Mungobaby, Muumibaby


*Kaupallisessa yhteistyössä Muumi Baby

Kirjoittelin jo viimeksi hieman Muumi Baby -vaipoista ja moni osallistuikin tuohon arvontaan. Silloin moni nosti esille nimenomaan vaippojen hajusteettomuuden, joka oli jäänyt itseltäni aika vähäiselle huomiolle. Tai siis, me ei oltu tuossa vaiheessa kokeiltu kilpailevia merkkejä kuin yksittäisiä vaippoja, niin en ollut huomannut suurta eroa. Olin vaan jotenkin tottunut siihen, että nuo Muumi vaipat eivät vaan haise pahalle, tai sellaiselle kemialliselle. Ei tietenkään, kun ei ne sisällä kemikaaleja.

On myös sanottava, että kun viimeksi kehuin sitä, miten vauvalla ei ole ollut mitään ihoreaktioita, oli kokemus todella vain Muumeihin rajoittuva, muutamia muita näytekappaleita lukuun ottamatta.

Meillä kävi tuossa vähän aikaa sitten vähän sellanen hupsista-hetki. Olin pakannut kaupungille mukaan neljä vaippaa, mutta päivämme venyikin Helsingin kesässä niin, että olimme kaupungilla melkein kahdeksan tuntia. Tämä oli jo joku aika sitten, kun oltiin just saatu poitsulle rota-rokotus, ja no, vaipoille oli aika tiuhaan käyttöä sinä päivänä. Eräänä hetkenä oltiin sitten Stockalla, vaihtopöydällä, kun kurkkasin kassiin ja kas, eipäs ole puhtaita vaippoja. No, onneksi siinä oli toinen äiti vauvan kanssa ja piffasi meille yhden koon liian pienen vaipan, jolla pärjäsi siihen asti, että ehti suhaamaan Herkkuun hakemaan vaippoja. Sielläpä ei vaan ollut Muumeja. Otin yhden markkinoiden tunnetun vaippamerkin oikeassa koossa ja takas vaihtohommiin vapauttaaman vauva liian pienestä vaipasta. Se päivä mentiin kilpailevalla merkillä, joskin tyytymättömänä. Jo ensimmäinen vaippa falskas. Todettiin, että jätetään ne vanhempieni luokse koti- ja yövaipoiksi kun siellä ollaan.


Nyt viimeksi mentiin taas Vantaalle ja siellä tuli käytettyä näitä toisia vaippoja. Ihmettelin parin päivän kohdalla, miksiköhän vauvan pylly punoitti ja ekaa kertaa jouduimme ihan rasvailuhommiin. Pidettiin ilmakylpyjä kuitenkin jopa enemmän kuin yleensä. Dante viihtyy nakuna ja mummilta jos kysytään, hän saisi olla sitä aina, koska on niin iloinen niin. Mietin jo, mitä olen syönyt jne. mutta sitten tajusin, että kun ei viitsinyt noita toisia vaippoja roskiinkaan heittää, niin oltiin päätetty käyttää ne loppuun. Loput kilpailijat roskiin ja Muumit tilalle. Jo seuraavana aamuna ei ollut punoituksia, ei mitään.

Meillä siis todellakin vaipalla on väliä. Toki voi olla, että tuo nyt oli joku sattuma, mutta en usko. Vauvan iho on kuitenkin hyvin herkkä, ja käytössä todella huomaa, että Muumi Baby -vaipat eivät sisällä mitään lisättyjä kemikaaleja, esim. hajusteita tai voiteita ja vaippojen valmistuksessa käytetään ainoastaan kotimaista, klooritonta selluloosaa. Jos siis vauvallanne on herkkä iho, kokeilkaa heittää voiteet ja muut hetkeksi nurkkaan ja kokeilla Muumi Baby -vaippoja.

Me ollaan nyt muumeiltu neljä kuukautta ja ei ole kuin positiivista sanottavaa. Kaveri on todella liikkuvainen ja aktiivinen, ja pyörii paljon. Oppinut jo pari viikkoa sitten kierähtämään vatsalta selälle ja nyt pysyy vatsallaan todella lyhyitä aikoja ennen kuin kippaa itsensä siitä selälleen. Viimeisimpänä tuo on alkanut nostamaan pyllyään ja viemään jalkoja masun alle, että saa nähdä milloin alkaa liikkuminen oikein urakalla. Nytkin on jatkuvassa liikkeessä selällään maatessaan, polkee ja pyörii villinä, ja silti vaippa pysyy hyvin, eikä falskaa.Mungobaby on siis nyt ja jatkossakin tyytyväisenä Muumibaby!

