Imetyskorusta

imetyskoru (2 of 4)

*Kaupallisessa yhteistyössä By Pinja

Moni asia on ollut mulle uusi ja “vieras” tässä raskausaikana, mutta yksi asia on ainakin ollut ihan tuttu. Imetyskorut. Mun rakkaalla ystävällä on pian vuoden ikäinen vauva, ja ystäväni on kehunut todella omaa imetyskoruaan. Niin paljon, että meinasi alkaa sellaisia suunnittelemaankin siinä innossa! Mä muistin heti asiasta juteltuamme siskojeni vauva-ajan. Olen 8 ja 10 vuotta siskojani vanhempi, joten mä muistan aika hyvin heidän ensivuodet. Muistan vieläkin äärimmäisen hyvin sen, miten kävelytuoleilla liikkuessaan tytöt jätti ikuiset arvet (enemmänkin kyllä henkiset) meikäläisen nilkkoihin ja kuinka söpöjä ne oli kiljahdellessaan ilosta vauvauinnissa. Ikuisesti muistan myös sen, kuinka paljon hiuksia menetin niiden kahden käsittelyssä.

Tytöt suostui molemmat syömään hyvin pullosta ja sainkin joskus syöttää vauvoja. Jossain vaiheessa en kyllä enää edes halunnut. Molemmilla oli nimittäin oma myrkyllinen tapansa käsitellä syöttäjäänsä :D Keskimmäinen siskoni rakasti näprätä hiuksia tai sitten painella tuosta peukalon ja etusormen välistä ihoaluetta. Siinä on itse asiassa sellainen akupiste ihmisillä, ja siihen kun tempasee, niin sen kyllä tuntee. Jos se ei saanut sormia itelleen pyöriteltäväksi, hiukset saivat kokea pientä nykimistä, repimistä ja vetämistä. Pienistä sormista sai aina kaivella hiuksia ruokailun päätteeksi. Nuorin oli vielä vähän inhottavampi ja taitavampi. Hän rauhoittui parhaiten, jos sai tunkea omia kynsiään äitimme kynnen alle. En tiedä mikä siinä voi olla rauhoittavaa, mutta toisaalta sama tyyppi rakasti pyöritellä voita käsissään muksuna :D Muistan siis joka tapauksessa vaan sen, että pienet sormet kaipasi näperrettävää ja pyöriteltävää jatkuvasti syödessään. Äiti oli aika hellänä niiden käsittelyjen jälkeen sitten.

imetyskoru (4 of 4)

Kun ystäväni kertoi paljon positiivista imetyskorustaan, panin heti mieleen, että sitten tollanen kun vauva tulee. En voi sanoa, että nuo imetyskorut nyt niin tyylikkäitä on, että sellaista kaulassa pitäisi muuten vaan huvikseni ja ilokseni. Mutta niitäkin on onneksi nättejä! Ja koska oon menettänyt tässä aikuisiälläkin yhden kaulakorun ystävän vekkulin vauvan sormiin (miten niin pienellä on niin kova ote, että kaulaketjukin hajoaa!?), luulen, että meikäläisellä killuu tuollainen imetyskoru kyllä päällä enemmän tai vähemmän aina syöttäessä vauvaa.

Imetyskoruistahan on paljon positiivista tutkimusta ja paljon positiivisia kokemuksia. Pienet kädet saavat jotain, mitä voivat hinkuttaa, repiä ja raapia ilman että kehenkään sattuu. Motorinen toiminta käsillä ruokaillessa voi myös olla todella rauhoittavaa vauvalle. Imetyskoru on kuin vauvan ikioma ensimmäinen stressilelu.

Kun siis By Pinjan Pinja laittoi minulle viestiä, olin ihan kartalla tuotteen toiminnallisuudesta. By Pinja on suomalainen tuotemerkki, joka valmistaa imetyskoruja elintarvikesilikonihelmista. Silikonihelmet ovat bpa-vapaita, pvc-vapaita, ftalaatittomia, lyijyttömiä, kadmiumittomia, hajuttomia ja ne saa helposti puhdistettua vesipesulla. Näitä koruja saa melkein mistä tahansa lastentarvikeliikkeestä ja näitä saa tilattua hyvinkin edullisesti netistä, joskaan en ehkä itse uskaltaisi tilata näitä jostain Aasiasta halpaan hintaan ja suosittelenkin ostamaan suomalaista käsityötä tässä tapauksessa. Jos ei pelkän turvallisuuden niin myös sen takia, että mieluummin tässä tukee pieniä suomalaisia yrittäjiä. By Pinja on itse asiassa Suomessa alkuperäinen merkki, vaikka samoja koruja on värejä myöten matkittu muidenkin toimesta. Yritys on pieni yhden naisen unelma tuottaa helpotusta äitien ja vauvojen yhteisiin hetkiin, ja mielelläni tuon yritystä esille blogissani.

imetyskoru (1 of 4)
Mä sain valita By Pinjalta yhden mieleiseni korun, ja oma suosikkini oli Neutrals-koru, jossa yhdistyy valkoiset, harmaat ja beiget silikonihelmet. Tämä oli mielestäni tosi tyylikäs ja rauhallinen koru, jota ei varmasti hävetä yhtään pitää ihmisten ilmoilla tai jossakin asussakin!

