Vauvan harrastuksia

Meille oli itsestäänselvää, kun vauvan saimme, että hänellä tulee olemaan tietty rytmi ja rutiinit ja osaksi sitä kuuluu harrastaminen vauvan kanssa. Nyt kun Dante on kohta 5-kuinen, alkaa kalenteri näyttämään sellaiselta, että niitä harrastuksia on hieman liikaakin :D No, kaikkea halutaan kokeilla ja jos jossakin ei viihdytä, niin sitä ei sitten jatketa.

Mitäs me harrastetaan nyt ja lähiaikoina?

VAUVAUINTI

No tästä mä oonki puhunut! Tää on ihan superhauskaa koko perheelle ja lauantaisin käydään siis Danten kanssa aina uimassa. Välillä se vesipetoilee menemään minkä ehtii, välillä suhtautuu touhuun aika rauhallisesti ja nonchalantisti (kuten tänään). Ollaan nyt käyty kohta kaksi kuukautta ja ollaan siinä vaiheessa, että torpedo-sukellellaan. Sukeltaminen ei oo aiheuttanu itkua ja refleksi toimii hyvin, joten innolla odotamme, milloin homma tästä kehittyy. Tosin, taitaa tulla vähän takapakkia vauvauintiin, sillä kun jatkamme tätä Tampereella, joudumme aloittamaan “alusta”, kun siellä Danten ikäisten ryhmä aloittaa vasta syyskuussa, kun täällä tunnit alkoivat heinäkuussa.

Vauvauinti kehittää tosi hyvin vauvan motoriikkaa ja tietenkin myös sosiaalisia taitoja, kun paikalla on paljon vauvoja ja tietenkin se on erilaista puuhaa vauvan perheen arjessakin. Lisäksi vauva oppii pidättämään hengitystä tahdonalaisesti veden alla, mikä ei taitona katoa koskaan.

ÄITI-VAUVA -LIHASKUNTO

Pienen vauvan kanssa on aina haastetta järjestää aikaa omille harrastuksille ja kuntosalikäymiselle, niinpä mä ilmoittauduin tällaiselle äiti-vauva -lihaskunto-kurssille, jossa tehdään lihaskuntoharjoittelua sen oman vauvan kanssa. Jumppaaminen vauvan kanssa on muutenkin hauskaa, on paljon antoisampaa tehdä vatsalihasharjoittelua vauvan kuin kahvakuulan kanssa. Kahvakuula ei naura sulle joka kerta ku ähiset :D

ISÄ-VAUVASIRKUS

Tämä alkaa meillä reilu viikon päästä kun Dante ja mies alkavat käymään isä-vauva -sirkuksessa kahdestaan. Tarkoituksena on vahvistaa vauvan ja isän suhdetta, kehittää koordinaatiokykyä ja se on ikään kuin temppukerho vauvoille. Mies odottaa tätä jo ihan innoissaan :D

MUSIIKKILEIKKIKOULU 

Muskarin hyötyjä on lukuisia. Ennen kaikkea tämä on hauskaa puuhaa vauvan kanssa, jossa laulellaan, tanssitaan ja leikitään. Vauvana aloitettua muskaria on helppo jatkaa myöhemmin ja tämä luo lapselle hyviä valmiuksia musiikkiharrastukseen tulevaisuutta silmällä pitäen. Me onnistuttiin onneksi löytämään Dantelle venäjänkielinen muskari Tampereelta, ja se on ihan superhyvä kaksikielisyyden kehittämisenkin kannalta.

VÄRIKYLPY

Tätä mä ootan ihan innolla! Vielä ei päästä tätä aloittamaan, koska tää alkaa vasta puolivuotiaana, mutta kyseessä on tosiaan Porin lastenkulttuurikeskuksen kehittämä metodi, jonka avulla lapsi tutustuu aistien maailmaan tehden samalla ensimmäisiä taideteoksiaan. Kylvyssä maalataan syömäkelpoisilla väreillä: marjarouheilla, kiisseleillä ja mm. hiilellä. Tää on varmaan supersottaista ja hauskaa puuhaa! :)

(Vauvauinti-tunnin jälkeen nukuttaa. Helposti kolmekin tuntia :D Silloin äitikin ehtii harrastamaan :D)

Tämän lisäksi mä haluaisin hirveästi löytää jotain mammakerho-toimintaa Lempäälässä tai Tampereella. Nyt kun muutetaan täältä ihan uuteen paikkaan, ei siellä ole mullakaan hirveästi tuttuja. Kiva tutustua itsekin uusiin ihmisiin, ja Danten kehityksen kannalta toiveissa olisi toki se, että pääsisi ihan vapaasti ja ei-ohjatusti leikkimään muiden omanikäistensä kanssa. Vauvauinnissakin huomaa, kuinka kiinnostunut hän on muista vauvoista ja oma peilikuva on maailman siistein tällä hetkellä, joten uskoisin olevan tarvetta pikkuisten kanssa leikkimiselle.

