Muumeja päästä varpaisiin & pehmoinen sunnuntaiarvonta!

*Kaupallisessa ytheistyössä Martinex

Kirjoittelin jo Mungolifen puolelle mahdollisuudestani yhteistyöhön Martinexin kanssa ja kuinka tämä suomalainen yritys on tehnyt jo vuosia Muumien kanssa. Kyseinen yhteistyö näkyy mm. Martinexin lastenvaatteissa, nimittäin Martinexilta löytyy mahtava valikoima Muumiaiheisia vauvavaatteita ja lasten vaatteita, jotka suunnitellaan Suomessa ja jotka läpikäyvät todella tarkan laadunvalvontaprosessin, ennen myyntiä.

Mä oon kasvanut jotenkin Muumien ulottumattomissa jostain syystä. Meillä katsottiin pienenä enemmän Disneyn piirrettyjä, ja Muumit vaan jotenkin jäivät puuttumaan mun lapsuudessa, jossa mentiin Leijonakuninkaasta Neiti Etsivisn suurhamstraukseen. Mieheni kuitenkin on kova Muumi-fani ollut lapsena ja se on ehdottomasti yksi hänen odottamia asioita Danten kanssa. Että pääsevät yhdessä katsomaan Muumeja. Miehen mukaan Muumeissa on niin mahtavia seikkailuja ja sellaista “aitoa” toimintaa, että hän haluaa lapsen piirretty-aikaa käytettävän sellaiseen. Ja sitähän Muumit pitkälti on, väritykseltään ja piirroksiltaan ne ovat jotenkin todella todellisen oloisia, eikä niissä ole paljoakaan esim. Disneyn piirretyille ominaisia stereotypioita, usein ei voi edes olla varma hahmon sukupuolesta. 

(Haisuli-pipo täältä)

En siis pane ollenkaan pahakseni, jos isin ja Danten yhteinen juttu on joskus tulevaisuudessa Muumit. Tällä hetkellä Muumit vaikuttaa meidän arjessa vahvasti vaippojen muodossa, ja nyt myös ihanien Muumi-uutuuksien muodossa. Sain valita Dantelle Martinexin uutuuksien joukosta ihania Muumi-vaatteita, ja tässä näkyy hieman meidän suosikkeja. Muumi-vaatteissa hurmasi kuosien ja pehmeiden materiaalien lisäksi niiden erinomainen laatu.

Pienten asiakkaiden turvallisuus on Martinexille ensiarvoisen tärkeää, ja tuotteille asetetaan todella korkeat vaatimukset turvallisuutta ajatellen. Martinex tekee jatkuvasti koko tuotannon kattavia laatu- ja turvallisuustestejä, ja lastenvaatteet testataan erityisen tarkasti. Martinexin vauvanvaatevalikoima täyttää Öko-Tex Standard –sertifikaatin tiukat vaatimukset. Öko-Tex Standardi on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kehitettiin vuonna 1992. Standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

(Muumipeikko body täältä

(Retki-pipo täältä ja housut täältä)

Lisäksi kaikki Muumi-vaatteiden puuvilla on GOTS- sertifioitua. Global Organic Textile Standard on laaja tekstiilien ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti, joka kattaa koko tuotantoprosessin luonnonmukaisesti viljellystä raaka-aineesta koko tuotantoketjun läpi lopulliseen tuotteeseen asti. Huomioon otetaan myös ihmisten ja eläinten hyvinvointi. Pehmoiset puuvillatuotteet Muumi-mallistossa ovat siis myös luonnonmukaisesti viljellystä puuvillasta, mikä tekee vaatteesta sekä ekologisen että eettisen valinnan. 

Kaikki Muumi-vaatteet suunnitellaan Martinexilla Raisiossa, ja korkeiden laatustandardien takaamana mallisto on siis suomalaisen suunnittelun lisäksi vastuuntuntoisesti tuotettu alusta loppuun.

