Puoli vuotta Muumeissa

*Kaupallisessa yhteistyössä Delipap Oy 

Täällä ollaan nyt muumeiltu puoli vuotta ja halusin vielä hieman palata tähän vaippavalintaamme. Tässä viime päivinä on nimittäin ollut jo pian alkava Välimeren risteilymme ja pakkaustarpeemme sinne mielessämme. Hieman tuossa alkoi jo naurattamaan kuinka paljon kaikkea tarvitsemmakaan mukaamme. Poitsu juo Arlan luomu-korviketta silloin kun en imetä, eikä mieleeni edes tulisi vaihtaa johonkin jauhesettiin, jota sekoitellaan veteen. En vaan ymmärrä, miten sellainen voi olla hyväksi tai hyvääkään. Me ollaan siirrytty juuri norsupurkista pingupurkkiin ja mitä oon itse maistellut tuota korviketta, niin se on oikeasti hyvää, toisin kuin kokemukseni mukaan moni noista jauhejutuista. Eli korviketta pitää ottaa jokunen litra mukaan tetroissa. Sitten pitäisi pakata vielä meidän soseita. Laivassa on ehkä rajalliset soseutusmahdollisuudet ruoan puolesta, enkä nyt ehkä ala raahaa Suomesta luomuporkkanoita ja parsakaaleja :D Eli sosepussukoilla ja -purkeilla mennään. Ja sitten vielä kaikki vaatteet ynnä muut tarvikkeet muksulle. 

Tietenkin tajusin myös, että tarvitsemme koko vaippavaraston reilulle viikolle Suomesta mukaan. Muumi Babyja kun tuskin saa ihan hirveästi tuolla reissun päällä, niin täytyy pakata ne Suomessa jo mukaan. Onneksi niitä nyt menee sellainen 5-8 vuorokaudessa, eli ei niitä ihan hirveästi tarvitse mukana raahata, eikä ne vie älyttömästi kilojakaan matkalaukusta, kun kevyitä ovat. Joku varmaan miettii, että hulluja mitä hulluja, miksei vaan osta jotain kansainvälistä vaippamerkkiä reissun päältä? Mä en vaan suoraan sanottuna uskalla, enkä halua. Alle viikon kokeilumme toisen merkin parissa näyttäytyi heti iho-oireita, ja en suoraan sanoen keksi syytä altistaa Dantea sille turhanpäiten uudelleen. Varsinkin kun ollaan menossa lämpöiseen ja vauva saa hautua siellä vaipassa sitten välillä melko kesäisissä keleissä. 

Joku kommentoi aiemmin Muumi-postauksiin, että olisi kiva, kun olisi sellainen indikaattori, joka kertoisi, että vaipassa on sisältöä. Ihan alussa se ehkä tuntui tarpeelliselta, lähinnä sairaalassa kun piti tarkkailla vauvan kasvua paljon tarkemmin. Jotenkin nyt nuo indikaattorit aiheuttaa minussa lähinnä hieman skeptisyyttä, sillä nehän vain kertovat lisätyistä kemikaaleista, jotka reagoivat siellä vaipassa. Muumi Babyt on kemikaalittomia ja saaneet ensimmäisenä yrityksenä Suomessa Allergia- ja Astmaliiton tunnukset lastenvaipoille. Meille tää on kyllä ihan käytännön tasollakin näkynyt arjessa, nimittäin vaipat ovat hajuttomia ja meillä ei ole ikinä ollut Muumien kanssa mitään ihoreaktioita tai muitakaan ongelmia. Oon huomannut vaihtohuoneissa sellaisen hajun, joka tulee selkeästi kemikaalia sisältävistä vaipoista. Kemikaalien puute ei suinkaan saa vaippoja haisemaan sille itselleen yhtään enempää, vaan niistä lähinnä puuttuu sellainen imelä kemikaalihaju. Jotenkin tuo ajatus kemikaaleista tuntuu mulle tosi vieraalle. Oon pyrkinyt aina Danten kanssa kotona ollessani olemaan meikittä ja käyttää mahdollisimman vähän mitään hiustuotteita. Toki kaupungille tai asioille lähtiessä ehostaudun, mutta kotona pyöriessäni lapsen kanssa mun ppäivittäisrepertuaariin kuuluu mietohajuinen shampoo ja hoitoaine, hajuton hiusöljy ja miedon tuoksuiset kasvorasvat. Oon muutenkin vähentänyt radikaalisti niin hajuvesien kuin hiuslakkojen käyttöä, enkä esim. kotona käytä hajuvettä ollenkaan. Kun yritän tarkkailla kemikaalikulutustani jo näissä tuotteissa, miksi ehdoin tahdoin toisin turhia kemikaaleja suoraan vauvan iholle? Varsinkin kun meidän sankari nukkuu keskimääräisesti kahdentoista tunnin yöunia yhdellä ruokaherätyksellä, eikä meillä todellakaan vaihdeta yöllä vaippaa ja herätetä nukkuvaa vauvaa, ellei hän ole ihan haisulina. Ajatus siitä, että hento iho muhii kaksitoista tuntia kemikaalivaipassa, tuntuu tosi ikävälle.