Psst! Oman Muumi Baby -näytepakkauksen toivomassasi koossa voi tilata täältä oikean yläkulman linkistä!

17 thoughts on “Mungobaby, Muumibaby

 1. Minä olin vaippaikäisenä allerginen muumivaipoille enkä nykyäänkään voi käyttää Vuokkosten suojia, iho ei kestä. Ilmeisesti selluloosa on valmistettu jostain puulajista, mitä ihoni ei siedä. Harmittaa, kun ei voi suosia kotimaista :/

  Like

 2. Me ollaan onneksi jo vaipoista päästy kokonaan. Mutta meillä oli koko ajan Muumit käytössä. Kerran ostin kokeilun vuoksi kilpailijan vaippoja ja kävi tismalleen samalla tavalla kuin teillä :/ Vein lopulta ne vaipat salille ja laitoin lapun kassin päälle, että aiheutti meidän tytölle punoitusta, mutta jos joku on kokenut hyviksi, niin saa ottaa.

  Muumit olivat meillä hyvin istuvia, pysyivät hyvin kiinni, eivät ikinä falskanneet. Hinta-laatu-suhde on erinomainen ja suomalaisuus ehdottoman suuri plussa!

  Jos joskus on tarve vielä vaipoille, niin Muumit tulevat meillä ehdottomasti käyttöön.

  Like

 3. Haha, voi että näitä teidän poitsun ilmeitä! Niin valloittava <3 Ihanaa uutta viikkoa teidän perheelle!

  Like

 4. Vaihdatko ikinä öisin pissavaippaa? Jossain postauksessa mainitsit että D nukkuu 12h yöunet, niin mietin miten kestää tämän ajan jos et siis vaihda. Meillä on ollut syntymästä tähän päivään asti vain yhtä merkkiä käytössä ja kun ne sopi pojan kropalle niin hyvin niin en lähtenyt sitten muita kokeilemaankaan. Mutta nyt kun olemme siirtyneet taas isompaan kokoon niin varsinkin aamuisin vaippa on falskannut. Nyt tilasin sitten muumeja testiin, toivotaan että sopii meidän pojalle :)

  Like

 5. Hei hyvä toi näytekappaleiden tilausmahdollisuus :) Pitää testata nykyisessä koossa josko Muumit passais, koska mieluummin suosisin kotimaista… Laiskana tullut käytettyä viime aikoina aina vaan samoja vaippoja, kun Muumit joskus alussa meillä falskas. Mut uusi mahdollisuus Muumeille siis!

  Like

 6. Muumin vaippoja tuli vaan yksi näyte kappale käytettyä, muuten mentiin liberoilla ja oltiin ihan tyytyväisiä. Mutta pamppers! Niin täynnä hajusteita ja muita kemikaaleja, että ei niitten yli haistettu edes pissaa! Mulla aina ollu tapana vaa haistaa vauvan peppua että tietää onko jotain tullu, pampersien kohalla hais vaan vaipan kemikaalit ja täyty vaippa avata että saa tietää onko siellä jotakin.

  Like

 7. Me ollaan päädytty muumeihin käytettyämme myös kahden muun merkin vaippoja. Meitä lahjottiin aluksi sukulaisten ja tuttavien toimesta paljon vaippapaketeille ja kaikki tietenkin ostivat oman mieltymyksen mukaan. Oman kokemuksen mukaan liputan ehdottomasti muumeja. Imukyky on todella hyvä. Meilläkin välillä käytettii toista merkkiä hetki, ja aamulla herättiin vaatteet märkänä. Muumeissa ei tätä koskaan tapahdu, vaikka sama vaippa on yöllä aina reilu 12h. Ja aamulla vaippa painaa uskomattoman paljon. Aina on kiva suosia suomalaista, mutta mielestäni nämä myös ehdottomasti laadultaan parhaat. Ja eipä sekään haittaa, että muumit on söpöjä…:)

  Like

 8. Meillä myös muumit käytössä alusta asti ja parhaksi merkiksi todettu meidän tytölle. Ei ole koskaan pylly punoittanut muumeilla ja kotimaisuus tietysti suuri plussa. Muiden merkkien vaippoja on kokeiltu, kun näytepakkauksia on saatu ja ne on todettu joko malliltaan vääräksi tai ovat falskanneet varsinkin öisin. Meillä ei pissavaippoja yöllä vaihdeta, kun tyttö 6kk jo pääsääntöisesti nukkuu kokonaisia öitä. Koko 2 kun falskasi pari kertaa yöllä, niin vaihdoimme kokooon 3 ja ongelma poistui. Sama suunnitelma seuraavaan kokoon siirtymiselle eli sitten kun alkaa yöllä falskata niin isompi koko käyttöön.