Tuo fleecehaalari osoittautui aika nappihankinnaksi jo näin elokuussa, sillä Kuopioon iski lokakuu näin elokuussa. Pari päivää on ollut +13-14, ja Dante on ollut mukavan lämpöisesti tuolla haalarin kätköissä. Haalari on itse asiassa aivan mahdottoman hyvä! Lämmin ja pehmeä ja todella käytännöllinen. Hyvä huppu ja käännettävät sukat ja hihansuut on superhyvät vielä näin pienelle. Lisäksi tuo jalan vetoketju aukeaa vasemmassa jalassa ihan koko matkalta, joten haalari on erittäin helppo pukea päälle ja riisua. 

Muista vaatteista suosikkejamme ovat Haisuli-kokonaisuus ja Retki-kokonaisuus. Nuo Muumi-pipot on itse asiassa aika täydellisiä tälle säälle, nimittäin ne ovat ohuita, mutta napakoita, ja suojaavat kylmältä kesätuulelta. Retki-kokonaisuus taitaa olla Danten suosikki, sillä siinä on paljon pieniä kuvia ja kontrastia, jota pieni on jäänyt tutkimaan hihoissa ja lahkeissa. Äidin suosikit ovat noi Haisuli-housut, jotka on supersuloiset tuon polvipaikkansa kanssa. 

(Retki-pyjama täältä)

Käytännöllisin Muumi-vaatteistamme on ollut Meri-hattu, jota ollaan aurinkoisilla keleillä pidetty tosi paljon. Hattu on käännettävä, ja se istuu ainakin Danten päähän tosi hyvin. Sillä sai hyvin Prahassakin suojattua heppua auringolta, kun hattu peitti niskan ja kasvot pystyasennossa. 

Muumi-vaatteiden koosta sen verran, että ne ovat himpun isohkoja mun mielestä. Ja taas, riippuu mihin vertaa. Meidän poitsulla on käytössä koko 68, ja se on hänelle tällä hetkellä reiluhko. Ei nyt päältä tipu, mutta on parhaimmillaan varmaan muutaman viikon päästä. Dante on nyt 67-senttinen.  Sanoisin siis, että jos haluaa napakasti istuvan vaatteen, kannattaa ottaa kokoa pienempi, mutta muutoin nuo vastaa suht. hyvin kokoa. Meillä on haalarista koko 68, ja se taita palvella meitä melkeinpä koko syksyn. Erityispisteitä helposta puettavuudesta, esim. pyjaman vetoketju aukeaa melkein nilkkaan asti ja haalari aukeaa yhden jalan kohdalta koko matkan, pieni kiemurtelija on paljon helpompi pukea tällaisiin vaatteisiin, kun jossain tuntuu haalareiden ja pyjamien vetskarit jäävän turhan lyhyeks, ja vauva on hankalampi saada nopeasti sujautettua vaatteeseen sisään.

Hinnoiltaan Muumi-vaatteet ovat aika samassa hintaluokassa ketjuliikkeiden lastenvaatteiden kanssa, ja esim. body on 14,90, haalari 29,90. 

Näiden meidän välitsemien vaatteiden lisäksi esimerkiksi nuo Pikku Myy-vaatteet olivat aivan todella hurmaavia!

Tuollaiset hieman ohuemmat haalarit on mun suosikkeja, kun niissä vauva pystyy helposti liikkumaan, mutta ne on lämpimiä. Lisälämpöä saa peitolla tms. mutta vauvalle ei tule heti kuuma bussissakaan tai muuten sisätiloissa. Toki haalarin helppo riisuttavuus takaa sen, että vauvan saa helposti poiskin siitä. Haalarista on muuten superihana vaaleanpunaisin tehostein oleva Sateenvarjo-haalari, meillä on tuo Hatut-haalari.

Nyt yhdessä Martinexin kanssa arvommekin kaikkien postausta kommentoineiden kesken yhden Hatut-haalarin ja yhden Satenvarjot-haalarin. Kokomitoitus näillä on 56-86, joten kommentoithan kumpi olisi mieluisampi ja missä koossa. 