Puolen vuoden kohdalla ollaan ihan supertyytyväisiä Muumi Babyjen toimivuuteen ja olen erittäin iloinen, että olen saanut omasta aloitteestani edustaa tuotetta myös blogissa. Me kun todettiin nämä hyväksi jo heti alkuvaiheessa, ja toivottavasti näiden postausten kautta myös lukijani haluavat näitä kokeilla. Meillä ainakin mennään näillä koko Danten vaippa-aika ja jos meille joskus toinen suodaan, ei tarvitse kauaa miettiä, mitä merkkiä lähdetään ekana kokeilemaan. Kemikaalittomuuden lisäksi vaipat istuu meidän hontelolle pitkälle pojalle hyvin, eivätkä falskaa. Nyt ollaan siirrytty kokoon 4 jo joku aika sitten ja ostettiin tuossa kokeiluun myös jo ensimmäinen koko housuvaipoista. Ihan hyvin tuntuivat jo nyt istuvan, vaikka hieman reilut olivatkin. Vielä hieman saisi poitsu kasvaa, ja sitten varmaan siirrytään housuvaippoihin kokonaan. Tällä hetkellä into seistä ja istua on niin valtava, että teippivaippoja saa pukea milloin mahaan makaavalle milloin täysin kaarella olevalle tyypille. Housuvaipat tuntuvat siis paljon helpommalle ratkaisulle tällä hetkellä. 

Ehdottoman lämmin suositus siis edelleen puolen vuoden käytön jälkeen Muumi Babylle ja myös noille Helmi Babyn puhdistuspyyhkeille, joita meillä kuluu paljon. Suoja-alusta on vähän vähentynyt käytössä, kun tyyppi ei enää todellakaan pysy noin pienellä alueella paikallaan hetkeäkään, mutta näillä Muumi-vaipoilla ja puhdistuspyyhkeillä jatketaan varmasti vielä aika pitkään :) 

30 thoughts on “Puoli vuotta Muumeissa

 1. Mekin on siirrytty käyttämään Muumeja, kun annettiin niille uusi mahdollisuus ja todettiin niitten toimivan nykyään tosi hyvin myös meidän vauvelilla :) Tästä osakiitos sun blogille!

  Like

 2. Pakko kertoa oma kokemus maitojauheesta! Meillä oli kans pitkään käytössä luomu korvikkeet ja kahden viikon etelänlomalla ne kerkesivätkin sitten loppua. Etsimme kissojen ja koirien kanssa kaupoista vastaavaa vauvalle mutta myynnistä löytyi ainoastaan Nestlen jauheita. Pakkohan se oli sitä kokeilla ja yllätykseksi vauva oli ihan hulluna tähän maitojauheeseen. Maitoa kului enemmän kuin normaalisti korvikkeella! Ja olihan se helppoa kuljettaa mukana kevyttä purkkia jauhetta ja vesipulloa korvikkeiden sijaan. En ole itse perehtynyt sen kummemmin kumpiko vaihtoehdoista olisi “terveellisempi” vauvalle mutta ystäväni vauva kärsi pitkään mahavaivoista ja hänelle lääkäri suositteli käyttämään ennemminkin veteen sekoitettavaa maitojauhetta kuin valmista korviketta, on kuulemma mahalle hellävaraisempi. Ihanaa lomaa teille! :)

