12 x tarpeellinen hankinta

Olitte kovasti toivoneet postausta tarpeellisimmista hankinnoista, ja yritinkin miettiä sellaista listausta, joka olisi mahdollisimman hyvä tärkeimmistä hankinnoista. Netti on tulvillaan listoja niistä hankinnoista, joita kannattaa hankkia ennen vauvan syntymää, kuten hiusharja, harsot jnejnejne. Noi itsestäänselvät jätin pois tältä listalta ja keskityin niihin hankintoihin, jotka ovat yllättäneet sillä, kuinka hyviksi ne havaitsin :)

1. Kehto. Meidän Mamas & Papasin kehto on ihan huikea! Mua harmittaa valtavasti, että poitsu on kasvanut pituutta niin paljon jo, että hän ei tuonne enää mahdu kovin mukavasti. Tuo onkin siis siirtynyt jo pois käytöstä, mutta ensimmäisen kolmen kuukauden hittituote numero 1 tuo kyllä on. Keinuva kehto oli ihan paras nukkumispaikka, ja poitsu nukahti tuonne useimiten itsekseen tai korkeintaan tuota piti hieman keinutella. Kehto tosiaan keinuu ja sitä oli helppo keinutella ihan vaan jalalla, jos vaikka samalla käytti käsiä johonkin muuhun, kuten vaikkapa maidon pumppaamiseen. Kori nousee helposti noista kahvoista ja on niin kevyt, että vauvaa oli helppo liikutella huoneesta toiseen tarvittaessa. Samaa kehtoa saa mm. PikkuVaniljasta, ja suosittelen kyllä ehdottomasti, vaikka käyttöikä ei olekaan hirveän pitkä. Tuo on kuitenkin alkuun niin paljon mukavempi pikkuiselle kuin pinnis, joka on auttamatta isompi ja kolkompi paikka nukkua. 

2. Unipesä. Samalla linjalla ajattelin mainita unipesästä, joka löytyy *täältä. Meillä tää on ollut tosi paljon käytössä. Suora pohja, pehmeät reunat ja iso koko. Voi liikutella sohvalta sängylle ja lattialle, ja vauva nukkuu tai makoilee vieressä aina helposti. Meillä tää on ollut niin ruokapöydällä kuin meidän isossa sängyssä. Vauvalla on turvallisempi olo pienessä tilassa ja hän ei kääntyillessäänkään pääse tipahtamaan tuolta. Meidän kaveri nimittäin kääntyi itsekseen jo tuossa muutama päivä sitten ensimmäisen kerran ja on sen jälkeen päivittäin kipannut itsensä mahalta selälleen, joten tuo on myös hyvin rajoittava, jos sille on tarvetta. Meillä unipesä viettää suurimman osan ajasta pojan pinniksessä, missä hän myös nukkuu tällä hetkellä. Pinnis tuntuu edelleen aika isolta, mutta unipesän kanssa vauva ei tunnu nukkuvan liian isossa sängyssä, vaan hänelle sopivammassa tilassa.

3. Baby-Vac. Kuulosti alkuun TODELLA pelottavalta, mutta päätin kokeille ensin itseeni sitä ja totesin, että imu ei ole yhtään liian kovaa tuolla. Kyseinen laite kiinnitetään siis pölynimuriin kiinni ja sitten tuo pää laitetaan vauvan sieraimelle, jolloin nenä tyhjenee nopeasti ja helposti. Ajattelin alkuun, että Dante pelkäisi tuota tai pölynimurin ääntä, mutta ei. Jos on räkää nenässä niin tällä saa sekunneissa helpotuksen asiaan. Laite on hellävarainen ja nopea, ja ainoa joka meillä on toiminut kunnolla. Miinuspuoli toki reissussa, kun pölynimuri ei tuu yllättäen mukaan ihan kaikkialle, mutta kotioloissa ihan pop! Saa apteekeista ja maksaa vähän alle kolmekymppiä.