Ja arvontaan osallistut kommentoimalla tähän, onko Muumit olleet osa sinun elämääsi ja mikä niissä on parasta :)

Kaikki syksyn Muumi-uutuudet löydätte täältä :)

317 thoughts on “Muumeja päästä varpaisiin & pehmoinen sunnuntaiarvonta!

 1. Meille sopisi hatut-haalari koossa 68. Ihania kuoseja kyllä!

  Muumeja olen katsonut pienenä ja näin aikuisenakin, ja ehdottomasti katsotaan pojankin kanssa sitten kun siihen ikään pääsee! Omistan myös kaikki alkuperäiset Toven piirtämät sarjakuvat. Ne tarinat ovat vaan niin huikeita ja hahmot hauskoja ja persoonallisia, varsinkin sarjakuvissa!

  Like

  1. Muumit ovat ihania, koko perheen suosikkeja!Jos arpaonni suosis, liikkuis lasten eka äitinpuolen serkku pian synnyttyään hattukuosis.

   Like

 2. Ha ha, me katsotaan välillä miehen kanssa niitä Youtuben dybattuja muumeja. Niitä aikuisten versioita :D …olikohan tämä nyt oikein sopiva kommentti kisaan… :D kumpi vaan väri kelpaa, jos arpaonni suosii :) koko mun täytyy tsekata kummitytön äidiltä :)

  Like

 3. Muumeja kattonu paljon pienenä, ja nykyään pojan kanssa kun katselen, niin jokaisen jakson muistan :D<3

  Like

 4. Mä oon ollut läpi elämäni kunnon Muumi-fani. Pienenä tyttönä tuijottelin niitä ihan intona ja nykyäänkin koen, että Muumit on ihan parhaita. Muumit on hauskoja, sympaattisia ja sisältää oikeasti ihan hyödyllisiä ohjeita elämäänkin. :D Oon ostellut Muumi-aiheisia lahjoja parhaan ystäväni pojalle ja veikkaan, että se lapsi ei kyllä pääse Muumeista eroon niin kauan kuin mun seurassa aikaa viettää. :DD Jos voittaisin niin haalarikin lähtisi sinne suuntaan! Hatut ja 74 kokoa :)

  Like

 5. Muumit on meillä lemppareita, meidän häävalssikin oli yksi laulu muumeista <3 Tänne voisi arpaonnen osuessa olla mieluisin tuo hattu-kuosinen ja 56-koko, beibi kun vielä potkii masussa pari viikkoa.

  Like

 6. Aah rakastan Muumeja! Meillä oli pienenä kaikki jaksot nauhoitettu VHS:lle ja jo lähes kymmenen vuotta sitten keräsin ne kaikki DVD:t hamaassa tulevaisuudessa siintänyttä perheenlisäystä ajatellen. (Ja vihdoin voidaan pian alkaa yhdessä jälkeläisen kanssa niitä ahkerasti katsomaan.) Kerään myös Muumi-mukeja ja kotoa löytyy erinäistä krääsää aina laudeliinoista leipälaatikkoon. Tämä on sukuvika, joten en voi sille mitään.

  Meidän puolivuotiaalle neidille haluaisin sateenvarjot-haalarin koossa 74😊

  Like

 7. Itse en koskaan välittänyt erityisesti Muumeista omassa lapsuudessani, vaikka olenkin Muumeja telkkarista katsellut. Esikoisen kanssa on tullut luettua Muumi(kuva)kirjoja, ja lahjaksi on saatu erilaista Muumi-sälää ja pikkuhiljaa olenkin lämmennyt itsekin Muumeille.

  Jos voittaisin arvonnan, niin mieluisampi olisi Sateenvarjot-haalari, koossa 62.

