyöriä ja niiden toimivuutta lumella ja sohjolla, mutta nyt jouduimme hieman tekemään vaunuihin lisähankintoja.

Viime talvikausi meni vielä vaunukopan kanssa, mutta nyt ratasosaan vaihdettaessa tuli eteen pieni ongelma. Milläs suojata vaunut ja niissä matkustava vauva sateessa ja viimassa? Päädyin pienen tutkimisen jälkeen tilaamaan Stokken foot muffin, joka on aivan ihana! Se on kuvissa vähän hölmön näköisesti, sillä mä pidän sitä yleensä taitettuna tuosta jalkaosasta, mutta jätin sen kuviin tolleen auki, että näkisi kuinka pitkä se on. Foot muffi menee helposti vielä ensi vuonnakin meillä siis, koska tällä hetkellä tyypin jalkojen jälkeen tuolla on tyhjää tilaa vaikka millä mitalla. Foot muff asettuu nätisti tuohon ratasosaan ja on tosi lämmin ja pehmoinen. Viisipistevyö tulee sieltä sopivasti läpi ja tuota lämpöpussia pystyy pitämään vaunuissa koko ajan, eikä tarvii nostella pois. 

Stokke lähetti meille myös testiin tuon winter kitin, jota kohtaan mulla oli alkuun vähän kaksjakoinen fiilis. Foot muff on ehdottomasti mielestäni tarpeellisempi, mutta myös winter kitissä on puolensa. Ensinnäkin tuo paksumpi turkisreunainen matsku on eristetty ja tosi hyvä talveen, ja onhan se myös tyylikäs. Karva pitää viimaa paremmin poissa tuolta vauvan “matkustamosta” ja kangas on sopivampi talveen ja lumikeleihin, kun on paksumpi ja eristetty. Pakettiin kuuluu tuon kuomun lisäksi nuo jättilapaset, jotka saa kiinnitettyä aisaan ja ovat aivan pelastus tälle äidille, joka ei IKINÄ muista hanskoja ja muistaa ne aina aivan liian myöhään. On myös kiva, kun nuo roikkuu tuossa valmiina, ja kädet saa upotettua niiden suojiin sekunneissa, mutta toisaalta kädet saa sieltä vapaaksi heti, eikä tarvii miettiä lapasten tunkemista jonnekin kun ne roikkuu tuossa valmiina.

Winter kitissä tulee mukana myös kaksi erilaista “peittoa” tuolle ratasosalle. Ihmettelin hetken, miten on mahdollista, että niitä ei löydy ollenkaan ratasosaan, mutta löytyyhän ne. Winter kitissä on itse asiassa kaksi erilaista peitettä, toinen on peittää hyvin tuon ratasosan ja toinen on sellainen, joka jättää ihan vaan pienen kurkistusaukon vaunuihin, joten tuulelta ja poikittain satavalta lumelta saa vauvan kyllä hyvin piilotettua. Täältä näette kaiken, mitä kitti sisältää.

Sitten huonoihin puoliin. Nää on kalliita. Tai no, riippuu mihin vertaa, mutta halpoja nää lisäasusteet ei kyllä millään mittarilla ole.

Itse asiassa tuo foot muff maksoi 110 euroa ja sen koen kyllä ehdottomasti sen arvoiseksi, eikä se ole minusta yhtään hintava. Tuo on tosi laadukas ja lämmin lisä vaunuihin ja jonkun sortin lämpöpussi pitää olla melkeinpä missä tahansa rattaissa. Kaikki hyvät lämpöpussit myös liikkuvat tuossa hintahaarukassa ja ovat usein kalliimpiakin, joten sinänsä Stokken lämpöpussi ei ole yhtään kilpailijoita kalliimpi, mutta tuntuuhan tuo isolta summalta rattaiden päälle maksaa. Toisaalta, jos miettii, että Suomessa tuolle on käyttöä n. syyskuusta toukokuuhun ja tuo riittää pariksi talveksi ja tarvittaessa parillekin lapselle, niin ei se kallis kyllä ole. Ja mun mielestä foot muffille on käyttöä jo syyskuusta lähtien Suomessa, sillä vaikka olisi n. 10 astetta, niin on ihanaa, kun vauvan voi pujottaa tuonne vähän ohuemmassa haalarissa ja lähteä kävelylle, kun vauva nukkuu lämpimästi ja mukavasti. Lisälämpöä tuo tuo jo sellaisiin viileisiin keleihin, ei pelkästään talveen.