4. Kapalopussi. Meillä ihan ehdoton. Nyt kun ollaan välillä laitettu Dantelle kapalo päikkäreille, niin päikkärit on pidentyny huomattavasti. Toi meidän superaktiivinen heiluja nimittäin herättää itsensä aina käsiensä heilumisella. Moron-refleksi on aika lailla poistunut jo, mutta moron aikaan toi oli maailman paras juttu! Tiedättekö kun vauva on just nukahtanu syliin ja sitten yrittää siirtää sänkyyn tai kehtoon ja tulee kunnon moro ja vauva herää? Eipä tuu kapalossa. Kapalon hyödyistä ja haitoista voi jankata loputtomiin, mutta me ollaan tykätty kapalosta hirmuisesti. Kirjoittelen siitä lisää vielä omassa postauksessa, mutta meillä on tosiaan ollut käytössä parikin erilaista. Se supertykätty Love to swaddle up -kapalopussi ei oo toiminu meillä yhtään (meillä on yksi harmaa lähes käyttämätön muuten myytävien kasassa, jos joku kaipaa moista). Ne käsiosat oli aivan liian lyhyet ja jotenkin se keskikohta oli liian tiukan oloinen. Siis oikeassa koossakin. Ehkä meillä on jotenkin mahakas pitkäraajainen vauva, mutta meille toi ei vaan sopinut. Me ollaan tykätty tällaisesta kapalopussista, jossa on “siivet”. Meillä on nyt tämä käytössä, mutta tuosta on myös 0-3 -kuiselle tarkoitettuja, jota käytettiin ennen. Tossa meidän on ihan superhyvä materiaali, tosi pehmoinen ja hyvin joustava. Tuo on 100 % puuvillaa ja tosi helppo laittaa.

Meillä kapalo on ihan ehdoton! Illalla kapaloidaan vauva ja laitetaan tutti suuhun ja vauva sänkyyn niin viidessä minuutissa tulee yleensä uni. Ei tule itku, ei kiukku. Kapalo on väline, jonka vauva tunnistaa jo iltarutiiniksi ja nukkumaanmenoa edeltävä rauhoittuminen käy ihan kädenkäänteessä (tai no kapalon :D). Meillä vauva nukkuu vain selällään, mahalleen ollaan nukutettu ihan pienenä pari kertaa vain niin, että ollaan koko ajan valvottu. En uskalla nukuttaa vauvaa mahalleen tai kyljelleen ja tuo nukkuukin aina selällään. Nukahdettuaan syvään uneen saatan avata kapalon, ja yöruokinnoilla vauva on ylävartalo paljaana minua vasten, jolloin pääsee käsillään heruttelemaan ja on ihokontaktissa. Sitten kun yöpala on syöty, kapalo lähtee yleensä kokonaan. Aamuyön tuo nukkuu niin sikeästi, ettei herätä itseään sillä heilumisellaan. Nykyään ollaan käytetty kapaloa parilla päikkäreilläkin. Jos ei olla kotona vaan jossain rauhattomassa ympäristössä, niin kapalo on aivan ehdoton unien tae meillä. Jokaisen sentin arvoinen. Meillä on koko ajan ollut vain yksi kapalopussi käytössä, mutta melkein pitäisi hankkia toinen, että olisi pesujen ajaksi käytössä. Toukokuussa vauva nukkui ohuessa pyjamassa ja ohuessa kapalossa, nyt kesällä nukkuu yönsä vain vaipassa ja kapalossa.

Kapalon idea on hyvinkin simppeli. Vauva on tottunut kohdussa siihen, että liikkeensä ovat rajoitettuja. Kun hän pääsee kohdun ulkopuolelle, hänen omat liikkeet voivat säikäyttää vauvan ja tilan määrä tuntuu jopa pelottavalta. Kapalo luo rajoitetumman ja tutun turvallisen tunteen.

5. Tarvikepussi työntöaisaan. Hitto, että on monimutkainen nimi tolla :D Mietin pitkään, miksi tuota kutsuisi, mutta sitten joku avulias lastentarvikekaupan myyjä auttoi. Tuo Emman yksilö on musta lositava! Meillä on mustat vaunut ja sopii niihin erinomaisen hyvin. Tuohon saa molemmille puolille pullon ja lisäksi siinä on kaksi vetoketjun takana olevaa taskua. Meidän vaunuissa ei oo mitään sellaista pussia, minne saa tungettua kaiken tarpeellisen, vaan alkuun mulla oli kaikki tarvittava aina hoitokassissa. Oli kuitenkin aina ärsyttävää kumarrella kaivelemaan hoitokassista tuttipulloa, tuttia, lompakkoa, kännykkää jne. Tuossa kulkee helposti kaikki, minkä haluaa käden ulottuville kävelyllä. Tuohon mahtuu itse asiassa tosi hyvin tavaraa, vaikka se on ihan pieni, eikä häiritse aisan päällä ollenkaan. Välillä pakkaan vaan tuonne vaipan, kosteusliinoja, maitopullon, vaihtotutin ja harson, eikä hoitokassia edes tarvii mukaan. Esimerkiksi kauppareissulla tms. ei aina kulje hoitokassi mukana, kun perusjutuilla pärjää.

