TERVETULOA JA KÄYTÄNNÖN ASIOISTA

vauva (6 of 10)
Tervetuloa Mungobabyn puolelle! :) Ennen kuin päästään itse asiaan, on hyvä hetkeksi hypätä käytännön asioihin.

Kun raskaus selvisi minulle, en osannut edes ajatella tulevaisuutta ja sen merkitystä bloggaamiselle. Muutaman viikon asioita sulateltuani aloin kuumeisesti miettimään vaihtoehtojani. Päädyin heti ajatuksissani siihen, että odotus- ja vauva-asiat vievät kuitenkin ison osan omasta arjesta ja ajattelusta, joten haluan ne tuoda myös osaksi bloggaamistani. Mungolife on jo oman luokkansa sillisalaatti kaikkea mahdollista, enkä halunnut sekoittaa sitä lisää, joten halusin pitää vauva-asiat erillään. Olen viikkoja yrittänyt miettiä järkeviä ratkaisuja tulevaisuuden suhteen, ja olen pohtinut kaikkea bloggaamisen lopettamisesta tai salasanan taakse menemisestä vauvablogiin. Olen pohtinut yksityisyyttä, miten pidän oman perheen asiat vain oman perheen asioina ja miten samalla jaan kauniita ja ihania asioita myös ihanien lukijoideni kanssa jatkossakin.

Monet päätökset olivat vaikeita, toiset olivat itsestäänselviä alusta asti. Päädyin erilliseen vauvablogiin ja mietin paljon sen kotia ja suuntaa. Nimeä ei tarvinnut kauaa miettiä, valinta oli kahden lukijoideni aina vitsillä heittämän Mammalifen tai Mungobabyn väliltä. Jälkimmäinen kuulosti kivemmalta, ja vaikka olen välillä kironnut koko Mungo-sanaa helvetin alimmille tasoille, on se jo melko iso osa omaakin identiteettiä. Tällä mennään siis :) Ymmärrän, että monia Mungolifen lukijoita ei kiinnosta ovulaatiot ja raskaustestit ja sen jälkeen vaippa- ja tuttipohdinnat. Monia Mungobabyn lukijoita ei myöskään välttämättä kiinnostele, mitä meikäläisellä oli viikonloppuna päällä. Siksi olen jakanut sivut kahtia. 

Koti blogille oli omalta osaltani itsestäänselvä. Rantapallo on ollut blogikotini tänään tasan kuusi vuotta, eikä minulla ole yhtäkään poikittaista sanaa vuosien yhteistyöstämme. Onneksi Rantapallo jakoi tämän näkemyksen, ja muutaman palaverin jälkeen laitoimme Babyn koodaukseen ja odotimme yhteisen taipaleemme vuosipäivää. Hyvä päivä laajentaa yhteistyötämme tytär(vai poika?)blogin puolelle :)

vauva (4 of 10)

Haluan täällä Mungobabyn puolella puhua avoimesti, kertoa ja näyttää kuvin, samalla pitäen kiinni omista rajoista, jotka olen halunnut vetää. En halua jakaa tiettyjä hetkiä, jotka ovat vain meidän. Samalla näin raskauden melkein puolessavälissä tiedän, kuinka paljon raskaus herättää tunteita, kysymyksiä ja ajatuksia, ja haluan pystyä niistä puhumaan ja ehkä tarjoamaan jollekin hieman apua ja iloakin. Vielä en ole tehnyt päätöksiä vauvan kasvojen näyttämisen suhteen, mutta sekin tästä varmasti jossakin vaiheessa vahvistuu. Toisin kuin Mungolifen kohdalla vuonna 2008, tiesin tähän leikkiin lähdettäessä, miten julmaa blogimaailmassa voi olla. Osaan vain kuvitella, kuinka pahalta nettikiusaaminen ja törkeät kommentit voivat tuntua tässä aihepiirissä. Oma lapsi on kuitenkin niin arvokas ja tärkeä jo nyt, ja näissä kaikissa hormonihuuruissa jotkut sanomiset voivat tuntua todella ikäviltä. Samalla kuitenkin tiedostin, että ihania, positiivisia ja välittäviä lukijoita on minulla sata kertaa sen verran kuin niitä, joiden elämän tekee paremmaksi tuntemattomien vihaaminen.