Winter kit tuntuu kalliilta, sillä hintaa sillä on 282 euroa ja osa tuosta kitistä on mielestäni hieman hifistelyä. Toki on ihanaa kun on helpot lapaset kiinni vaunuissa ja turkissomiste ja paksumpi kangas kuomussa ovat kivoja lisiä talveen, mutta eivät välttämättömiä. Nuo välttämättömältä tuntuvat peitokankaat taas ovat aika pieniä juttuja, ja niistä 282 euron maksaminen on hieman ikävä summa, jos ei tavallaan tarvitse noita muita osia. En ole ihan satavarma, mutta mielestäni noita ei saa osittain, vaan ne tulevat vain winter kitin osana. Winter kitin miinus on mielestäni hinnan lisäksi sen rajatuissa värivaihtoehdoissa, sillä sitä ei saa kuin kolmessa värissä, toisin kuin esim. foot muffia, jota saa jokaisiin rattaisiin sopivana.

No, jos oon ihan rehellinen, niin paras on mielestäni näiden yhdistelmä. Nyt kun mietin kylmiä säitä, niin paksumpi kuomu tuntuu todella perustellulta hankinnalta, sillä se on eristetty ja pitää lämpöä paljon paremmin. Toisaalta yhteensä 390 euron hankinta tuntuu aika isolta vaunujen päälle.

Negatiivisten puolien perään on kuitenkin todettava, että nämä ovat kaikki todella laadukkaita tuotteita ja sen tuntee kyllä käytössä. Meidän vaunut näyttää meidän sottapytyn käytön jälkeenkin ihan kuin uusilta ja näissä ei tunnu näkyvän mikään lika ja kestävät säätä kuin säätä. Laadusta siis mielellään maksaisikin. Kuulen aika usein kehuja vaunuistamme ja pakkohan se on myöntää, että laadun ja helppouden lisäksi nää on ainakin mun silmään pirun tyylikkäät.

Oletteko te kokeilleet Stokken talvi-lisävarusteita? Mitä mielipiteitä teillä on? 

8 thoughts on “Trailzien talvivaatteet

 1. Meillä on myös tuo foot muff, se sopii 2.5v pojalle vielä hyvin vaikka on aika pitkäkin lapsi. Foot muff pitää myös hyvin vettä. Hintansa väärti mielestäni.

  Like

 2. Meillä kans toi foot muff mutta vielä vaunukopassa, jonne se myös mahtuu hyvin, eli on monikäyttöinen. Ja hyvä tietää, että se myös kestää vettä, kuten Saara kommentissaan kertoi. Toi lämpöeristetty kuomu olisi kiva, mutta harmi ettei sitä löydy erikseen. No, ehkä Helsingissä ei tartte.. Mitä muuten puet Dantelle tuon jalkamuhvin sisään pakkaskeleillä?

  Like

  1. Joo, se on kyllä tosi kiva :)
   No riippuu hirveesti miten kylmä on ja onko sellainen reissu, että joudun nostamaan mahdollisesti poitsun ulkona syliin. Jos ollaan menossa vaan nukkumiskävelylle, niin puen yleensä lämpimän pehmoisen haalarin (esim. meidän Reiman yks haalari on täydellinen, kirjoittelen siitä vielä erikseen), kaulurin ja pipon, tai sitten lähden pidemmälle retkelle ja touhuamaan ulos ihan talvihaalari päällä ja tyyppi foot muffissa. Ei ole vielä ainakaan kuuma tullut, mitä olen niskaa tunnustellut.

   Like

 3. Mistä tilasit tuon Foot Muffin? Onko siinä sellaiset jalkaosat vai pussi siellä alaosassa. En löytänyt googlaamalla mistään suomalaisista nettikaupoista tuota.
  Onko tuossa Foot Muffissa siis myös tuollainen karvareunus? Siis kun tuossa yhdessä kuvassa näkyy myös vaunujen sisällä tuollainen karvareunus.

  Like

  1. Se on Stokken oma ja tilasin siis ihan Stokken verkkokaupasta :) Siellä on jalkaosat, eli ei yhtenäinen pussi. Tosin tuo on sen verran pitkä, että ihan pieni mahtuu tuohon niin, että jalkaosat eivät ehdi vielä alkaakaa. Ei ole karvareunusta, se karvareunus siinä on D:n omasta haalarista :)

   Like

 4. Siis mitä, rattaissa on lapaset kiinni valmiina työntäjää varten!? En olekaan tuohon törmännyt aiemmin, nyt on lisävarusteet kohdillaan.

  Lämpöpussi on ehdoton, meillä on bugaboot ja niihin kuuluva lämpöpussi, jota käytetään ahkerasti nyt jo toista syksyä/talvea. Käytettiin sitä viime talvena myös autossa turvakaukalossa, varsinkin pidemmillä matkoilla kun vauvalle tuli helposti kuuma ja vieressä istuvan isoveljen oli helppo avata lämpöpussin kansi.

  Like

 5. Moikka! Tuli tästä postauksesta mieleen, että teillä taisi olla pikkuvaniljalta babys only lämpöpussi kaukaloon. Itselläkin on LA huhtikuussa niin mietin vaan, että tuleeko sille käyttöä vai käykö nopsaan liian lämpöiseksi vauvalle? Olisi kiva kuulla käyttökokemuksia :)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s