Kokojuttuja

(Olemme saaneet osan kuvissa näkyvistä vaatteista kaupallisena yhteistyönä, mutta tämä postaus ei sisällä kaupallisia yhteistöitä.)

Yksi toivottuja postauksia oli mun kokemukset kokojutuista ja siitä, miten eri merkkien koot vastaavat todellisuutta. Tää on vaan ja ainoastaan meidän kokemus näistä vaatteista, joten ei todellakaan mikään faktatieto. Ollaan käytetty varmaan kaikista eniten KappAhlin Newbien, Lindexin ja H&M:n vaatteita, sekä sitten Reimaa, Zaraa, Gugguua, Nameitiä ja Cubuksen vaatteita. Jonkun verran on käytetty myös Polarn o Pyretiä ja jotain yksittäisiä muita, mutta tuossa on aika lailla ton meidän kaverin perusrunko vaatteille.

Kolme ykkössuositusta vaatteista haluaisin kuitenkin antaa! Lindexin bodyt ovat useidenkin pesujen jälkeen supersuperpehmoisia, ja ne tunnistaa käsikopelolla lopuista. Lisäksi niissä on kahdet napit, mikä antaa mahdollisuuden bodyn pidemmälle käytölle vauvan kasvaessa pituutta. Gugguun jumpsuit-haalari on yksi suosikkivaatteistamme. Iso huppu suojaa tarvittaessa tuulelta tai toimii isona näyttävänä kauluksena, ja matsku on mielettömän hyvä Suomeen! Lämmin, mutta ei hiostava ja ainakin meillä tuntuu olevan tollaselle haalarille paljon käyttöä. Useasti pestynäkin väri on edelleen kuin uudessa haalarissa, vaikka onkin tuollainen “shokkiväri”. Reiman neuloshaalarit, suosittelen lämpimästi! Meillä on tuo edellisen kauden haalari ollut nyt kesän ahkeralla käytöllä ja vilahti mm. tässä kuvassa, uusimmassa mallistossa on ihana LYHDE-haalari, joka on lähes samanlainen :)

Mutta sitten niitä kokoja..

Lindexin vaatteet on meidän kokemuksen mukaan pitkulaisia ja kapoisia. Sopivat meidän pitkälle ja kapealle pojalle melkeinpä parhaiten malliltaan. Näissä mun mielestä pidempi koko menee pidempään kuin muilla ketjuliikkeillä. Pojan ollessa nyt reilu 65-senttinen, menee edelleen 56-kokoinen body pidemmillä napeilla ja 56-kokoiset housutkin menee vielä hyvin.

Newbie-vaatteet on musta suunniteltu aika lyhyille raajoille. Näissä koko 50 meni meillä viikon ajan (poika syntyi 52-53 cm, en tiedä tarkkaan kun sairaalastea on kaksi arviota), sitten 56 meni about siihen asti, että poika oli 60-senttinen. Nyt alkaa 62 jäämään pieneksi ja ollaan siirrytty melkeinpä 68 näissä. Newbiet on mun mielestä hieman lyhyempiraajaisille ja ovat vähän leveämpiä.

Hennesin koot vastaa mun mielestä aika hyvin kokomerkintäänsä. 62-senttinen body menee mun mielestä parhaiten n. 58-67 -kokoiselle lapselle. Hennesin kietaisubodyt on meillä eniten käytössä olleet alussa, nyt oon tykästynyt hieman enemmän Lindexin bodeihin. Pidempi käyttöaika nappisäädön takia ja niissä on pienemmät ja kevyemmät napit ja pehmeämpi kangas mun mielestä. Joka tapauksessa, kietaisubodeja suosittelen. Tällä hetkellä meillä käytetään 62 kokoa, ja sillä pärjätään varmasti vielä jokunen viikko.

Näistä kolmesta sanoisin, että Newbie on pienintä mitoitusta ja Lindex isointa, mutta se ei oo ihan niin yksiselitteistä, nimittäin saman merkin sisälläkin koot vaihtelee hurjasti. Meille menee edelleen pari Newbien 56-kokoista bodya, mutta 62-mittainen haalari alkaa olla liian lyhyt. Arvo sitten siitä :D

Cubuksesta voisin sanoa aika vahvasti, että koot ovat todella isoja. Meille ei vieläkään tunnu 62 menevän mitenkään muuten kuin hyvin hukuttavana päälle. Meillä on muutama Cubuksen vaate, ja tuntuu, että nää on lähes kaikki ollut aika isoja kooltaa.