Pohdin pitkään tätä puolta vauvabloggaamisesta. Miten voisin pitää yllä mielekästä keskustelua, samalla satuttamatta itseäni. Harkitsin hetken Facebook-tunnuksilla kommentoimista. Pelkäsin kuitenkin, että se syö vuorovaikutusta ja tiedostin, että pahimmat hullut luovat vaikka valetunnukset Facebookiin jakaakseen “viisauttaan”. Äitiys, raskaus, vauva-arki jne. on aina niitä asioita, joissa jokainen tietää omasta mielestään parhaiten, ja valitettavasti joillekin on vaikeaa ymmärtää, että se oma tyyli olla raskaana tai olla äiti ei ole se ainoa ja paras.

Päädyin ratkaisuun, joka toivottavasti takaa niin mielenrauhan minulle kuin vastavuoroisuuden blogissa. Mungobabyn ja jatkossa myös Mungolifen puolella kaikki kommenttinne menevät aina tarkistukseen. Olen palkannut tähän hommaan luotettavan avustajan, ja kaikki kommenttinne menevät ensin hänelle hyväksyttäväksi. Vasta kun hän on hyväksynyt kommentit, tulevat ne näkyviin minulle ja minun vastattavaksi :) Sama koskee blogien sähköpostia. Tällä haluan varmistaa sen, että ikävät ja törkeät kommentit eivät koskaan edes eksy minun tietooni. Kommenttikenttä on salasanan takana, eikä minulla ole edes itselläni ko. salasanaa tiedossa, ihan kiusausten välttämiseksi :) Haluan rauhoittaa bloggaamisen itselleni täysin mukavaksi ja asialliseksi vastavuoroiseksi keskusteluksi ja maailmaksi, jossa kaikki on pehmoista, positiivista ja ihanaa. Vaikka välillä ei tulisikaan nukuttua ja kaikki olisi pielessä. Sijaa vihaamiselle täällä ei ole. Rakentava kritiikki ja eriävät mielipiteet asiallisesti ilmaistuna läpäisevät kyllä seulan, mutta suoranainen kiusaaminen, vihaaminen ja trollaaminen saa siirtyä suoraan roskakoriin, kulkematta minun kauttani.

vauva (9 of 10)
Muutoin homma toimii kuin Mungolifenkin puolella. Omaa Instagramia en näillä näkymin ole Mungobabylle perustamassa, mutta katsotaan sitä vielä sitten tulevaisuudessa. Tällä puolella keskitytään nyt vauvan syntymään asti odotusaikaan, ajatuksiin raskaudesta ja totta kai vauvatarvikkeisiin ja muuhun ajankohtaiseen. Olen kirjoitellut raskauden edetessä juttuja varastoon, joten täällä tullaan palaamaan myös edellisten viikkojen ajatuksiin ja toki katsotaan jo pitkälle tulevaisuuteenkin. Tältä sivustolta pääsette Mungolifen puolelle sivupalkista tai ylävalikosta, ja linkit tänne löytyvät jatkossa Mungolifen puolella sivupalkissa ja ylävalikossa myös :)

Tervetuloa ja toivottavasti viihdytte täällä!

108 thoughts on “TERVETULOA JA KÄYTÄNNÖN ASIOISTA

 1. Voi miten ihanaa! <3

  Sanoisin että sinulta aivan nerokas veto laittaa kommentit ensin alkusensuuriin, sillä voin vain kuvitella miten itselläni kiehuisi mikäli omaa lastani (tai ylipäätään perhettä) arvosteltaisiin. Ihmiset voivat olla sairaita.