  Like

 8. Sateenvarjot ja koko 74 olisi aivan ihana meidän neitokaiselle! 😍 Itse en pienenä muumeista pahemmin perustanut, mutta muumien tunnari muistuttaa aina neuvolakäynneistäni esikoistamme odottaessani, sillä muumit pyörivät aina neuvolan televisiossa. Siitä tulee edelleenkin lämmin ja onnellinen fiilis! Ja hei, onnittelut synttärikaimalleni jo näin etukäteen! 🌹

  Like

 9. Muumit tosi tuttuja ja rakkaita lapsesta lähtien! Kasetille oli nauhoitettuna kaikki jaksot ja aikuisenakin tullut katseltua jo ennen lapsia. Muuminuki-villitys iski myös kovaa muutama vuosi sitten, mutta se on jo helpottanut :D enää ei pakonomaisesti astiakaapit täyty. Haalareista mieluisampi olisi sateenvarjot haalari 86 koossa

  Like

 10. Muumeja on kyllä tullut luettua ja katsottua pienenä ja vähän isompanakin :) Toki kaapista löytyy myös jokunen Muumi-muki.

  Noita vauvan vaatteita on tullut ihailtua nyt, kun esikoisen laskettuun aikaan on pari viikkoa. Hui!

  Tuo hatut-haalari koossa 62 olisi varmasti ihan loistava syysvauvalle.

  Like

 11. Muumit ollut mukana pienestä asti, pienenä piirrettyjen kautta ja tälleen “aikuisena” mukaan on tullut muumimuki. Parasta muumeissa on ehdottomasti niiden hyvät elämänviisaudet. Hatut haalari koko 62.

  Like

 12. Vink vink! Muumifanien kannattaa käydä tsekkaamassa Tampereelle avattu uusi Muumimuseo! Se on aivan lumoava! Ja arvontaa varten hatut-haalari koossa 62 :)

  Like

 13. Muumit ollet osa lapsuutta, ja varmasti olen aina omistanut jonkun muumituotteen. Pienenä minut herätti muumi-herätyskello, koulussa oli muumi-reppu, isompana koululaisena mukana heilui muumi-heijastin ja sitten tätä nykyä juon kahvini muumimukista. Nyt kun oma tytär kasvaa kovaa vauhtia kohti taapero ikää, haaveilen muumi maailmasta, muumitalo leikeistä ja tottakai aion katsoa yhdessä muumeja telkkarista. Muumi-vaatteet ovat yksi suosikeista ja erityisesti pikku myy kuosit, koska näyttäisi siltä, että aika Myy on tuo tytärkin.. Joten sateenvarjot 80cm.

  Like

 14. Lapsuudessa mua sanottii aina pikkumyyks :)

  Meillä on muumit nyt mukana enemmän vaippojen ja lelujen muodossa ku on vauva :)
  Koossa 80 lähtis hatut haalari tänne !

  Like

 15. Muumit ovat tuttuja omasta lapsuudesta nimenomaan kirjojen muodossa. Niihin myös omaa lastani haluan tutustuttaa, kunhan tuosta vielä hiukan kasvaa. Muumeissa viehättävät erityisesti hahmojen filosofiset pohdiskelut! Meille sopisi parhaiten Hatut-haalari koossa 68. :)

  Like

  1. Ja muistan tyyliin jokaisen muumijakson ulkoa :D ne katsottiin tv:stä ja meillä on edelleen tallessa ne 12 vhs-kasettia muureja, joita katsottiin kipeänä, sadepäivinä tai kun muuten vain oli tylsää :D

   Like

 16. Muumit oli kyllä lapsuuden lempisarja, tarinat olivat mielenkiintoisia, vaikka kaikkihan ne jo osasi ulkoa ;) erityisesti muistan, että sairaana ollessa sai kattoa koko päivän muumeja videolta. Jos arpaonni suosisi niin sateenvarjot ja koko kaiketi 68

  Like

 17. On kyllä ihania ja laadukkaan näköisiä vaatteita :) omassa lapsuudessa muumit jääny kyllä aika vähälle. Myöhemmin sitten sukulaislasten kanssa tullut välillä katsottua joitakin jaksoja :D

  Meille sopisi hatut koossa 68. Jos sattuis voittamaan niin olisi hyvä syy shoppailla toiselle kaksospojalle sitten oma samanlainen haalari ja siinä sivussa vähän muutakin :D

  Like

 18. Muumit on ollut oma lemppari myöskin ihan pienestä asti, ja lokakuussa syntyvä esikonenkn varmasti tutustutetaan Muumien maailmaan :) Meille sopiva taitaisi olla Hatut-haalari koossa 62 :)

  Like

 19. Muumeissa parasta on niiden ajattomuus. Pienempänä tuli katsottua Muumeja telkkarista ja teini-ikäisenä luettua Muumikirjat ja liitän Muumeihin tietynlaisen zen-asenteen elämään.