Polarn o Pyret tuntuu myös hieman isohkolta kokoihin nähden, nimittäin meidän poitsu mahtui vielä ainakin joskus 60-senttisenä 50-senttiseen bodyyn. Helposti. Polarnin bodyt on laadukkaan tuntuisia alkuun, mutta materiaalin kestävyys pesussa on ollut vähän poikkeus, niistä tulee mun mielestä vähän kovia pesussa (vrt. Lindex). Tällä hetkellä poika on just kasvanut yli Polarnin koosta 56, mutta meidän Polarn-kokemukset rajoittuvat kolmeen bodyyn ja yhteen haalariin, joten otanta ei ole kovin suuri.

Name itin koot on musta hyvin pitkälti “oikeankokoisia”. Meillä meni nameitin 56 melkeinpä syntymästä kolmekuiseksi, jotenkin ne mallit on tosi sopivia meidän pojalle, ja parit lempihousumme laitoin jo katkerana telakalle, mutta myönnettävä on, tilasin toiset niistä jo koossa 68 meille :D

Reima on mun mielestä kokomitoituksessaan sielä suuremmassa päässä. Meille menee edelleen 56-kokoiset haalarit ja bodyt ja housut. Mun mielestä Reiman malleissa on jotenkin huomioitu nopea kasvutarve, nimittäin tuntuu, että alkuun isohkot vaatteet saa rullattua / taiteltua pienemmäksi tosi helposti ja pitkäraajainenkin vauva mahtuu pitkään “pienempään” kokoon. Ainakin mun kokemuksen mukaan. Nyt meillä käytössä pääsääntöisesti vielä 56-62 Reimalta, joskin pari 56 haalaria jäänyt jo pieneksi.

Gugguu on pientä mitoitukseltaan ja se kerrotaan kyllä helposti Gugguultakin! Ja kun sanon pientä, niin selkeästi pientä. Meillä on tuosta Jumpsuitista ollut nyt käytössä koko 68 ja veikkaanpa, että tuo jää pieneksi about siihen aikaan kun poitsu alkaa olla 68-senttinen. Jos siis Gugguun haalari on toivelistallanne, ostakaa suoraan hieman isompi. Ensimmäiseksi haalariksi Gugguulta suosittelisin melkeinpä tuota kokoa 68, koska haalari on materiaaliltaan hieman “painavampi” ja en ehkä ihan parin viikon ikäistä siihen pukisi. 68 koko oli meillä sopiva jo parikuisena tuosta, ja nyt vedellään varmasti tuon haalarin viimeisiä käyttöviikkoja :)

Ulkomailta oon tilannut lähinnä Marks & Spenceriltä ja John Lewisilta. Suosittelen Marks & Spencerin pyjamia todella lämpimästi, hurmaavan pehmeää materiaalia. M&S:n kokomerkintä pitää aika hyvin paikkaansa, Dante kasvoi aika lailla 3,5 -kuisena ulos 0-3 months -koosta ja nyt on koko 3-6 months käytössä. John Lewisilla sama juttu, ja itse asiassa myös Nextillä. Gapin koot on musta hieman reilumpia. Sanoisin, että UK-merkkien koot on vielä vähän haastavampia niputtaa selkeää pakettiin, mutta siis 0-3 months on aika lailla Suomen 56-60 cm vastaavaa ja 3-6 months on selkeästi lähempänä 68 jo.

Summa summarum, koot vaihtelee aivan hirveästi merkkien sisälläkin, joten on tosi vaikea linjata mitään selkeää. Ehkä voisin sanoa selkeimpänä sen, että Gugguu on pientä mitoitusta ja Lindex pitkänmalliselle vauvalle sopivaa ja hieman isompaa, mutta nekään ei ole absoluuttisia totuuksia. Suosittelen ostamaan ennen syntymää korkeintaan pari bodya per merkki ja sitten ensiviikkoina katsomaan hieman, mikä sopii omalle lapselle parhaiten. Jokainen vauvakin on hieman erimallinen, ja siinä missä toiset vannoo kietaisubodyjen nimeen, toisille pään yli laitettavat sopivat parhaiten.