  Tämä uutinen pelasti päiväni! Sinusta tulee aivan mahtava äiti! <3

  Like

 2. Niin paljon onnea ja ihan mahtavaa tää mungobaby! Itsellä raskaus ihan alussa, nii tää on ihan mahtavaa siksiki! Oon aidosti niin onnellinen sun puolesta, oon lukenu sun blogia jo monta vuotta ja tiedän että susta tulee ihan mahtava äiti. ONNEA <3

  Like

 3. Ihania uutisia, onneksi olkoon teille!! <3 Ja hyvä päätös blogin suhteen, että asiattomat kommentit eivät tule ollenkaan tietoosi. Tuoreena äitinä voi olla todella haavoittuvainen arvostelulle (minä ainakin olen). Hieno juttu ja onnea ihan kamalasti vielä! :)
  Terv. 5 kk pojan äiti

  Like

 4. Ihanaa! Neljän kuukauden ikäisen tytön äitinä jään innolla seuraamaan sun odotusaikaa ja myöhemmin vauvan kasvamista. Onnea teille ja ihanaa tätä ainutlaatuista ajanjaksoa ♡

  Like

 5. Onnea ihan tuhannesti :) ihana uutinen. Vähän mietin jotain asukuvaa katsoessa että näinköhän mutta ajattelin että kuvakulma vain huijasi ja sitten odottelin kihlausuutisia (tai ehkä sellaisiakin on tulossa ;) ). Eikä tulisi ikinä mieleeni udella raskaudesta, se on niin tökeröä. Itsellä on 11kk tyttö joten vauva-aiheet kiinnostaa ja vertaistukea ja kokemuksia on takataskussa jaettavaksi :) tsemppiä raskauteen, toivottavasti ei ole kummempia vaivoja riesana :)

  Like

 6. Niin paljon onnea! Tästä alkaa teidän uusi ihana yhteinen seikkailu! Tulen lukemaan molempia blogeja jatkossa ❤

  Like

 7. Apua ihanaa! Onnea tulevasta pienokaisesta ja ihanaa odotusaikaa! ♡ Täällä silmät kostui tän uutisen luettuani, johtunee myös siittä että eilen synnytin esikoiseni ja nyt pikkumies tuhisee kainalossa. ♡

  Like

 8. Voi tuhannesti onnea teille! ❤️ Aivan ihana päästä seuraamaan teidän perheen pienokaisen odotusta ja vauva-aikaa, vaikka nämä asiat on omalla kohdalla jo eletty ja mennyttä :)
  Kiva, että teit ihan oman bloginsa näille jutuille. Nyt on sitten kaksi Mungoa luettavana :) Ja toivon todella, että niitä törkykommentteja ei jää sinne seulaan yhden yhtään. Jospa ihmiset ymmärtäisivät kunnioittaa näin herkkää ja kaunista asiaa kuin lapsen odotus ja syntymä.

  Like

 9. Tuo uusi kommentointi-tsydeemi kuulostaa oikein hyvältä, kenenkään ei todellakaan pitäisi joutua lukemaan itsestään kauheaa kuraa ihan syyttä.

  Ja uskomatonta, miten onnellinen sitä voi tuntemattoman puolesta olla! Paljon, paljon sydämellisiä onnitteluja ja jaksamista odotukseen koko teidän perheelle! <3

  Like

 10. Ihanaa, oon niin onnellinen teidän puolesta! Ootte olleet niin sopiva pari alusta asti, aikuistuneet yhdessä ja luoneet paljon hyvää. Paljon paljon onnea tulevaan ja iloa tähän hetkeen! Toivottavasti itselläkin on joskus mahdollisuus tuollaiseen onneen! ❤️

  Like

 11. Onnittelut tulevasta vauvasta!
  Olen lukenut Mungolifea jo useamman vuoden mutta tulen seuraamaan tätä vauvablogiasi vielä suuremmalla mielenkiinnolla koska itsellänikin on laskettu aika huhtikuussa.😊

  Like

 12. Voi ihana uutinen!!! Onnea koko perheelle maailman hienoimmasta asiasta ❤️ Täällä kanssa innolla odotellaan tämänkin puolen tekstejä🎈🎈