  Hatut-haalari koossa 56 menisi ystävän lokakuussa syntyvälle esikoiselle <3

  Like

 20. Hatut haalari olisi kyllä ihana koossa 74! Meilläki miehellä ja minulla on ollut muumit vahvasti osana lapsuutta ja nyt on ollut kauheat metsästykset muumi-dvdestä, että lapsemme pääsee seuraamaan muumien ihmeellistä maailmaa. Parasta muumeissa on se, että niistä nauttii niin lapset kuin aikuiset ja tarinat on ihanan mukaansatempaavia. ❤

  Like

 21. Katselen aina välillä muumeja imettäessäni. Tyttäreni on vasta 8 viikon ikäinen joten enemmän se äidin viihdykettä kuin lapsen! Tytölle voisi sopia sateenvarjot-haalari koossa 62.

  Like

 22. Oii.mö RAKASTAN muumeja!! Kumpi vaan sopisi meidän kaksosille ja koossa 68. Muumit on ihan parhaita. Jopa ne vaipat 😉

  Like

 23. Meillä neidin isä katselee jo muumeja neidin kanssa, vaikkei meidän 6viikkoinen pikkuinen niistä vielä niin ymmärrä. Eli muumifanitus täällä jo päällä! Meille sopisi tuo sateenvarjot -haalari koossa 62 <3

  Like

 24. Hatut-haalari koossa 62 tulisi jemmaan loppuvuodesta syntyvälle pojalle :)
  Olen katsonut Muumeja paljon lapsena. Yksi muistoista on, kun veljeni kanssa pelkäsimme mörköä ja menimme aina isosetäni selän taakse sitä piiloon :D Isosetä siis asui meillä ja katsoi yleensä lastenohjelmien aikaan meidän peräämme.

  Like

 25. Ysärin lapsena muumit on kyllä vahvasti kuulunu lapsuuteen ja toivon mukaan poikakin niistä vielä innostuu. :)
  Meille hatut-haalari koossa 74 :)

  Like

 26. Sateenvarjo koossa 86 :)
  Muumien filosofia ja mietelauseet ovat oikein hyviä elämänohjeita :) muumit ovatkin kulkeneet tavalla tai toisella elämässäni jo 27 -vuotiaaksi asti, ja samaa 9kk tyttärenikin saa kokea :D

  Like

 27. Muumit on ihan suosikkeja. Näin aikuisena innostus on jatkunu muumimukien muodossa joita on n. 70 kpl tähän mennessä. Kahden viikon päästä olisi laskettu aika. Pienelle pojalle olisi ihan tuo hatut ja koossa 62 :)

  Like

 28. Olen lapsena katsonut Muumeja ja nyt olen yrittämässä tehdä pojastani Muumi-fania. :) Hatut-haalari koossa 62 tulisivat tarpeeseen.

  Like

 29. Ovat olleet iso osa lapsuutta ja vielä nuoruuttakin. Muumi-piirretyt ovat täynnä hienoja tarinoita erilaisuuden kohtaamisesta, rakkaudesta, empatiasta ja hyväksynnästä. Teemat korostuvat alkuperäisissä kirjoissa, joita teininä ja nyt aikuisenakin lukee mielellään. Täynnä viisautta ja ihania huomioita elämästä. Toivon siirtäväni Muumien opetukset pienelle tyttärelleni, kunhan hän vielä vähän kasvaa ja päästään yhdessä lukemaan pitempiä tarinoita.