6. Maidonlämmitin. Jonkun arvostelun mukaan turhin mahdollinen tuote, mutta me ollaan tykätty. Me pullotellaan pari kertaa päivässä nykyään, välillä kolmestikin. Käytössä on vaikka edellispäivänä pumpattu maito tai pakastimesta sulatettu maito. Tuohon voi vaan heittää pullon tai minigripin sisälle, säätää oikea lämpötila ja pullo lämpenee itsekseen. Saman saa tietenkin tekemällä vesihauteen, mutta se vaatii vedenkeittimen käyttöä ja jotain kulhoa. Tuo on meillä ollut kyllä päivittäin käytössä. On nopea ja jättää kädet vapaaksi. Tuo ei musta oo pahan hintainen, 30 euron pintaan se taisi olla :)

7. Käsipumppu. Mulla on Aventin sähköinen pumppu, jota kaikki kehuivat kovasti. Sen hienous on siinä, että sen kanssa ei tarvitse kuin yhtä kättä, eikä ranne tai jännetuppi ole koetuksella. Mulla on kuitenkin lisäksi myös Aventin käsipumppu. Se on musta melkein jopa parempi. Toki se pumppaaminen käy kädelle, MUTTA, kun maitoa on ollut vähemmän, sähköpumpulle ei ole herunut yhtä hyvin kuin käsipumpulle. Kai tuo sitten on jotenkin “vauvamaisempi” imussaan tai jotain muuta sellaista. Lisäksi tuo on kätevä vaikkapa pitkillä automatkoilla tai reissussa, ei tarvii paristoja tai pistorasiaa. Se on mun mielestä myös hellävaraisemman tuntuinen, ja mulla ainakin ehdottomasti nopeammin saa herumisen käyntiin. Käytän aika 50-50 pumppuja, mutta en yhtään ylenkatsoisi käsipumppuja kaikessa sähköpumppujen hehkutuksessa.

8. MAMin tutit. Meillä on menny vaan MAMin tutit. Alkuun käytettiin niitä 0-2 kk tutteja ja sittemmin noita 0-6 kk tutteja. Vaikka tuttipullon kanssa tuo ei ole ollut valikoiva (käytetään enimmäkseen Aventia, koska sopii molempiin pumppuihin), niin tuttien kanssa on. Oon ostanut pari tosi nättiä tuttia, eivät kelpaa. MAMin tutit kelpaa kyllä! Sekä Air että Original toimii meillä. Noiden hienous on myös siinä, että noita saa about joka kaupasta, eikä ne oo kovin hintavia, joten niitä voi olla useita. Meillä on varmaan kerralla käytössä kymmenen tuttia, koska ne aina katoilee ties minne :D Alkuun vauva tykkäsi tutista kovasti ja se selkeästi auttoi sellaiseen imuntarpeeseen, mikä ensiviikoilla oli. Nykyään tutti on hyvin harvakseltaan käytössä hereillä. Jos tulee itku, tutti ei todellakaan rauhoita. Tutti ei myöskään kiinnosta hyvällä tuulella ollessa. Tutti ostaa hetken aikaa, jos on nälkä, eikä heti saa pulloa/rintaa ja se on ehdottoman tärkeä nukahtamisessa. Tuttia mussutellaan 5 minuuttia suurella ahneudella ja melkein heti nukahdettua, tutti lentää vauhdilla pois, eikä sille ole loppuyönä tarvetta. Se on nimenomaan nukahtamisen apuväline nykyään, ja sehän sopii meille hyvin.

9. Baby Björn babysitteri. Babysitterin kanssa kannattaa olla tarkkana. Moni markkinoilla oleva ei ole sopiva vauvan selälle. Mä meinasin eka, ettei hankita ollenkaan babysitteriä, mutta saimme tuttavaperheeltä tuon BabyBjörnin kapistuksen. Se on ihan mahtava! Ensinnäkin, pussimaisen muotoilunsa ansiosta se on yksi harvoja sittereitä, joista ei ole haittaa vauvan kehitykselle. Ergonominen muotoilu nimittäin takaa oikean pään asennon ja selän asennon, joten vauva voi vaikka nukkua sitterissä. Kun refluksivaivat olivat päällä, tuo oli ihan pelastus! Vauva pystyi nukkumaan hieman pystymmässä asennossa tuossa ja meidän aktiivinen vauva viihtyi muutenkin paljon paremmin sitterissä kuin vaaka-asennossa. Tuossa on kolme säätöä asennon korkeudelle ja esim. tätä nykyä vauva sätkii ja potkii niin paljon, että liikkeellään hän itse heijaa ja keikuttaa itseään tuossa. Yleisimmin nykyään Dante on lattialla tai sylissä, mutta sitteri on kiva paikka leikkiä leluilla tai osallistua koko perheen ruokailuun. Hän näkee sieltä hyvin ja viihtyy siellä hyvin. Sitteri on musta ihan ehdottoman hyvä laite, jos haluaa saada kädet välillä vapaaksi, eikä vauva viihdy mahallaan tai selällään pitkiä aikoja. Nyt kun meidän poitsu on alkanut kääntyilemään ja viihtyy masullaankin, niin hän on enimmäkseen lattialla, eikä sitterissä.