  Like

 13. Ihania uutisia! Paljon onnea teille kummallekin :) tosi kiva idea tämä erillinen mungo baby, sinua jo vuosia seuranneena en malttaisi odottaa päästä mukaan seuraamaan tätä uutta matkaa ja mullistusta ❤ minulla on täällä ensi viikolla 1v täyttävä tytär :)

  Like

 14. Ihan loistavaa, että olet ratkaissut ton kommentointi asian. Sama tuli heti itselle mieleen, että miten sitä kestää lukea negatiivisia asioita omaan vauvaan tai odotukseen liittyen. Onnittelut vielä tätä kautta! 😍❤️❤️❤️ Niin ihanaa ja olen niin onnellinen sun ja teidän puolesta vaikkei edes tunneta niin tuli vaan niin hyvä mieli ja heti alkoi hymyilyttämään ❤️

  Like

 15. Hei! Aivan ihania uutisia! Ihana päästä seuraamaan ajatuksiasi raskaudesta, itselläni laskettu aika on kohta käsillä ja fiilikset on odottavaiset. Älä liikaa mieti mitä lukijat ajattelevat tai odottavat sinulta, sinulla on nyt täysi oikeus siihen. Jos stressi puskee päälle, niin istu alas, tunne lapsen liikkeet ja kuuntele mitä sydän sanoo. Nauti joka hetkestä ja ota oma aikasi :)

  Oikein paljon onnea koko perheelle!

  Like

 16. Oii ihanaa onnea! <3 Itse seurannu mungolifea monia vuosia, taukoa tuli vähän joksin aikaa kun oma esikoinen syntyi 2014 ja nyt tammikuussa olisi toinen vauva tulossa. Ite kaivannu jotain vauva aiheista blogia taas luettavaksi, joten tätä odotan innolla, kun sinun blogista olen jo vuosia tykännyt! Ja kuinka hyvä tuo ratkaisu että joku muu käy kommentit ensin läpi, niin ei tarvitse kuulla niitä ikäviä kommentteja!

  Like

 17. Voi apua, nyt tirahti neidiltä onnenkyyneleet <3 Ihan miljoonasti onnea, tää oli heittämällä paras uutinen pitkään aikaan <3 :')

  Like

 18. Apua, tuntuu tosi hurjalta kuinka on tullut seurattua sun matkaa monen monta vuotta ja nyt oot raskaana! Hurjasti onnea sinulle ja miehellesi :) Hyvä päätös, että vauvapostaukset tulevat erikseen kun kaikkia se ei edes kiinnosta. Innolla jään odottamaan tulevia postauksia :)

  Like

 19. Onnea todella paljon! <3 voi että on ihania uutisia, tuntuu kuin joku kaverini olisi kertonut nämä uutiset, niin innoissaan olen :D

  Like

 20. Oikein paljon onnea! <3 Olen seurannut blogiasi alusta saakka, kaikissa elämän tilanteissa. Olen itse "vasta 24", ja minulla on kojta 2vuotias tytär. Nyt meille on tulossa toinen, ja lähellö puoli väliä myös ollaan. Ihanaa päästä seuraamaan teitä tämän uuden tulokkaan myötä, kun itsellänikin on sama tilanne :-)

  Like

 21. Superhyvä idea palkata joku katsomaan kommentit ensin läpi! Olen jo vuosia miettinyt miten pääsi kestää kaikkia sekoja. Paljon onnea ja iloa odotukseen! :)

  Like

 22. Olipas yllätys, ihana sellainen! Onnea ja hyviä vointeja! Mahtava seurata sun matkaa, mukana oon ollut lähes alusta asti vaikka ikää on 10 vuotta enemmän. Odotan innolla vauvapostauksia! Äitiys- ja vanhemmuussome on valitettavasti pahimmillaan ihan hirveää joten filtterilasit saavat olla moninkertaisesti paksummat kuin Mungolifen puolella. Muistathan, että olette ne parhaat vanhemmat vauvallenne ja teette asiat miten itse parhaaksi näette!