  Like

  1. Hmmm, voi tietty olla, että se maistuu hyvälle, mutta mä sanon jyrkän ein kaikelle nestlen äidinmaidonkorvikkeelle sen niiden äidinmaitofiaskon jälkeen. Se oli niin törkeetä, että sitä en vaan suostu hankkimaan :/ Mutta hyvä että se helpottaa elämää, mä vaan periaatesyistä nyt oon hankala :D

   Like

   1. Pakko tulla kommentoimaan vähän aiheesta sivulle! Musta on tosi virkistävää huomata että joku muukin on valveutunut tuon nestlen kanssa! En ole netissä tai omassa lähipiirissä vielä kertaakaan törmännyt tähän. Kiva huomata että joku muu on samaa mieltä :)

    Like

  2. Me asutaan ulkomailla ja täällä juuri noi Nestlen jauhekorvikkeet on kaikissa testeissä voittaneet ja niitä suosittelee myös monet lastenlääkärit. Siis kun testataan ravintosisältöä ja sitä mikä on vauvan kasvun kannalta paras. Kannattaa muutenkin korvikkeissa katsoa niitä ravintoarvoja eikä vain sitä onko luomua tms. ja vertailla niitä sisältöjä keskenään.

   Like

  3. Meillekin herkkämahaiselle pojalle allergialääkäri erityisesti suositteli jauhekorviketta :) täydellisessä maailmassa itsekin haluaisin lapselleni luomukorviketta antaa, mutta nyt mennään näin ja hyvin tuntuu onneksi maistuvan.

   Like

   1. Joo, sama kokemus. Ainut korvike, joka ei saanut aikaan tuskanhuutoa muutama minuutti syönnin jälkeen oli tietty nestlen jauhekorvike. Olisin sinänsä halunnut boikotoida nestleä, mutta en vauvani tuskien kustannuksella.

    Like

 3. Meillä kans valinta osui heti alussa Muumeihin juurikin kemikaalittomuuden ja kotimaisuuden vuoksi. Ei tulisi mieleenkään vaihtaa muihin merkkeihin. Pari kertaa kansainvälisiä merkkejä on pakosta kokeiltu ja vaippaihottumaa tuli heti! Hieman harmittaa, kun meilläkin jo 8-kuiselle olisi todella tarvetta housuvaipoille, mutta pienin housuvaippakoko on niin iso, ettei se vielä istu kunnolla. Jos jotain kehitysehdotusta Muumeille saisi antaa, niin toivoisin vielä kokoa pienempiä housuvaippoja. Paikoillaan meillä ei viihdyttäisi enää hetkeäkään, niin on tuo teippivaippojen laitto vähän haasteellista ja uusimpana mausteena tyttö oppi avaamaan itse vaipan teipit, niin bodyn saa pukea päälle hirmuisella kiireellä.

  Like

  1. Joo, mä itse asiassa tästä itsekin annoin palautetta, että pienempi housuvaippakoko ois pop, ja laitan itse asiassa lisää kommenttia menemään näiden teidän kommenttien perusteella :) On varmaan heillekin ihan hyvä kuluttajapalaute, sillä sellaisen tuominen markkinoille ei liene mistään muusta kuin kysynnästä kiinni :)

   Like

 4. Hei se indikaattorikommentoija olin muuten minä :D Ja nyt vähän pidemmällä kokemuksella tästä äitihommasta olen todennut, että ei sitä indikaattoria kyllä tarvitse, kun vaan vaihtaa vaipan tarpeeksi usein ja on oppinut suunnilleen, minkä verran oma vauva pissaa. Plus että kotona käytetään muutenkin kestovaippoja nyt, sen kyllä vauva ilmoittaa olevan märkä. Muumivaipat on kyllä öisin ja ulkona käytössä myös :)