10. Iso lämmin viltti. Meillä mun äiti on erikoistunut meidän vilttivaraston ylläpitoon, ja Dantella onkin vähän jokavärinen käsintehty lämmin pieni viltti. Nää oli ihan korvaamattomia alussa ja edelleen aivan ihania peitoksi vähän viileämmällä, mutta näin kesällä oon ihan rakastunut tähän vilttiin. Tää on aika iso (110 cm x 140 cm), 100 % puuvillaa ja ihan superpehmoinen. Ohut ja reikäinen neulos on ihan huippu näin kesällä, koska se ei ole yhtään liian kuuma. Vauvan voi kääriä kokonaan vilttiin tai siitä voi tehdä nopean makuualustan jossain liikkeellä. Käy peittona, näkösuojana jnejne. Meillä on tästä vaaleansininen ja ajattelin tilata vielä valkoisenkin. Näitä löytyy lisäksi vaaleanpunainen. Ja mikä parasta, tää on hyvin edullinen! :) Mummon tekemät viltit on toki kaikista rakkaimpia, mutta tämä on täydellinen tällaiseksi yleisviltiksi, josta ei tule paha mieli, vaikka likaantuu tai vaikka hajoaakin. Suosittelen lämpimästi, viltti on ihanan pehmoinen ja monikäyttöinen. Joku tällainen hyvä iso viltti on musta ihan pelastus missä vaan. Välillä on joutunut vaipanvaihtohommiin ei-niin-puhtaassa hoitohuoneessa, niin tän on heittänyt hyvin alle pehmusteeksi, päälle harso tai Helmi Babyn alusta ja sitten vaippa vaihtoon. Helppo konepestä ja on kaunis käytössäkin :)

11. Leikkimatto. Me ihastuttiin PikkuVaniljan valikoimissa Baby’s Only tyylikkääseen palmikoituun leikkimattoon, jota saa harmaana, beigenä ja valkoisena. Tuo on aivan taivaallisen pehmeä tolta ei-palmikoidulta puolelta ja kaunis palmikoidulta puolelta. Matto on 85 cm x 100 cm, ja ihanan pehmeä, koska on melko paksu. Ei olla haluttu alkuun makuuttaa vauvaa suoraan lattialla ohuella matolla, niin tää on ollut ihan mahtava. Tän päälle on voinu laittaa lelukaaren tai sitten harjoitella kääntymistä ja masullaan makoilua. Meillä on itse asiassa saman palmikkosarjan kori, hoitoalustan päällinen ja beige viltti. Kehuin tuossa yllä tuota ohutta Marks & Spencerin vilttiä, mutta myös tuo Baby’s Only viltti saa ehdottoman suosituksen. Siinäkin on silkkisen pehmeä vuori, joka on aivan ihanantuntuinen! Nää on kaikki tosi kauniinnäköisiä ihanan pehmeyden lisäksi :)

12. Pehmeä lattiamatto. Meillä oli ennen vauvaa ihana villamatto lattialla. Se meni nyt vaihtoon ja tilasimme tilalle kunnon *ison pehmeän ryijymaton. Oletin, että matto on sellainen ärsyttävän muovisen tuntuinen, mutta toi Elloksen iso matto oli aivan täydellinen! Se on superpehmeä ja ihanan silkkisen tuntuinen! Ja miksi tää on tärkeä vauvahankinta? No koska itse viettää aika paljon aikaa lattialla nykyään. Siinä villamatolla on aika koetuksella oma iho, eikä lattialla viihtyminen oo kovin mukavaa. Ja kohta kun vauva alkaa konttailla ja ryömiä, niin tuollainen pehmeä matto on kyllä ehdottomasti tarpeen! Me päädyttiin valkoiseen väriin, koska todettiin, että siitä lähtee ehkä parhaiten tahrat. Ei haluttu supertummaa mattoa, ja valkoiselta voi putsata vähän järeämmillä aineilla sitten tarvittaessa porkkanasoseita ja muita :D Eipähän jää valkoiseen mattoon valkoisia tahroja, jos joudutaan vähän järeämpiin tahranpoistoaineisiin turvautumaan :D

Siinä nyt noi olennaisimmat yllättäjät, mitkä meidän arjessa on tuntunu hyvin tarpeellisilta :)

*Kaupallisia affiliate-linkkejä

9 thoughts on “12 x tarpeellinen hankinta

 1. Joo meillä on kans tuo nenäimuri ja ihan tosi huippu laite! Toimii myös isommilla lapsilla ja aikuisilla. Ja oikeesti vetää kaiken rään pois poskionteloista eikä pääse kehittymään mitään inhoja tulehduksia!