  Oikein onnellista odotusta <3

  Like

 23. Niin paljon onnea koko perheelle ! Valtavan ihana uutinen, en malta odottaa postauksia tähän aiheeseen liittyen <3
  Vielä kommentoinnista, todella hyvä idea ulkoistaa koko systeemi ulkopuoliselle, et joudu itse sitten väittelemään ja hermoilemaan ikävien kommentien kanssa.

  Like

 24. Hurjasti onnea sinne koko perheelle!! <3 Olen seurannut blogiasi jo viisi vuotta, sulla vaan on yksinkertaisesti paras! Molempia blogeja tulen seuraamaan jatkossa! :)

  Like

 25. Tuhannesti onnea koko perheelle <3 Ihana että uskallat jakaa näinkin henkilökohtaisen asian lukijoittesi kanssa. Kannatan myös kahta erillistä blogia, vähän niinkuin Xenialla, jään varmasti seuraamaan myös vauvakuulumisia :)

  Like

 26. Aivan älyttömästi onnea odotukseen! :) Täällä ootellaan maalisvauvaa maailmaan saapuvaksi, voin niin samaistua kaikkiin tunteisiin! Pakko vielä sanoo, et mulla on jotenkin kyllä ollut tosi vahva tunne, että tämmösiä uutisia on tulossa! :D

  Like

 27. Onnea vielä tälläkin puolella! Oma laskettu aika on maaliskuun lopulla, joten aika samaa tahtia mennään! Mulla tosin 3-vuotias esikoinen myös, mutta kyllähän se raskausaika aina on pohdintaa, odotusta ja innostusta täynnä. Niin outoa, että bloggaajat, joita oon seurannu ihan alkuajoista lähtien, yhtäkkiä alkaa saada vauvoja :D se on jotenkin niin konkreettinen muutos ja merkki ajan kulumisesta.

  Like

 28. Onnea tuhannesti!♥️

  Hyvä idea tuo uusi kommentointisysteemi. Itse 6 viikon ikäisen pojan äitinä en voinut ennen kuvitellakaan miten äitiys jakaa ihmisissä mielipiteitä ja miten haavoittuvainen olen, jos joku arvostelee minun tapaani olla äiti, vaikka ei edes tekisi sitä pahalla. Parasta on kun toimii ainoastaan niin, mikä itsestä tuntuu hyvältä, eikä välitä muiden mielipiteistä. Hyvä, että pystyt jollain tapaa suodattamaan kommentteja :) äitimaailma voi olla julma.

  Nauti raskausajasta, se on ohi nopeammin kuin huomaatkaan! Musta tuntuu että olisin vasta tehnyt positiivisen raskaustestin ja nyt sylissä tuhisee jo pieni ihana poikani, joka jo omaan silmään näyttää ihan jättiläiseltä ♥️

  Like

 29. Voi että! Tuli oiken kyynel silmään, kun näin instassasi kuvan tästä ihanasta uutisesta <3 Koko sydämestäni onnea odotukseen teille molemmille :)

  Like

 30. Oon seurannut sun blogia jo useamman vuoden, melkein niistä alkuajoista lähtien. Tulinpa jotenkin todella iloiseksi uutisesta, onnea hurjasti koko perheelle!! Itselläni ei vauva arki ole vielä ajankohtaista, sillä muutin vasta Moskovaan opiskelemaan. Senkin postauksen muistan hyvin kun täällä olit käymässä, vaikken silloin itse tiennyt vielä mitään tällaisesta elämänmuutoksesta saati ollut käynyt täällä. Mutta aion jatkossa lukea myös mungobabya :) ihanaa odotusaikaa ja joulunodotusta myös!