  Like

  1. Joo, ei sitä mun mielestä tarvii ja vauvan kasvaessa vaippa alkaa painamaankin pissasta jo sen verran, että ihan näppituntumalla sen tietää :)

   Like

 5. Näin lapsettomana, mutta tuoksuyliherkkyydestä kärsivänä lukijana on mun mielestä kiva, että nostat tämän kemikaaliasian esille! Musta tuntuu, että oon ihan itse omalla toiminnallani aiheuttanut ko. vaivan itselleni käyttämällä ties mitä tököttejä. Tulevaisuudessa todellakin aion minimoida kaiken ylimääräisen tuoksutuotteiden ja kemikaalicoctailien käytön lasten kanssa (jos sellaisia siis suodaan). Ihan älytöntä miten kaikki on kuorrutettu tuoksuilla, ja miten sen tajuaa vasta siinä vaiheessa, kun ne alkavat enemmän tai vähemmän aiheuttaa pahoinvointia/päänsärkyä/mitäikinä. Erityisesti kummastuttaa, miksi niin monet meikkituotteet (esim. meikkivoiteet tai cc/bb-voiteet) tuoksuu niin että meinaa tajua lähteä.

  Ihanan pirteät kuvat! Ja toinen näyttää jo kovasti siltä, että liikkeelle olis päästävä. :D Rentouttavaa lomaa! :)

  Like

  1. Kiitoksia :) ja jooo, ihan hirvee tarve päästä liikkumaan, joten on turvallaan varmaan 200 kertaa päivässä kun kippaa istuma-asennosta nenälleen :D

   Like

  1. No mä en ainakaan joka vaipanvaihdon yhteydessä pese pyllyä, mutta ihan pissavaipankin vaihdossa pyyhin puhtaaksi liinalla ja missä tahansa kodin ulkopuolella helpot minkä tahansa vaipan vaihtoon, kun ei tarvii lavuaaria.

   Like

 6. Meiäm on pakko pitää pien tauko muumeista kun ei millään saada teippejä enää pojalle jalkaan kun ei sekunttiakaan oo selälteen, mut muumien housuvaipat on niin isot!!
  Hassua sinänsä koska teippimuumeista on aina ollu yksi koko isompi kun toisista vaipoista, kovin naftit ovat. Mut nää 5 koon teipit ei tosiaa oo 7-15 kg! Poika on jo 9.5kg kuitenki ja tuntuu et puolet
  vaipasta menee hukkaan 😂

  Like

  1. Tosi jännä! On varmaan tosi erimalliset lapset, me nimittäin kokeiltiin noita 5 housuja, ja kyllä ne meille ihan pian on sopivat. Ehkä siis 1-2 kiloa vielä maksimissaan ja vaihdetaan. Tosin musta on tullut näppärä teippivaipan laittaja miten päin vain :D Eniten laitan sitä istualleen tällä hetkellä :D

   Like

  2. Meille kävi samoin. Käytettiin muumeja, mutta 5 koon housuvaippa ei vain toimi vaikka ollaan moneen otteeseen sitä testailtu. Etumus menee helposti huonoon asentoon ja sitten herätään yöllä kylki märkänä. Samoin kakat pursuaa pois tai menee jotenkin mystisesti vaipan ohi. Tuo vaippa on oudosti samaan aikaan sekä liian iso että liian pieni. 🤔 Toivottavasti isommat koot toimii sitten joskus paremmin, koska mielelläni suosisin muumeja. ☺️

   Like

 7. Hei Anna!

  Huippua, että teille on löytynyt hyvä vaippamerkki! Haluaisin kommentoida tätä kemikaalittomuutta
  Ei ole todellakaan tarkoitus viisastella, älä siis käsitä asiaa niin! Kemikaalisanalla on ymmärrettävästi melko ikävä kaiku ihmisten korvissa, mutta virallisen määritelmän mukaan kemikaali on kemiallinen aineiden yhdistelmä tai vaikkapa alkuaine – eli siis esimerkiksi vesikin on kemikaali ja vauvan vaipoissa käytettävä aine, johon kaikki imeytyy, on toki myös. Kemikaaleja käytämme joka päivä ja jatkuvasti, niin hyvässä kuin pahassakin. Osa kemikaaleistahan on meille välttämättömiä.