Jos teillä on antaa vinkkejä kivoista harrastuksista ja tekemisistä vauvan kanssa Pirkanmaalla, niin kertokaahan toki, kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan :)

16 thoughts on “Vauvan harrastuksia

 1. Täsmälleen samoja harrastuksia on omilla lapsilla ollut vauvana :) Lisäksi kävimme vauvojen sanataidekerhossa, luulisi etelämpääkin löytyvän?

  Like

 2. Suosittelen lämpimästi kangasalan kuohua uimahalliksi vauva-uintiin, siellä on mukavat ohjaajat ja iso terapia allas, myös ilmainen parkkipaikka. Kannattaa katsoa kulttuurikeskus rullan toimintaa, siellä on vauvoille oma vedenalainen maailma. Siellä järjestetään paljon myös muutakin luovaa toimintaa. Mll paikalliskerhor on myös tosi kivoja, kannattaa käydä tutustumassa, siellä saa bebekontakteja.

  Like

 3. Tsekkaa mothers in business yhteisö! Maksullinen mutta tosi mielenkiintoisia tapahtumia laidasta laitaan ja lapset tervetulleita. Esimerkiksi yritysvierailuja (seuraavaksi Papulle Nokialle) ja vapaamuotoista kahvittelua muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. En tiedä Lempäälän tarjonnasta mutta kannattaa tsekata erilaiset kerhot yms. Muskari ja värikylpy ovat olleet meidän suosikit, pitääkin tsekata tuo sirkustouhu!

  Like

 4. Vauvauinnista:
  Me otettiin pikkuveli mukaan uimareissulle aina 1,5 kk asti eli käytiin koko perhe uimassa milloin hyvältä tuntui. Se että on vauvauinnista kokemusta, antaa tiettyä varmuutta touhuta siellä vedessä. Eli ei muuta kun hallille vaan ilman ohjaustakin :)
  Tampereella ja lähikunnissa hyvä tilanne lämmitettyjen altaiden kanssa. Kunnallisista Tampereen uimakeskuksessakin taitaa olla nykyisin jatkuvasti lämmitetty vesi lastenaltaassa (oli ainakin ennen kesätaukoa), Kangasalan kuohussa on 3 allasta aina lämpimiä (siellä lisäksi vesiliukumäkeä ja muuta, kun ikää tulee). Sitten kylpylöissä Nokialla ja Lapinniemessäkin ollaan polskittu.

  Like

 5. Meillä ainakin otettiin vauvauinnissa huomioon, että oltiin oltu aikaisemmin vaikka aloitettiin Tampereella uudessa ryhmässä. Ihan siitä jatkettiin mihin Porvoossa jäätiin.

  Like

 6. Tampereen seudulla on todella paljon toimintaa lapsiperheille. Tässä nyt omia vinkkejäni:

  – Facebookin vauvaryhmät. Itse olen Toukokuiset 2017 Pirkanmaa-ryhmässä. Mahtaisikohan huhtikuisille löytyä omaa ryhmää…
  – Tekemista Tampereella lapsiperheille- Facebook ryhmä. Paljon hyviä vinkkejä lapsiperheille.
  -Vauvakahvilat. Varmasti myös Lempäälästä näitä löytyy vauvoille.
  -Lastenkulttuurikeskus Rulla, Tampereen keskustassa. Kannattaa ottaa sivu seurantaan FB:ssä.
  – Tampereen seudun työväenopisto. Paljon harrastusmahdollisuuksia vauvan kanssa. Äiti-vauvajumppaa, muskaria yms. Ahjolan opistolla myös tarjontaa.
  – Kirkkomuskarit ovat hyvin suosittuja Tampereella, mutta teillä taisikin joku ryhmä jo olla katsottuna.