  Like

 31. Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun jätän kommenttia blogiisi, olenhan kuitenkin seurannut blogiasi jo vähintään 6 vuoden ajan. Nyt ehkä melkein hieman hävettää 😂 Ensinnäkin sydämelliset onnittelut tulevan perheen lisäyksen johdosta, hassua kuinka onnellinen voi olla toisen tuikituntemattoman ihmisen puolesta 😊 Toiseksi, on kyllä pakko kehua tuota kommenttien suodatus ideaa, ihan mahtava keksintö, joka varmasti helpottaa hormoonimyrskyisen äidin mieltä. Kaikkea hyvää teille, muista nauttia raskausajasta.

  Like

 32. Lämpimät onnittelut molemmille <3 olen blogiasi lukenut aivan alkuviikoista asti, muistan ensimmäiseltä syksyltä esimerkiksi laivalta pikkujouluista asukuvan, minkä olet ottanut vessan kannen päällä :D viime viikolla selailin vanhoja kirjoituksia, ja törmäsin 2013 vuoden kirjoitukseen, jossa epäilit kykyäsi rakastua ja rakastaa. Meinasin kommentoida, että näin se elämä tuo eteenpäin, etpä tuolloin uskonut missä olet nyt :)

  Like

 33. Heippa! Mulla ei ole tapana kommentoida yhtään mitään yhtään minnekkään, mutta nyt on pakko onnitella teitä! Ihanaa että olette löytäneet toisenne ja vielä ihanampaa on se, että teille on suotu perheenlisäystä. Täytyy myöntää että muutaman kyyneleen tirautin lukiessani vauvauutisista. Kyyneleet olivat tottakai iloa, mutta myös surua siitä, että itse pitkään vauvaa toivoneena ei meillä mieheni kanssa ole vieläkään”tärpännyt”. Pidetään peukkuja kuitenkin ylhäällä, ehkäpä mekin pääsemme vielä jokin päivä nauttimaan vauvauutisista, raskaudesta ja uuden, ihmeellisen elämän alusta.
  Onnea ja kaikkea hyvää teille, jään innolla odottamaan Mungobabyn päivityksiä. :)

  Like

 34. Hei, tosi hyvä päätös tuo assarin palkkaaminen kommenttien ja postien lukemiseen! Säästyt monelta mielipahalta! Ja raskaana sekä äitinä on muutenkin paljon herkemmällä!
  Ja onnea vielä!

  Like

 35. Paljon onnea Anna!! Ja tietenkin miehelle myös :) Ihana uutinen ja mukava nähdä mitä uusi blogi tuo tullessaan. Jään tätä mielelläni seuraamaan, sillä itsellä on sama tilanne. Olenkin nyt koittanut kerätä lukulistalle uusia odotus- ja äitiysblogeja.

  Pohdin aivan samoja ajatuksia omaa blogia perustaessa, vauvan yksityisyyttä ja kaikenlaisia kommentteja. Kuitenkin asioista haluaa kirjoitaa ja keskustella muiden kanssa, mutta samalla tiedostaa kaikki riskit. Joku ajattelee aina eri tavalla ja ensiodottajana tietenkin tekee asiat “väärin”. Pitää vain tehdä asiat niin kuin itse parhaaksi näkee, myös bloggaamisen suhteen :) Ja onneksi tosiaan niitä hyvätahtoisia ihmisiä on paljon enemmän.

  Oikein mukavaa odotusta! :)

  Like

 36. Niin paljon onnea ihanasta uutisesta teille molemmille! Uusi blogi menee ehdottomasti lukulistalle 😊

  Like

 37. Hirmuisesti onnea <3 Pakko sanoa, että arvasin jotain näin ihanaa olevan meneillään viimeisimmistä postauksistasi! Puolivuotiaan tytön äitinä jään varmasti seurailemaan Mungobabya. :) Raskausaika on hurjaa, vauva-aika vielä hurjempaa, mutta oman pienen kasvua on ihan mahtavaa seurata. <3

  Like

 38. Onnea, onnea, onnea! Aivan ihania uutisia ja niin ihanaa, että me lukijatkin pääsemme seuraamaan tätä elämäsi vaihetta blogin välityksellä! <3 Itsellenikin aihe varsin ajankohtainen, sillä oman pienokaiseni laskettu aika on maaliskuussa. :)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s