  Näistä mieluisampi on ihana ihana ihana Sateenvarjo-haalari, josta koko 80 olisi sopiva.

  Like

 30. Rakastan muumeja ja osaan varmaan edelleen kaikki jaksot ulkoa <3 meillä pienestä miehestä koulitaan muumi-fania kovaa vauhtia :) Hatut-haalari 74cm olisi just nyt passeli!

  Like

 31. Sateenvarjot-haalari koossa 68. Itse olen pienestä asti ollut suuuri muumi fani ja kaikki muumit on tullut katsottua moneen otteeseen. Näin vanhemmiten sitten keräily kohteena onkin muumimukit ja muut astiat sekä pyyhkeet. Kesällä syntyi esikoistyttömme ja hänen tulevat astiat koostuukin paljolti muumin astioista. Pari viikkoa sitten bongasin tämän ihanan muumimalliston prismasta ja tuo haisulipipo tarttui jo matkaan mukaan ja muita vaatteita sitten on neidin joululahja listalla :)

  Like

 32. Kummityttö tykkäis varmasti tuosta sateenvarjohaalarista. Koko 62 ois varmaan soppeli.

  Muumit oli oleellinen osa lapsuuttani. Vanhemmat nauhoittivat kaikki jaksot vhs-kaseteille ja niitä katsottiin niin paljon että useimmat jaksot osasi ulkoa. Myöhemmällä iällä olen tajunnut kuinka opettavaisia muumit on ja arvostus niitä kohtaan on noussut!

  Like

 33. Minun ristiäislahjaksi saamassani kummilusikassa on muumipeikon kuva ja lusikka on jo aika paljon yli 30 vuotta vanha. Silloin ei pahemmin tainnut vielä muumi-piirretyt pyöriä tv:ssä tai muumi-kuvat vaatteissa. Sitä en tiedä miksi siinä lusikassa on muumi :)

  Hatut -haalari olisi aika bueno koossa 68!

  Like

 34. Olen aina tykännyt muumeista. Lapsena katsoin muumeja ja nyt olen saanut tartutettua innostuksen myös lapsilleni. Yhdessä aina katsotaan dvd:tä.
  Meiltä löytyy myös muutama muumi-vaate. Sateenvarjot-haalari koossa 86 olisi meijän neidille hyvä.

  Like

 35. Muumit on mulle tuttuja lapsuudesta lähinnä kirjojen perusteella.
  Nyt itse asiassa meidän vauva sai just kesällä lahjaksi vissiin juurikin Martinexin Muumi-yökkärin, joka on kyllä ainakin ihan äidin lemppari! Iso plussa nimenomaan siitä toisen jalan nilkkaan asti aukeavasta vetskarista!! Tänne kotiutettais mielellään tuollanen Sateenvarjo-haalari koossa 74. :)

  Like

 36. Hatut haalari koossa 56 :). Muumien filosofiaa aiotaan todellakin opettaa myös vuodenvaihteessa syntyvälle esikoiselle.

  Like

 37. Meillä pikkumies rakastaa muumien tunnaria! Ja kyllä äitiki niitä mielellää uudestaan kattelee. Hatut haalari koossa 80 olis meille passeli :)

  Like

 38. Muumeja oon katsonut pienenä sisarusteni kanssa, lämpimiä muistoja niistä ajoista. Muumeissa parasta on ollut seikkailut ja tietynlainen huumori, joka uppoaa myös nöin aikuisena, kun katsoo muumeja omien lasten kanssa. Muumivaatteet on olleet myös kovassa käytössä meidän lapsilla, hyvä hinta-laatu suhde ja ovat mukavan lapsellisia ja iloisia :)
  Arvontaan hattu-haalari olisi mieluinen koossa 86.

  Like

 39. Muumit on ollu mun suosikki ohjelma jo pienestä asti! Muistan kun viikonloppu aamuina hiivin olohuoneeseen katsomaan ensiksi ruotsinkieliset muumit vaikka en ymmärtänyt kieltä yhtään 😁 Meidän joulukuussa syntyvälle esikoiselle haalarin koko 56 olisi hyvä!