  Hienoa, että nostat ylimääräisen kemikaalikuormituksen esille, se on nimittäin todella vakavasti otettava asia. Ihana, että Dante ei altistu haitallisille kemikaaleille pienenä!

  Like

 8. Meilläkin ollut muumit käytössä kaikilla kolmella juurikin istuvuuden ja hajuttomuuden takia plus silloin joskus niitä oli tosi usein tokmannilla tarjouksella :D Housuvaipat helpottaa kyllä kummasti elämää kun saa nopeasti päälle, se on myös tosi hieno hattu lasten mielestä….

  Like

 9. Ihan vaan matkusteluun vauvan kanssa: me oltiin 2 vk ulkomailla lomalla ja otin kaikki vaipat mukaan. Ihan vaan ettei tartte rupee heti metsästämään vaippoja paikallisista kaupoista ja oli paljon huolettomampi olo. 😂😂 purkkisoseita otin myös ison määrän.. meijän tyttö ei kyllä vaan syönyt vielä paljon mitään 7kk ikäisenä joten tissimaidolla vielä mentiin onneksi.

  Sitä vaan siis että sitä tavaraa kyllä tarttee ja paljon pienen vauvan kanss matkustellessa.

  Odotan innolla postauksia teidän matkasta. Millanen hytti.. millanen laiva.. tuleeko tylsää.. yms

  Like

 10. Hei hyvä kun oot laittanut palautetta pienimmästä housuvaipoista:) meidän tyttömme 11 kk on 7,7 kg ja noi 5 koon housuvaipat on todella isoja:/ tälle touhutiinalle ei enää teippivaippoja olla viritelty joten jouduimme vaihtamaan liberon touch vaippoihin. Mielellään kotimaisuutta suosimme ja kemikaalittomuus on todella positiivinen asia mutta kun tälle ne 5 koon housut on vielä erittäin isoja et vaatteet kastuu! Kuhan tämä tästä kasvaa niin palaamme varmasti kyllä muumeihin:)

  Like

 11. Mä käytin esikoisella kans Muumeja, ja toisellakin käyttäisin, mutta eivät istu neidille hyvin ja falskaavat. :( En aio kylläkään luovuttaa, kokeillaan myöhemmin uudelleen. :D

  Hei hyvä vinkki noiden vaippojn kuskaamiseen on vaunujen/rattaiden tavarakopassa. Eivät näin vie matkalaukusta tilaa. :)

  Like

 12. Just puhuttiin kaveriperheen kanssa muumihousuvaipoista. Heillä 2 poikaa ja muumien housuvaipat hyvät. Meillä tytöt ja muumiteippivaippojen jälkeen pitänyt siirtyä Pampersin housuvaippoihin. Muumien housuvaipat falskaa, menee ryttyyn ja kakat tulee sivuista. Mietittiin että ehkä tyttö- poikalasten pissavehkeet sijoittuu eri lailla ja rakenne-eroja voi olla muitakin.

  Like

 13. Henk.koht vinkki…<3

  Käy varmuudeks läpi noiden kosteusliinojen INCI aine kerrallaan.
  Allergia ja astmaliiton labelit ei ole tae siitä että tuote on vapaa haitallisista kemikaaleista kuten esim petrokemian jätetuotteista :(

  https://www.hs.fi/talous/art-2000002880747.html

  https://www.hs.fi/talous/art-2000002880746.html

  Käytin meidän pojalla näitä:
  https://www.ruohonjuuri.fi/baby-kosteuspyyhe-attitu-0626232170009

  Teidän poika on superb söpö ❤️

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s