By Pinjalla on paljon jälleenmyyjiä, joten tuotteita saa kyllä todella monesta eri kaupungista ihan eri liikkeistä, mutta By Pinjalta luvattiin, että jos joku muukin innostuu imetyskorua testailemaan, niin lukijani saavat By Pinjan verkkokaupassa koodilla MUNGO -15% alennuksen kaikista koruista 31.3.2017 asti. 

Meillä imetyskoru roikkuu hoitopöydän peilin kulmassa vielä odottamassa pieniä sormia näprättäväksi, mutta raportoin varmasti myöhemmin, miten koru on käytännössä meillä toiminut :)

14 thoughts on “Imetyskorusta

 1. Oon jo pitkään seuraillut molempia blogejasi, ja nyt oli pakko kommentoida! Tuli juuri sopivaan hetkeen tämä postaus, täällä neiti kohta 4kk on alkanu lähiaikoina räplään, venytteleen ja nipistelemään ihoa rinnan ympäriltä, melkosen näppärästi :D Oon kans kuullu ja lukenu imetyskoruista, mutta en oo saanu aikaseksi tilata. Nyt lähti samantien imetyskoru tilaukseen :) Tsemppiä loppuodotukseen!

  Like

 2. Itselläni on vähän ristiriitainen mielipide imetyskoruista. Ajatuksena ihan hyvä. Kuitenkin se että vauva saa painella ja puristella rintaa imetyksen yhteydessä on vauvalle luontainen tapa stimuloida rintaa ja siten edistää maidontuotantoa entisestään. En siis usko, että imetyskorut vähentävät maidontuotantoa (:D), mutta varsinkin jos herumisessa on vaikeuksia niin silloin voisi olla paikallaan jättää imetyskoru pois ja antaa vauvan tehdä tehtävänsä :) Eli hyvä juttu silloin, kun maidon tulossa ei ole ongelmia ja vauva on kovakourainen!

  Like

  1. Niin siis tietenkin lapsen liikkuminen siinä rinnalla on tärkeää. Mutta jos lapsi on sellainen nipistelijä / puristelija, joka tekee imetyshetkistä stressaavia / epämiellyttäviä, vaikuttaa se varmasti herumiseenkin. Uskon kyllä, että tärkeintä on, että se vauva on siinä rinnalla ja hamuaa rintaa, tilaa maitoa ja imee. Se näprääminen ja tukasta repiminen ei mun mielestä sinänsä auta siihen, ja sen takia toi koru on hyvä, että vauva rentoutuu ja keskittyy siihen, mitä hänen tulee tehdä siinä rinnalla :)

   Like

   1. Se käsillä näprääminen on osa heruttamista, vauva saattaa sivellä, painella ja välillä aika kovinkin puristella rintaa, kaikki normaalia ja asiaankuuluvaa. Varsinkin vauvan kasvaessa heruttelu muuttuu monimuotoisemmaksi, eikä tapahdu pelkästään suulla. Täällä vauva ei jaksa kiinnostua imetyskorusta, hän keskittyy imemiseen tai sitten johonkin aivan muuhun. :D

    Hiukset oppii pitämään kiinni jo pienen vauvan kanssa, ne ovat tiellä muuten jatkuvasti. :)

    Like

    1. Siis kyllä kyllä, mutta esim. mun siskot tosiaan halut leikkiä (tuhota) sormilla, kynsillä ja hiuksilla, ja sai esim. raivarin, jos tukka oli kiinni :D Ja en usko, että se vaikutti siihen herumiseen :D

     Like

     1. Niin, ja toiset vauvat on niin kovakouraisia että todella aiheuttavat kipua näprätessään -> äidille aiheutuu stressiä, imetyshetkestä tulee epämiellyttävä ja imettäminen vaikeutuu. Imettämiseen liittyy muutenkin niin paljon riksitekijöitä, että jos joku äiti onnistuu siinä ilman suurempia ongelmia, se on suoranainen ihme.

      Siispä jos joku imettävä äiti haluaa helpottaa imettämistä minimoimalla omaa stressiään ja näin varmistaa imetyksen onnistumista, ei kenenkään tulisi tulla arvostelemaan sitä. Imettäminen on tärkeä ja luonnollinen osa lapsen kasvua, mutta samalla se on hyvin henkilökohtainen asia äidille.

      Like

 3. Olen itse yrittänyt etsiä Suomesta tai Euroopasta silikonihelmiä, mutta en kyllä löydä muualta jälleenmyyjää kuin Kiinasta :( siispä päättelen, että nämä kaikki helmet ovat sieltä samalta tehtaalta tai tehtaista kauko-idästä. Vai onko by pinja’s oikeasti teettänyt helmet jossain Euroopassa tai testauttanut niitä viranomaisilla?

  Like

  1. Kannattanee viettää viitisen minuuttia yrityksen nettisivuilla, etsimäsi tieto näyttää suurelta osin olevan siellä julkisesti saataville.

   Like

  2. Käsittääkseni nuo tulee Kanadasta, mutten ole satavarma. Tieto oli mielestäni siellä nettisivuilla :)

   Like

 4. Siis tää on kyllä harvinaisen opettavainen blogi tällaiselle lapsettomalle henkilölle. Törmäsin joku aika sit instassa imetyskoruihin ja on pakko myöntää että en millään keksiny mitä hittoa niillä tehdään… :D enkä sit siinä tilanteessa ehtinyt alkaa googlaamaan. No, nyt tiedän! :)

  Like

 5. Imetyskoru on myös loistava silloin, kun vauvan ikenet kutiaa. Vauvasta on ihana mutustaa korua :) Purulelu aina mukana.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s