  Like

 40. Meillä katsottiin muumeja ahkerasti pienenä ja pikku hiljaa esikoinen on myös innostunut! 😊 Meille kävisi tuo ihana sateenvarjot haalari koossa 74 😍😍

  Like

 41. Sateenvarjot koossa 74 omalle tytölle. 😊 Tykkäsin muumeista jo lapsena ja edelleen tykkään, odotan jo että pääsen omalle lapselle niitä näyttämään. Niissä on hyviä opetuksia.

  Like

 42. Omaan lapsuuteen muumit ovat kuuluneet ja varsinkin tv-sarjan tunnnusmusiikki on jäänyt mieleen. Muumeissa parasta on, että jokaiselle löytyy oma hahmo mihin samaistua ja josta löytää tuttuja piirteitä. Tänään juuri Keskisuomalaisessa hyvä juttu muumeista ja japanialaisista muumituristeista 🙂 Meidän pian tulevalle pienelle sopisi Hatut -haalari ja 62cm.

  Like

 43. Hatut-haalari olisi meille mieluinen koossa 62 😍
  Itse katsoin muumeja pienenä hyvinkin ahkerasti ja parasta niissä on se opetus! Näin vanhempana varsinkin kun niitä katsoo, huomaa siellä opetuksia hyvinkin paljon ja muistuu mieleen, kun jotkut niistä onkin painunut pää koppaan jo pienenä! Ensi kuussa syntyvälle esikoiselle muumit tulevat varmasti tutuksi, kunhan vähän kasvaa! ☺️

  Like

 44. Muumit ovat olleet osa elämääni 90-luvulla. Niihin liittyy paljon positiivisia muistoja. Kotona on ollut huopainen Nuuskamuikkunen hyllynreunusta koristamassa ja leikeissä mukana. Kymmenvuotiaana vuonna 1994 tuli myös käytyä Naantalissa Muumimaailmassa muumeja katsomassa. Jännittävintä reissulla oli, että Muumimaailmaan mentiin upealla laivalla ja itse paikan päällä sain osallistua näytelmään ex-tempore. Myöhemmin työelämässä olen päässyt hyödyntämään Muumien elämänviisauksia. Nyt vieressä tuhisee 2,5kk pieni poikanen, ja hänelle jatkan mielelläni muumiperintöä etenkin kun hänen isänsä tulee toisesta kulttuurista. Siispä osallistun arvontaan. Kumpi vain haalarimalli sopisi pikkuherralle, tulevaa ajatellen koossa 74cm.

  Like

 45. Meille sopisi Sateenvarjo-haalari koossa 68 loistavasti tulevaan syksyyn ja talveen. Muumeja on katsottu paljon lapsena ja parasta niissä on tarinat ja seikkailut, joihin muumit päätyvät. :)

  Like

 46. Äiti luki meille lapsena Muumipeikko ja pytstötähti -kirjaa. Se tuntui silloin aika pelottavalle ja jännittävälle! Onneksi loppu oli onnellinen 😀. Hatut koossa 68 lämmittäisi mahtavasti Englannin lämpimässä “talvessa” meidän pientä poikaa.

  Like

 47. Muumeja on tullut katottua ihan lapsesta asti ja vieläkin viikonloppuisin laitan tv:n päälle kun muumit alkaa, vaikka ei ihan sama enää olekaan kun jaksot äänitettiin uudelleen :D myös kaikki muumi kirjat löytyy edelleen lapsuudesta. Yritän kyllä saada pojankin muumeista innostumaan tulevaisuudessa, voimme sitten koko perheen voimin katsoa jaksoja :D kirpparilta ostan aina muumi vaatteen/asusteen jos vain sopiva koko löytyy ja hinta-laatusuhde kohdillaan, myös uutena ollaan ostettu muutama ja lahjaksikin saatu muutama body.
  Ensi kesänä sitten muumimaailmaan :D
  Haalarista valitsisin Hatut ja koon 74 <3

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s