Aprillisäikähdys

kys (1 of 1)

Huomentapäivää (mulle on vielä huomenen puolella tää päivä kun uniajat on mitä on :D) ja hyvää huhtikuuta! Täällä on selvitty viikonlopusta, joskin hieman on väsymystä näin maanantaiaamusta liikkeellä! Vauva laittoi meidän viikonloppusuunnitelmat hieman uusiksi, kun halusi vähän äitinsä tapaan kujeilla aprillipäivänä. Meidän oli miehen kanssa tarkoitus mennä illalliselle ja leffaan, joka muuttuikin sitten KYSissä vierailuksi ja Mäkkäriksi.

Vauvahan on ollut koko tämän ajan todella liikkuvainen ja olen tainnut kerran liikelaskentaa harrastaa. Lauantaina kuitenkin huomasin, että pieni on ollut todella rauhallinen koko aamupäivän ja kun liikelaskenta ei tuottanut haluttua tulosta, lähdimme pyörähtämään äitipolilla. Säikähdin tuota laiskotteluaan ihan kunnolla! Yleensä vauva alkaa liikuskelemaan kun ihan hellästi vähän painelen jalkojaan tai pyllyään mahan läpi, ja hän antaa takaisin. Nyt jo hieman epätoivoisesti painelin vauvaa masun läpi, mutta toinen ei antanut mitään merkkejä itsestään siltikään. Käyrillä saatiin juuri 10 liikettä tuntiin, mutta hirveän hentoja ja kevyitä, ei yhtään tälle vauvalle ominaista myllertämistä. Käytiin sitten vielä ultrassa ja sisätutkimuksessa ja lääkäri totesi, että siellä on tilanne oikein hyvä, suunnilleen supistuksia vaille valmis syntymään :D Vauva alkoi liikkumaan ultrassa omaan tapaansa, ja sitten illalla sainkin taas sen normaalin tunnin mittaisen sirkuksen mahassa. Tiedä sitten mikä laiskuus tuolle tuli sitten lauantaipäivällä, nimittäin muutama tunti elettiin aivan todella hiljaisesti.

Eilisen vauva liikuskelikin ihan tutusti ja normaalisti, ja otimme hieman takaisin lauantain suunnitelmia. Haluamamme ravintola ei ollut eilen auki, joten tyydyimme vain käyntiin Kaunottaressa ja Hirviössä ja kasaan irttareita.

Oli kyllä raastavaa makoilla käyrillä ja laskea niitä liikkeitä. Onneksi sitä ei joudu päivittäin tekemään, tosin saattaahan se olla, että tässä loppuajan joutuu vielä laskuhommiin. En tiedä alkaako tila käydä ahtaaksi vai muuten vaan hieman rauhoittumaan päin, mutta neuvolasta ainakin on korostettu niin monta kertaa, että vanha uskomus siitä, että vauvat rauhoittuvat loppua kohti ja liikkeet vähenevät, on ihan puppua. Vauvat kuulemma on ihan yhtä aktiivisia kuin muutenkin raskausaikana, mutta ne liikkeet saattavat tuntua hieman erilaiselta. Jotkut lähteet korostavat, että vauva rauhoittuu hieman ennen syntymäänsä, eli tuo voisi olla synnytystä enteilevää, mutta enpä usko. Mä alan olee vakuuttunut, että tämä pysyy mukana vielä vappuun asti ja oonki todennut, että jos näin haluaa, niin on niin hyvä. Tulee kun on valmis. Eilen nappaamani mahakuva saa mut epäilee, että maha joka jo kerran roikkui aika alhaalla on noussut takaisin ylös :D Mä lipittelen siis vadelmanlehtiteetä valmistautumisena, keräilen energioita ja nautin vielä hetken kahdenkeskisestä elämästä miehen kanssa. Eihän tässä ole mikään kiire, vaikka olot ei ole parhaat, unet ei todellakaan kovin pitkät ja malttamattomuus pinnassa. Kyllä se sieltä vielä päättää syntyä :)

Painoarvioksi lääkäri sanoi KYSillä tällä hetkellä n. 3200 grammaa, mikä kuulosti musta oikeen kivalta :) Ylihuomenna olis vielä neuvola, niin saa tsekattua vielä hemoglobiinit ja verenpaineet, toivottavasti ovat molemmat pysyneet hieman ylempänä kuin mitä raskauden puolessavälissä. Muuten ei mitään uutta auringon alla. Siivoilin eilen vielä vauvanhuonetta, heitin 62-kokoisiakin vaatteita jo pesuun ja uudelleenjärjestelin vauvanvaate-laatikoita. Ollaanpahan sitten hyvin varautuneita, kun vauva saapuu :)

9 thoughts on “Aprillisäikähdys

 1. Ties vaikka keräs voimia jo syntymäänsä :) Ne 62-kokoiset tulee yllättävän äkkiä käyttöön, joten hyvin voi pestä jo etukäteen. Monen merkin 62 on samankokoinen kuin joidenkin suomalaisten merkkien 54 tai 56. Esim. Name itit on oman kokemuksen mukaan näitä pienempiä.