  P.S Sokoksella keskustassa ja Koskarissa on hyvät lastenhoitotilat ja imetystilat.

  https://eatandenjoyblogi.blogspot.fi

  Like

 7. Lempäälässähän on Ideaparkissa lasten kulttuurikeskus Piipoo, ihana paikka ja siellä on vaikka mitä, kannattaa tutustua. Ja MLL kerhoihin eri paikoissa, keskustassa ainakin Laivapuiston talosta löytyy monenlaista vauvakahvilaa ym. :)

  Like

   1. Ihan samaa mietin, ihanaa että on mahdollisuus harrastaa mutta ei lapsi
    varmaan ihan noin paljon kaipaa ohjattuja aktiviteetteja? :)
    Isommalle lapselle tuo olisikin jo ihan stressaava määrä, vauvalla se nyt menee vielä mukana roikkuessa..
    Toki harrastukset ovat osaltaan kehittäviä ja tärkeitä, ei sillä.

    Like

 8. Tampereella suosittelen Fiilis Fitnessin äiti-vauva lihaskunto- ja tanssikursseja. Itse en valitettavasti tämän kolmannen kanssa ole ehtinyt, kun ei oikein aikataulut natsaa, mutta kahden aiemman kanssa kävin, ja mahtavia olivat. Kurssit ja ohjaajat. Ja myöhemmin yli 1-vuotiaan kanssa samassa paikassa on taaperojumppaa, joka taas on suunnattu enemmän lapsille kuin äideille, mutta kiva harrastus ollut meillä sekin kahden taaperon kanssa.

  Lisäksi Hämeenpuistossa on Amurinlinnan Huusholli, joka järjestää paitsi avoimen varhaiskasvatuksen kerhoja yli 2-vuotiaille myös keskiviikkoisin kaikille avointa toimintaa ja perjantaisin vauvakahvilan ja vauvamuskarin. Ollaan osallistuttu tuohon ke ja pe toimintaan satunnaisesti jo ihan esikoisen vauva-ajoista ja sen lisäksi meidän 4,5- ja 2-vuotiaat ovat heti 2-vuotiaasta osallistuneet ‘itsenäisesti’ tuohon varsinaiseen kerhoiluun. Ohjaajat ovat niin omistautuneita ja mahtavia, että vaikka meillä olisi lähimpään kaupungin kerhoon 100m ja muitakin kerhoja ihan muutaman km säteellä, kuljetan lapsia enemmän kuin mielelläni tuonne sen 3 kertaa viikossa, vaikka matkaa onkin lähemmäs 10km. Teille tuo varsinainen kerhotoiminta nyt ei toki ole ajankohtaista eikä lempääläläisinä edes mahdollista, mutta kerroin nyt kuitenkin taustat sille, miksi olen sitä mieltä, että ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ihan noina kaikille avoimina päivinä😊

  Like

 9. Kannattaa tarkistaa, mistä kaikkialta löytyy MLL:n perhekahvila. Paikallisyhdistysten sivuilta. Olisikohan Lempäälällä oma paikallisyhdistys? Niissä usein juuri tuota rentoa menoa, lapset voivat leikkiä ja ihmetellä, äidit kahvitella ja jutella lapsista. Usein tosi avoin tunnelma ja hyvä ilmapiiri ja aina kokee itsensä tervetulleeksi myös uutena. Voi tietysti riippua paljon paikkakunnasta, mutta tätä ainakin arvoissa ja toiminnassa edellytetään.

  Espoossa on seurakunnilla ilmaisia perhekerhoja, vauvakerhoja ja taaperokerhoja. Kannattaa tsekata oman alueesi tilanne myös näiden osalta. Näissäkin on ainakin täällä päin ollut tosi kiva tunnelma.

  Onko Lempäälässä asukaspuistoja, kuten pk-seudulla? Niissä usein myös kerran viikossa ainakin täällä etelässä järjestetty vauvatoimintaa ja varattu sisältä aikaa vain vauvoille.

  Avoimet päiväkodit myös ajavat juuri tätä samaa asiaa yleensä joillain pakkakunnilla kuin asukaspuistot pk-seudulla.

  Like

 10. Nokian Kylpylä Edenissä on vauvauintia, suosittelen! Kannattaa kysyä olisiko siellä tilaa vielä jo alkaneessa ryhmässä…

  Like

 11. Täällä yksi äiti-ihminen on koko talven kotona nyt 11 kuukautisen tytön kanssa. Ihan ei D:n kanssa samaa ikää ole, mutta melkein :) joten seura hiekkalaatikolle, harrastuksiin tai ihan kävelylle tai kahville löytyy täältä 🙌
  Laittele sähköpostia tai etsi sen niminen tyyppi Facesta 😉

  Like

 12. Moikka! Joko Lempäälästä on löytynyt tekemistä pienen lapsen kanssa? Jos on niin saa vinkata :) T: just Lempäälään (Kuljuun) muuttanut..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s