Ja vielä, multa on aika paljon kyselty, myynkö vauvan vaatteita jossakin, kun innostuneita ostajia olisi :) Tällä erää en myy vauvan vaatteita. Meillä olisi haaveissa joskus myöhemmin vielä sisarus Dantelle, ja sillä silmällä osa Danten vaatteista jää säilöön mahdollista toista tulokasta silmällä pitäen. Ne vaatteet, jotka eivät jää talteen, menevät apupakettina niitä tarvitseville :)

5 thoughts on “Kokojuttuja

 1. Meillä myös pitkä ja kaponen poika ja lindexin bodyt myös meillä paljon käytössä juurikin mitoituksen ja materiaalin takia :) Hennesin vaatteista taas kokemusta että on tosi lyhyttä mitotusta, poika nyt 67cm ja kaikki 68 bodyt jääny jo aikoja sitten pieniksi. Mutta niin kuin sanoit, saman merkin vaatteissa voi olla suuriakin heittoja, esim hennesin vaatteista voi koko olla itselle mitä vain koon 34-40 välillä :D
  Kiva kuulla että lahjoitat myös pojan vaatteita :)<3 itse annoin kans kasan pieneksi jääneitä vaatteita pois. Joitakin säästän muistoksi(/seuraavalle lapselle) ja muutamat vaatteet laitoin kirpputorille kun muutakin tavaraa oli kerääntynyt nurkkiin, nämä rahat meni sitten pojan tilille tulevaisuutta varten :)
  Toivottavasti teillä on/oli hyvä reissu, kauniita kuvia ainakin olet instaan lisäillyt :)

  Like

 2. Meilläkin on pitkä ja hoikanmallinen poika 2,5 kk 60 cm, joten hauska huomata miten kokemukset vaihtelee. Meillä esim. Cubuksen bodyt tuntuvat pieneltä, Newbiet taitaa mennä vielä 56. Pitääpä oikein katsoa mitkä meillä on Lindexiä, en olekaan aiemmin kiinnittänyt pahemmin huomiota niiden istuvuuteen :) Eniten mua on kummastuttanut housut, joita tuntuu olevan vaikea löytää tommoselle pitkulan malliselle, vyötäröt tuntuu niin löysältä. Oletko kokenut että Lindexillä olisi myös pitkulat ja kapoiset housut?

  Like

 3. Vinkkinä vain, kannattaa liikkeessä vertailla Newbien vaatteita keskenään. Usein niissä kokolaput on vääriä, esim. koon 56 vaatteessa merkintä 44 jne. Tämä ainakin itseä hieman harmittaa kun muuten somia vaatteita.
  Meillä myös pitkä poika, mutta kokemus on että Lindexin bodyt lyhyttä mallia ja h&m istuvuus on sopivan kapoista. Newbien leveydestä ainakin housujen osalta samaa mieltä. PoPin 44 pyjama meni meillä ihan 56 nurkille asti, mutta 50 body jäi nopeasti lyhyeksi.
  Jänniä kyllä nämä kokoasiat 😁

  Like

 4. Mulla taas muutaman vaatteen kokemuksella tullut Name It:istä sellanen olo, et ne on vähän pientä mitoitusta :) Yks Gugguun body on meillä ja se meni tosiaan pieneksi jo suunnilleen ennen kuin alettiin sitä käyttää… (Ei ois pitäny tuijotella kokolappua, vaan ottaa aiemmin jo käyttöön…). Nyt on mun mielestä jo helpompaa ite ostaa kaupasta vaatteita, kun osaa silmämääräisesti arvioida onko vaate sopiva vai ei. Alussa en oikeen vielä osannut niin tehdä ja tuijotin vain kokoja. :D

  Like

 5. Mulla on tismalleen sama kokemus noista merkeistä. Gugguuta ei vielä ole mutta hyvä tietää. Meidän 3.5kk neiti on lyhyt ja pyöreä niin lindex kinnaa masusta ja on pitkä. Mutta allekirjoitan pehmuuden jonka takia suosin heidän pyjamia. Ja pidän myös siitä kaksoisnapituksesta! Pop on vähän iso jokapuolelta varsinkin hihat ja lahkeet ja nameit ehkä sopivin.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s