  Like

  1. Näitä on hassu lukea :) vauvoja on niin erimallisia. Oma poika siirtyi 62 ollessaan lähemmäs 6kk ja 68 vasta lähempänä 10kk :) eikä ollut mitenkään erikoisen pieni. Hoikka ja kapoinen vain.

   Like

   1. Meillä on nyt koon 62 vaatteet käytössä ja kohta 9 kk ikää :D Syntyessään kuitenkin 3000 g ja ihan täysiaikainen. Että riippuu tosiaan hirvesti vauvasta ja tämän kasvuvauhdista (meidän bebe kasvaa alakäyrillä). Synnäriltä lähdettäessä 50/56 vaatteet roikku päällä :D Koko 50 oli aika sopiva heti alkuun mut niitähän meillä ei juuri ollut.

    Like

    1. Niin ja tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen! Yritä lepäillä, hyvin se menee ja sit onkin pieni mullistus sylissä johon tutustuminen ja uuden elämän opettelu alkaa :)

     Like

 2. Hyvä, että kävit käyrillä. Mä jouduin käymään useesti koska mun vauva oli niin rauhallista sorttia ja itse taas olen erittäin helposti huolestuvaa sorttia. Onneks päivystykses eivät koskaan sanoneet et oon hullu kun tulin taas liikelaskennan vuoksi käyrille vaan aina sanoivat et hyvä on varmuudeksi käydä. 32+5 kävin taas käyrillä kun vauva oli niin rauhallinen. Kaikki kuitenkin ultrassa hyvin, vauva ei ollut kiinnittynyt ja ultrasi kohdunkaulankin jota oli reippaasti jäljellä ja en ollut aukikaan kuin tuskin edes puolelle sormelle.
  No rv 33+0 eli pari päivää ultrasta menikin vedet ja tyttö syntyi ryminällä neljässä tunnissa :D

  Meidän tytsylle tuli 62 käyttöön kun täytti 8,5 kk, nyt hän on 10 kk ja 66 cm et kohta noi 68 bodyt varmaan vois tulla käyttöön. Itse olen aika pitkä (176 cm) ja mieheni 192 cm niin oletin et meidän tyttökin kasvais kohinalla mutta on kyl yllättävän pieni ja siro vielä. Joskus ärsyttää kun ihmiset kysyvät etteikö mulla maito riitä kun noin pieneksi jäänyt mutta tyttö kasvaa kuitenkin tasaisesti omaan tahtiinsa ja kovalla tuskalla ja työllä päästiin täysimetykselle, mikä ei aina niin itsestäänselvyys ole keskosten kanssa.

  Like

 3. Itselläni kävi samoin esikoisen kanssa että illalla hoksasin että vauvasta ei ole kuulunut koko päivänä, ja sitte kaikki temput kehiin että saisin vauvaan liikettä. Ei tapahtunut mitään, eikun äkkiä akuuttiin ja käyrille ja ultraan ja kas, kaikki hyvin. Vauva vaan vietti hiljaiseloa, kyllä pelästytti. Sitten mäkkärin kautta kotiin. :D
  6 päivää tuosta niin vauva sitten lopulta syntyi, 5 päivää ennen laskettua aikaa.

  Tsemppiä loppumetreille!

  Like

 4. Huh, aikamoinen aprillipila teidän beibiltä 😅 Onneksi kaikki oli kuitenkin hyvin!

  Oma poikani otti kyllä ilon irti viimeisistä hetkistään mahassa. Tyyppi oli liikkeissään varsin säästeliäs koko raskausajan, mutta syntymää edeltäneenä yönä monotti menemään kovemmin kuin koskaan aiemmin. Tässä kohtaa synnytys oli jo virallisesti käynnissä, siitäkö lienee riemastunut 😃

  Like

 5. Heitänpä tähän pari postaustoivetta! :)
  – Mietteitä synnytyksestä palautumiseen ja itsestä huolehtimiseen pikkuvauva aikana
  – Sairaalakassin sisältöä
  – Sitten kun vauva on syntynyt niin must-have tuotteista suosituksia
  – Kivunlievitys kokemuksia
  – Hankinnoista, mitä valmiina vauvan tuloon
  – Nettisivu / kirjasuosituksia (pakko itse muuten suositella elina kauppilan ihana perhe kirjaa!)

  Like

 6. Vähäisen liikkeen kanssa ei voi olla turhaan liikkeellä! Vaikka mitään hätää ei olisi, niin ei ole turhaa varmistusta, hyvä että menitte.
  Mäkin säikähdin 37+0, kun illasta masussa oli niin hirveän hiljaista tökkimisestä ja herättelystä huolimatta.
  Lähdettiin keskellä yötä ajamaan synnärille tsekkaukseen ja pari tuntia myöhemmin olikin hätäsektio takana.
  Napanuora puoliksi irti, vauvan happitasot alhaalla, ei jaksanut siksi enää liikkua.
  Ehdittiin ajoissa, ei pysyviä vaurioita :) tällä hetkellä 2v touhutaapero.
  Äidinvaisto on olemassa, oman lapsensa oppii oikeasti tuntemaan jo masusta asti.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s