  Like

 2. Voi kun meilläkin olisi alusta asti ollu pojalle tuo unipussi! Ensimmäisen kuukauden kapaloin vilttiin/harsoon, mutta oli aina työn takana saada se kunnolla ja siinä touhussa poika hermostui jo alkuvaiheessa. Sitten kuukauden iässä sain ystävältä heidän vanhan ja poika viihtyi siellä paremmin kuin hyvin. Harmi että iloa ei niin kovin pitkään riittänyt kun poika rupesi 2,5kk iässä kääntyilemään ja 3kk iässä kääntyi jo täysin selältä mahalle ja toisinkin päin välillä. Mutta toisaalta se “sätkiminenkään” ei tuossa vaiheessa ollut enää niin mahdotonta kuin alussa. Mutta siis suositus kans täältä unipussille. Ja sitterille!! Poika kun ei pitkiä aikoja viihtynyt sylissä vaan sitteristä ja lattialta oli kiva katsella maailman menoa :)

  Like

 3. Olisi kiva jos ehtisit tekemään postauksen nettikaupoista jotka on teidän lemppareita vauvan tavaroiden ja vaatteiden hankinnassa (vai ootkohan jo tehnyt?).

  Like

 4. Tästäkin on varmaan monia näkemyksiä, mutta meille sanoi lastenlääkäri ettei noita nenäimuja kannata käyttää kun se vain lisää limaisuutta/räkää?! En sitten tiedä pitääkö paikkaansa, mutta ei olla käytetty imu vaan Physiomerin Babymist-suolasuihketta :)
  Unipesä on sellainen, minkä aion toiselle vauvalle hankkia ehdottomasti! Sitteriä ilman me pärjättiin tosi hyvin. Pidin aina vauvaa lattialla ja hän kyllä viihtyi siinä leikkimässä :)

  Like

 5. Nenäimuri! Tuntuu, että lenssu loppuukin tosi nopeesti, kun sitä käyttää. No okei, meillä ollut vuoden aikana kolme nuhaa. 😁

  Manducan rintareppu oli paras sijoitus. Vauva kyllä viihtyi vaunuissa ja itsekseen, mutta jotenkin oli kivempi jättää vaunut kotiin välillä ja kulkea vauva sylissä. :) Kannoin tosi paljon 1-6kk aikana.

  Mam pullot on ollut musta parhaita. Muista ei oikein juomat kelpaa edes.

  Vakuutus. 😂😂 Herra Allergikkoon menee joka kk n. 200e pelkästään rasvoihin.

  Like

 6. Kiva postaus! :) Mulla itselläni yllätti se, että pinnasänkyä ei olla vielä tarvittu, etukäteen just olin ajatellut, että vauvan huoneeseen kuuluu pinnasänky. Ehkä se ei olisi ollut niin akuutti hankinta kuin olin ajatellut.
  Ja just toi tuttien määrä on yllättänyt, niitä pitää oikeasti olla se lähemmäs kymmenen, että aina olis edes yksi puhtaana odottamassa! Itse oon havainnut myös, että tietynlaiset vaatteet on jääneet lähes käyttämättä. Eniten on kulunut napitettavia bodyja, ne on vain niin käteviä.

  Like

 7. Onpa kiva lukea, että tuo manuaalinen rintapumppu on päässyt sun listalle! Tässä kovassa pohdinnassa olleet juurikin käsikäyttöinen rintapumppu vs. sähkökäyttöinen. :)

  Like

 8. Täällä on kuusiviikkoinen poika ja meillä on sama sitteri, samat tutit ja sama käsipumppu. Tarvikepussi vaunuihin on myös tosi kätevä. Ihmettelen kun en ole sellaista muilla vielä nähnyt 😁 Unipesä olisi ollut myös hyvä hankinta.

  Like

 9. Babyvac on huippu! Siinä vain melkein tarvitaan kaksi aikuista, kun toinen pitelee rimpuilevaa vauvaa paikoillaan ja toinen operoi imurin kanssa :D

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s