  Ja vielä yksi postausehdotus: En löytänyt blogista mainitaa siitä, otitteko Dantelle äitiyspakkauksen. Jos otitte, olisi mukava kuulla teidän käyttökokemuksia siitä :)

  Like

 9. Itsellä ei ole vauvaa, mutta edellisen saman firman tuotteisiin liittyneen postauksen ansiosta Vuokkoset lähtenee testiin toisella merkillä vaivanneen ihon kutinan vuoksi. Olisihan se kiva tukea suomalaista ja vähemmän kemikaalikyllästettyä merkkiä!

  Like

 10. Muumeja on meilläkin kaikki kolme käyttäneet kun on ne hyviksi todettu. Tosin pojilla alkoi n. puolen vuoden iässä yöllä vaippa falskaamaan niin silloin toimi yöllä parhaiten erään saksalaisen ruokakaupan yhtä numeroa isommat vaipat :D

  Like

 11. Meillä on pääsääntöisesti kestot käytössä, mutta lähes päivittäin tulee silti käytettyä yksittäinen kertsi. Silloin on aina Muumit käytössä. Olen itse melko herkkis hajusteille, ja ihan siitä syystä (plus tietty kotimaisuuden takia) meillä on kertakäyttöisistä Muumit käytössä.

  Keväällä oltiin kuitenkin viikko ulkomailla ja jätettiin kaikki vaipat kotiin tarkoituksena ostaa tarvittavat vaipat paikan päältä. Virhe! Saatavilla oli vain hajustettua tavaraa, joista vauvan iho villiintyi täysin. Ei auttanut rasvailut yhtään, vaan kotiin päästyämme suunnattiin heti ensimmäisenä lääkäriin, ja saatiin resepti antibioottivoiteeseen.

  En oikein tiedä, mitä jatkossa tehdään. Ei jotenkin kiinnosta reissussa kestoilla, vaikka toki tiedän, että se olisi ihan mahdollista, jos vain haluaisi ja näkisi vähän vaivaa. Eikä todellakaan huvita raahata matkalaukullista vaippoja Suomesta siltä varalta, ettei hajusteettomia löydykään. Syksyllä olisi kolmen viikon matka tiedossa, ja mukaan ei paljon muuta kuin vaippoja saisi otettua, jos meinaisi ottaa Muumit mukaan😁 Ehkä pitää vain toivoa, että meidän vauva on jo niin iso ja vähemmän herkkäihoinen tuolloin, että kestää myös ulkomaan vaippoja.

  Like

 12. Meille taas käy vain Pampers Baby Dry. 😁 Nyt kun poju on jo 1v, pepun pitää kuivana kyllä mikä vaan, mutta Baby Dry housuvaipasta ei tule ihottumaa, muista tulee. :(

  Onneksi Suomesta löytyy lähes joka pörinäpöksylle sopivat suojat! :)

  Like

 13. Mä vaihdoin vähän aikaa sitten Muumivaippoihin just koska vauvan iho näyttää tykkäävän enemmän :) Se huono puoli noissa on, ettei ole kosteusindikaattoria kuten Pamperseissa ja Liberoissa, mutta tietty vauvan ihon kunto painaa enemmän vaakakupissa. Mistä muuten sä tiedät, että se vaippa pitäisi vaihtaa ilman kosteusindikaattoria? Nimim. uusavuton mutsi

  Like

 14. Liberosta on ollut paljon huonoa juttua ja se ei käy meillekään. Falskaa heti ja päiväkodistakin pyydettiin ettei niitä enää ostettaisi.. :D Pampers on ollut paljon käytössä kun täältä missä asumme ei oikein muuta Liberon lisäksi saa. Muumi palveli hyvin kokoon 6 saakka, kunnes alkoi öisin päästää jo ekat pissat sivusta läpi.

  Onneksi kohta jää vaipat pois- oon väsynyt tähän jatkuvaan vaihteluun merkkien välillä D: koska jos ainoasta vaippoja myyvästä kaupasta ei ole saanut Pampersia, tilanne on ollut kamala …

  Like

  1. No meillä oli just Libero, joka aiheutti tuon ongelman, joten ei oikeastaan yllätä :/ tsemppiä loppuvaipparutistukseen! :)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s